Sikre din bolig bedst muligt

Vi bruger flere hundrede tusind på vores bolig, men hvad med sikkerheden? Det er svært at forestille sig det værste der kan ske og derfor har vi også lidt svært ved at regne ud hvilke områder vi skal sikre os og hvor meget man rent faktisk skal investere i sikkerhed i boligen – både når der kommer til indbrud og brand. Her kan du læse mere om hvad du skal tænke over både i forhold til brandsikkerhed, sikkerhed generelt og forsikring. 

Hvad er det værste der kan ske?

Dette er et skræmmende spørgsmål, men det er faktisk lige det spørgsmål du bør stille dig selv når du skal vurdere hvad du skal gøre for at sikre din bolig bedst muligt. Hvad er det værste der kan ske i din bolig? Det gælder om at kunne forudse ulykker, uden at blive helt paranoid selvfølgelig. 

De seneste årene har vi fået mere og mere elektronisk legetøj der skal oplades – både til os selv og til børnene. Der har været flere tilfælde med opladere både til legetøj, computere, telefoner og tablets der er gået ild i uden forvarsel. Derfor er det måske ikke en supergod ide at have ting plugget ind i stikdåser o.l. i løbet af natten, selv om det virker praktisk at gøre, mens vi jo alligevel sover. Better safe than sorry, er der er kendt udtryk der hedder, og dette gør sig særlig gældende i forhold til sikkerhed i boligen. 

Du vil jo meget hellere have dit hus i orden og uden brandskader og i værste fald – personskader, end at kunne multitaske med at sove og oplade på samme tid. Spar med andre ord opladning til når du kan følge lidt med på om det du oplader bliver varmt lige pludseligt, eller om der kommer røg eller ild fra opladeren. Når vi sover så skal der tit meget til før vi vågner af for eksempel røg, og da kan det i mange tilfælde allerede være for sent. 

Da er det en god ide at have sikkerheden i orden.

Undgå boligbrand

De fleste har installeret røgalarmer i boligen og dette er en god måde at opdage brandudvikling på et tidligt stadie. Uanset om du sover tungt eller let, de fleste vil vågne af lyden af en røgalarm – det ved alle der har brændt aftensmaden på et par gange. En røgalarm kan alarmere selv ved den mindste tegn til røg, og det gør også at man vågner hvis der sker noget i løbet af natten. Du skal dog sørge for at teste røgalarmerne i dit hus en gang i mellem og skifte batterier jævnligt, så de ikke går tom for batteri når det virkelig gælder. 

Det er stadig en god vane at holde godt øje med elektriske apparater i hjemmet. At man vænner sig til at trække stikket fra opladere og elektriske apparater der står og kører. De fleste brande i danske hjem er faktisk elektriske brande, folk, folk der er faldet i søvn fra madlavning osv eller defekte elektriske artikler. Hvis du oparbejder dig gode vaner med at passe på – være klar over hvad der er tilsluttet strøm og ikke går fra eller sovner fra ting der er slået til – så har du på langt nær nedsat risikoen for brand i hjemmet.

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, så er det en god ide at have en brandslukker. Det kan for eksempel være en sort pulverslukker fra Housegard. Så kan man hurtigt og effektivt få slukket eventuelle ulykker i hjemmet. 

At undgå brand handler om held, men det handler også om sund fornuft. Gode vaner i forhold til at tjekke elektriske apparater, røgalarmer og have en brandslukker i nærheden, kan være en stor hjælp for at undgå katastrofen. 

Undgå indbrud 

Der er mange der er bange for indbrud i sin bolig, specielt i feriemåneder – og det med god grund. At få en indbrud kan føles ekstremt invaderende – det handler ikke kun om at miste eventuelle værdisager, men også om at ens personlige rum og ting er blevet berørt af fremmede med usle hensigter. Det meste som indbrudstyve er ude efter kan nemt erstattes, men arvegods og smykker med sentimental affektionsværdi kan være svært at erstatte. Når det først er blevet stjålet er det sjældent man får det igen. Desværre. Derfor er det en god ide at forhindre indbrud i udgangspunktet. Allier dig med naboerne hvis du bor i en boligblok eller et lejlighedskompleks – bliv enige om ikke at slippe nogen ind i opgaven som man ikke venter – og sørg for at holde døren til opgangen og bagdøren lukket til enhver tid. Tit slipper nogen ind indbrudstyven fordi man tror det er postbud, reklameaviser eller lignende. 

