Bitcoin – en kriminel affære?

Annonce

I takt med at værdien på Bitcoins har været stigende de sidste år, så har interessen også være konstant voksende. Hypen omkring den kendte kryptovaluta har spredt sig, og alle ville pludselig have en bid af kagen. Men når noget af høj værdi bliver populært, så følger kriminaliteten lige i hælene.

Men hvordan kan Bitcoin bruges kriminelt? Og er der fare for at man selv bliver snydt som investor?

Kryptovaluta på The Dark Web

Siden kryptovalutaens spæde start, så har der eksisteret skeptikere, der advarede imod kriminelle handlinger med eksempelvis Bitcoin.

Strukturen på Bitcoins fungerer således at man som privatperson kan være fuldstændig anonym i sine transaktioner. Til forskel fra at have en konto i en almindelig bank, hvor man skal oprette sig med navn, adresse, CPR-nummer osv., så kan man have en Bitcoin-konto helt anonymt.

Anonymiteten kan for mange virke som en god ting, hvor man gør op med det aktuelle problem omhandlende konstant overvågning i samfundet. For er det ikke et brud imod retten til privatliv at banken kan se hvert eneste køb du foretager og hvor du foretager det geografisk?

Hvad nogle aspekter angår er kryptovalutaen en positiv ting, men dette kan også misbruges.

Kryptovalutaer som Bitcoin, Ripple og Ethereum florerer nemlig på det mørke internet. Dette er en del af internettet som er krypteret og ikke kan tilgås via traditionelle browsere. På denne del af internettet foregår der ulovlig handel med f.eks. narkotika, våben og endda mennesker. Det vil sige at man her kan købe og sælge ulovlige varer med kryptovaluta, uden at det kan spores eller føres tilbage til dig.

Handelsrobotter og scams

Men det er ikke kun som investor at du kan misbruge kryptovalutaen. Du kan nemlig også selv blive snydt af udspekulerede bagmænd. Når man taler om de såkaldte handelsrobotter såsom Bitcoin Revival, så har der i flere tilfælde været tale om falske software-tilbud.

Når du køber en tjeneste hos en handelsrobot, så tillader du dette software program at håndtere din investering i eksempelvis Bitcoin. Handelsrobotterne, som f.eks. Bitcoin Revival, styrer på den måde dine investeringer ved at købe og sælge kryptovaluta, på det helt rigtige tidspunkt til den helt rigtige pris. Læs mere om Bitcoin Revival og handelsrobotter her.

Men også her møder man kriminalitet i form af falske handelsrobotter, der glædeligt tager imod dine investeringer, men aldrig lader høre fra sig igen.

Så er du investor bør du gøre dig nogle tanker om risikoen ved kryptovaluta og altid være opmærksom på bedrag og ulovlige gerninger.