At installere en effektiv boligalarm kan også være en god løsning hvis man vil undgå indbrud, men denne skal kunne reagere raskt og kunne varsle inden tyverne har identificeret værdisager og kan tage dem med sig og forsvinde. 

Her er det også en god ide at kigge en ekstra gang på din indboforsikring. Vær helt sikker på at du er forsikret mod både brand og indbrud, du ved jo heller ikke om din lejlighed bliver brandskadet på grund af naboens uforsigtighed – så her er det en god investering at helgardere sig. Der er mange der tænker ‘det sker ikke for mig’ og det gør det måske mest sandsynligt heller ikke, men hvis det nu gør, er det beløb du har betalt i forsikring ubetydeligt i forhold til det du får igen. Derfor er det altid en god ide at sørge for at man er godt forsikret. 

En god forsikring er ikke for dyr, dækker det hele og har lav egenandel – så man slipper for at punge ud endnu mere bare for at få sine forsikringspenge. Husk at man tit kan forhandle forsikring og få en bedre pris hvis man for eksempel vælger at have indboforsikring, brandforsikring og rejseforsikring på et og samme sted – mange forsikringsselskaber har faktisk en form for mængderabat hvis man vælger at køre flere forsikringer over et selskab. 

Vær godt forberedt

Det er selvfølgelig ikke sundt at tænke i worst case scenarios hele tiden, men en gang i mellem kan det give noget perspektiv og motivere til at være lidt proaktiv. Specielt med brand – der kan have fatale konsekvenser. Uanset hvad som kan ske er det en god ide at være forberedt – det betyder slet ikke at du skal gå omkring og være bange hele tiden, men det indebærer at du skal kunne tænke fremad og forhindre eventuelle ulykker inden de sker. Det er lidt det samme som at børnesikre en bolig. Dit barn vil mest sandsynligt ikke falde ned ad trappen, men det er smart at sætte op et gitter just in case. Sådan fungerer det også med boligsikring generelt. Det er for at beskytte dig og dine, at man tænker lidt fremad – passer på opladere og elektriske apparater, tjekker at røgalarmen virker og sørger for at være forsikret hvis uheldet mod al formodning skulle være ude. 

Det er en god ide at være godt forberedt på uforudsete hændelser. Man kan være proaktiv og forhindre mange ulykker med godt gangsyn, og have planen klar, hvis uheldet skulle være ude. Hav en brandslukker tilgængelig og en flugtplan i tilfælde indbrud. Når du ikke er hjemme på dagtid kan du også gemme værdisager på steder, som tyverne aldrig opdager. 

Sådan vælger du den rigtige elevationsseng til din nye bolig!

Er du netop flyttet i en ny bolig, og er du derfor på udkig efter en ny elevationsseng? Så frygt ikke. I dagens artikel giver vi dig nyttig viden omkring valget af en ny elevationsseng. Det kan godt være svært at navigere imellem de mange forskellige forhandlere samt muligheder, der er på markedet i dag. Vi vil dog gøre vores bedste for, at du er i stand til at træffe den rigtige beslutning, efter at have læst denne artikel.

Du skal først og fremmest kende til størrelsen på din elevationsseng

Senge kommer i mange forskellige størrelser. Derfor du skal du først gøre op med dig selv, om du er ude efter en elevationsseng 90×200 (dette vil kaldes en enkeltmandsseng), eller om du i stedet er på udkig efter en, der er endnu bredere. Det kunne eksempelvis være i størrelsen 160×200 eller 180×210. 

Som du allerede nu kan fornemme, så er det muligt at købe en seng med elevationsmotor i mange forskellige størrelser. Skal du sove alene, så vil det nok give mening med en halvandenmandsseng (det vil typisk være 120×200 cm eller 140×200 cm) hvorimod at du som par vil have en seng, der er lidt bredere.

Husk at måle værelset op!

En fejltagelse, som rigtigt mange begår, er at glemme at måle sit værelse op. Det er ærgerligt, da det ofte medfører, at elevationssengen skal byttes. Det er i forvejen udfordrende at få en seng ind i sin bolig, og man ønsker bestemt ikke at skulle igennem den bagvendte proces. Sørg derfor for at have målt nøje efter, før du sætter dig for at købe en elevationsseng.

Hvilken madras skal der være på din elevationsseng?

Skal du have en seng, som kan eleveres ved hjælp af en fjernbetjening, så er det vigtigt, at du får en god madras. Det er i høj grad madrassen, som kommer til at være bestemmende for, om du får en god søvn eller ej. Topmadrassen må bestemt ikke undervurderes, og det kan derfor godt betale sig at sætte lidt tid af til at stifte bekendtskab med de vigtige faktorer, der her spiller ind. 

Nogle af de spørgsmål, du kan stille dig selv, er følgende.

 • Ønsker jeg en latex topmadras til elevationsseng, eller har jeg brug for en med memory skum?
 • Skal det være en ventilerende topmadras, eller er det ikke vigtigt for mig?
 • Hvor høj skal topmadrassen være?

Ovenstående spørgsmål skal være med til at sikre, at du træffer det helt rigtige valg.

Hvor skal du købe elevationssengen henne?

Ovenstående spørgsmål er hyppigt blevet stillet på nettet. Det kan være svært at svare på, når man ikke kender til de behov, der ligger til grund for investeringen. En tommelfingerregel er dog, at man typisk vil kunne finde senge billigere på nettet, end hvad man vil kunne i de fysiske butikker. Der er naturligvis også nogle ulemper forbundet ved at handle på nettet, som man skal opveje. Derfor anbefaler vi, at du både kigger nærmere på udvalget i de fysiske butikker såvel som på nettet, så du har et godt grundlag at sammenligne forskellige modeller og priser ud fra. 

Inspiration til sommersjov i haven

Der er masser af sjove ting, man kan lave i haven over sommeren, og man kan stadig nyde det gode vejr og ferien, selvom man ikke skal ud og rejse. Så hvis dine sommerferieplaner byder på at blive hjemme, så kan du her finde god inspiration til at gøre sommeren lidt sjovere. 

Sjove udendørs aktiviteter

Alt efter størrelsen på din have, er der masser af sjove ting, du kan give dig i kast i, hvis du ikke har tænkt dig bare at ligge og slappe af i solen hele sommeren lang. Det kunne være alle de klassiske havespil som stangtennis, frisbee og kroket, men det kunne også være lidt vildere ting som svømmebassiner eller trampoliner.

Trampolinen er altid et godt valg, og det er et garanteret hit hos børnene. Så hvis sjov, ballade og fysiske aktiviteter skal kombineres, så er en god trampolin et oplagt valg. Lige meget, om det bare er til dig eller til hele familien, så kan trampolinen byde på timevis af sjov, hvor man langsomt kan blive bedre og bedre til at lave vilde tricks. For at være sikker på, at du får dig en god trampolin, kan du kigge på trampolin anbefalinger. Så kan du nemt finde den bedste og komme godt i gang med masser af sjov i haven. 

Lav en hyggelig havefest

Sommer derhjemme behøver ikke betyde, at man ikke kan lave noget sjovt sammen med andre, så hvorfor ikke planlægge en hyggelig havefest for en lille gruppe af vennerne? Sæt havemøblerne frem, lav noget lækkert mad og miks nogle kolde drinks, og så er du allerede godt på vej mod en fantastisk aften, der nemt kan konkurrere med dyre ferier i udlandet. Det er den perfekte måde at nyde sommeren sammen med vennerne på, og de vil helt sikker også sætte pris på initiativet.

Personlige plakater til hjemmet

Dette indhold er sponsoreret

En ny bolig bliver først til et hjem, når vi indretter os. Indretningen personliggøres gennem de til- og fravalg vi gør os, og et hjem må gerne afspejle sine beboere, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvem der hører hjemme i boligen. Mange førstegangshjem kan imidlertid nemt komme til at ligne noget fra et boligblad eller et Ikea-katalog, hvis man skal ud og købe mange boligting på én gang. Ønsker du at sætte et personligt præg på din bolig, kan du med fordel besøge Citatplakat.dk. 

Når boligen fortæller historier

Vores hjem fortæller ofte historier om os, for eksempelvis når vi har gamle arvemøbler stående fremme eller en studenterhue hængende på væggen. Plakater er en fin og diskret måde at fortælle gæster om hjemmets beboere, og samtidigt pynter plakater og skaber velvære for de, der kigger på dem dagligt. En personlig plakat kan være en plakat, der fortæller om beboerens erhverv eller interesser. Der findes mange fine citatplakater med sjove og finurlige citater fra forskellige jobs, som med garanti vil blive genkendt og give et smil på læben. Er du flyttet fra én by til en anden, kan en plakat med motiver fra din hjemby være en god forbindelse mellem fortid og datid.

Sådan bruger du plakater på en unik måde

Til trods for plakaters mulighed for at personalisere boligindretningen er mange plakater populære og går igen i flere boliger. For at sætte dit eget præg på din yndlingsplakat, kan du vælge at putte plakaten i en anderledes ramme og give plakaten en unik placering i hjemmet. Du kan med fordel købe rammer i træ og male dem i smukke farver, såsom de populære pasteller eller dine yndlingsfarver. Du kan også vælge at lave en unik plakatvæg, hvor der mellem plakater også hænger gamle fotos i rammer eller vægkrukker med planter. 

Giv en plakat i indflyttergave

Det er næsten en umulig opgave at finde gaver til personen, der har alt, og mange tyr i sådanne tilfælde til klassikere, såsom gavekort, penge, blomster og vin. Gaver af den karakter er imidlertid småkedelige og har en forholdsvist kort levetid. Plakater er derimod en langvarende gave, der bliver ved med at give. Plakater er kunst, og ønsker du at give en plakat i for eksempelvis indflyttergave, skal du nøje overveje modtagerens præferencer. Kunst er nemlig personligt, og derfor kan det være en god idé at spørge ind til modtagerens interesser og stil for at finde, hvilken slags plakat, der vil falde i god jord.

Gode råd til håndtering af de uforudsete udgifter der er som husejer

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Der er mange udgifter forbundet med at eje sin bolig selv. Du kan ikke bare ringe til viceværten for at få fikset det varme vand eller få fjernet vandet i kælderen. Det må du enten selv ordne, hvis du er fiks på fingrene, og ellers er du nødt til at ringe efter hjælp for efterfølgende at modtage en regning fra håndværkeren.

Men hvad gør du egentlig, hvis vaskemaskinen pludselig går i stykker, og du ikke har råd til at købe en ny, og vasketøjskurvene bugner af beskidt tøj? Eller når varmen i gulvet pludselig ikke fungerer, som den skal, og hele huset er som en fryser? Det kan du læse svaret på her i denne artikel, hvor vi ser nærmere på, hvilke muligheder du har for at dække dine uforudsete udgifter, når du selv ejer din bolig.

Opret en husforbedringskonto

Et rigtigt godt trick er altid at være forberedt på det værste. Hvis du har en smule luft i dit budget, så kan du med stor fordel oprette en husforbedringskonto i banken, hvor du hver måned sætter et fast beløb ind på kontoen. På den måde vil du altid have penge på kontoen til de uforudsete udgifter, der som regel er forbundet med at have et hus. Det kan for eksempel være til:

 • Maling af huset
 • Indvendig eller udvendig vedligeholdelse
 • Nye hårde hvidevarer
 • Håndværkere.

Har du et akut behov for at dække udgifterne?

Mange udgifter forbundet med en bolig kommer pludseligt og akut. Det kan for eksempel være, at taget er utæt, eller at hoveddøren pludselig ikke kan lukkes ordentligt. Hvis du ikke har fået oprettet en husforbedringskonto, og derfor ikke har pengene til at udbedre skaderne lige nu og her, så findes der også en anden mulighed; at optage et lån. Det kan for eksempel være et lån på 4000 kr., hvilket i mange tilfælde kan være nok til at finde en hurtig løsning på enhver type skade.

I mange tilfælde vil du også have mulighed for at låne enten mere eller mindre, men uanset hvor mange penge du låner, skal du naturligvis betale hver eneste krone tilbage og mere til i form af renter og gebyrer. Omvendt kan det blive endnu dyrere i længden, hvis der er en skade på dit hus, som ikke bliver repareret, og det gælder især, hvis der er tale om vandskader på taget eller lignende.

Du vil som husejer kunne låne penge mange forskellige steder – det kan for eksempel være i form af forbrugslån, et lån i friværdien eller et almindeligt banklån. Vær dog opmærksom på, at der kan være store forskelle på renterne og etableringsgebyrerne.

Afslapning efter en lang dag i haven

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Har du knoklet en hel dag i haven, så trænger du formentlig mest af alt til en aften, der står i afslapningens tegn. Mangler du ideer eller inspiration til, hvordan du kan komme helt ned i gear og slappe af efter en hård dag, så skal du bare læse med. Vi kommer med en række forslag til, hvad du kan give dig til i stedet for bare at tænde for tossekassen.

5 spil du kan give dig i kast med

Vi har samlet en oversigt over fem forskellige spil, som du kan give dig i kast med efter en lang dags hårdt arbejde i haven:

 1. Spil et brætspil
 2. Spil computerspil
 3. Spil online bingo
 4. Spil PlayStation eller Xbox
 5. Spil kort eller læg en kabale

Spil til dig der bor alene

Nogle af disse spil kan kun spilles sammen med andre, så bor du alene, og har du ikke mulighed for at få besøg af enten familie eller venner, kan du derfor med fordel vælge nogle af de andre spil, som du kan spille alene. I så fald kan du for eksempel lægge en kabale enten med fysiske kort eller på computeren. Kabaler kan være en rigtig god måde at afstresse på og koble helt af, da du er nødt til at holde fokus på at få kabalen til at gå op.

Er du alene, kan du også spille et spil online, som for eksempel bingo. Her har du sågar mulighed for at vinde penge, og det må siges at være den perfekte afslutning på en god dag. Samtidig er det rigtig god underholdning med masser af spænding, og det er noget, du kan foretage dig, mens du for eksempel har TV’et kørende i baggrunden.

Du kan også spille PlayStation eller Xbox, hvis du har en af disse spillekonsoller, eller du kan spille et computerspil, hvis du foretrækker det. Det er en rigtig god måde at fordybe sig på og koble hjernen fra, men uden at du falder i søvn. I mange spil er det nemlig nødvendigt at tænke sig godt om, og i de fleste spil vil du også have en række forskellige missioner, du skal gennemføre. Alt i alt er disse spil en meget konstruktiv måde at slappe af på og få tiden til at gå.

Spil til dig med børn

Har du børn, vil de med al sandsynlighed elske, hvis du tager et godt gammeldags brætspil frem og udfordrer dem til et spil. Det er rigtig god familiehygge, samtidig med at du kan få slappet af og restitueret kroppen til morgendagens strabadser. I kan også spille kortspil, hvis I ikke har brætspil.

Udlev dine boligdrømme

Dette indhold er sponsoreret

Drømmer du om at skabe et hjem i en ny bolig? Så er du ikke alene. Hvert år flytter rigtigt mange danske familier i nybyggede eller -renoverede boliger for at skabe sig en ny tilværelse. Mange ældre lejlighedskomplekser er umoderne, upraktiske og utilstrækkelige. Skal du til at bygge hus kan du opfylde alle dine boligdrømme, hvilket muligvis indebærer en vandhane med kogende vand i køkkenet. 

Smarte løsninger i hjemmet

Noget af det bedste ved at bygge nyt hus er, at man selv kan vælge, hvordan husets rum skal fordeles og hvilke smarte løsninger, der skal integreres i hjemmet. Sådanne løsninger kan være indbygget i husets armatur og maskiner, som for eksempelvis i ovnen, kogepladen, køleskabet eller vandhanen. En vandhane med kogende vand i køkkenet er en smart måde dels at spare tid på og dels at undgå for mange køkkenmaskiner i hjemmet. Det gælder især i mindre boliger, at en sådan løsning er smart, idet man undgår at en stor del af bordpladen optages af en elkedel. Det er også muligt at finde opvaskemaskiner, der kan styres gennem en app på telefonen. Det betyder, at du altid kan tænde og slukke for din opvaskemaskine, hvorend du er, og at du samtidigt kan spare på strømmen.

Spar tid på madlavningen

Smarte løsninger i hjemmet frigiver tid og plads til dét, der betyder noget. Selvom madlavning for mange er lig med hygge og velvære, er madlavning for andre noget, der skal overstås og som stresser mere end det beroliger. Det er heldigvis muligt at gøre madlavningen en del lettere og mindre tidskrævende med maskiner, der kan automatisere og effektivisere ellers langsommelige processer i køkkenet. En vandhane med kogende vand gør, at du kan bringe madvarer i kog indenfor få sekunder, og sikrer at du altid kan få en kop varm kaffe med på farten, selvom du har travlt. 

Gør dit køkken personligt

Smarte løsninger i køkkenet frigiver tid, men en vandhane med kogende vand kan for eksempelvis ikke tilberede et helt måltid. Derfor er vi alligevel nødsaget til at spendere en god rums tid i køkkenet dagligt, og vores køkken må derfor gerne være et sted, der er hyggeligt at være i. Du kan give dit køkken et personligt præg, og gøre det attraktiv at befinde sig i, ved at integrere personlige, sjove eller skæve effekter i rummet. Genbrugsfund udgør ofte en fin kontrast til moderne køkkenmaskiner og -skabsfacader og fine plakater med opskrifter eller finurlige køkkencitater kan skabe en lun og stemningsfuld atmosfære under madlavningen.

5 fordele ved at vælge nybyg

Annonce

Skal jeg investere i nybyggeri, eller skal jeg kigge efter et ældre hus? Svaret på det spørgsmål afhænger selvfølgelig af dine krav og kriterier. Når det så er sagt, er der klare fordele ved at vælge nybyggeri. Vi giver dig 5 af dem i denne artikel. 

1. Alt er nyt 

Nogle finder tanken om et “håndværkertilbud” charmerende – andre har det lige omvendt.

Hører du til sidstnævnte kategori, skal du måske vælge nybyggeri. Her flytter du ind i en bolig, hvor alt er nyt og ofte tilpasset efter netop dine behov og ønsker. Og som en ekstra tryghed er du dækket af bygherrens obligatoriske byggeskadeforsikring. På den måde slipper du for ubehagelige overraskelser som sprængte vandrør, tvivlsomme elinstallationer eller råd og svampeskader.

2. Lavere energiforbrug

Energikravene til nybyggeri er høje. Ved nybyggeri bygges der altid i energiklasse A, ligesom det som minimum er et krav, at byggeriet lever op til retningslinjerne i det seneste bygningsreglement.

Dermed er du sikret en bolig med et højt isoleringsniveau og et lavt varmeforbrug, hvilket både miljøet og din pengepung. 

3. Bedre indeklima

Bygningsreglementet stiller også høje krav til energisikring og isolering i nybyggede boliger. 

Det betyder, at du og din familie er sikre på at flytte ind i en bolig med et godt indeklima, hvilket er med til at sænke risikoen for at udvikle astma og allergi.


4. Bliv en del af et helt nyt fællesskab

Når du flytter ind i et nybygget kvarter, er du selv med til at definere og skabe et helt nyt fællesskab. Her kan du i samspil med dine nye naboer sætte de sociale rammer for et spirende nabolag og se både børn og fællesskab gro i friske omgivelser.

I København er der flere nybyggerier i kikkerten i øjeblikket – og dermed rig mulighed for at blive en del af helt nyt fællesskab. For eksempel er der i øjeblikket boliger til salg i Valby, hvor fremtidens Kulbanekvarter er under opførelse.

5. Det er nemmere at sælge igen 

På grund af de ovennævnte fordele ved nybyggeri er det som regel også nemmere at sælge en nybygget bolig igen. På den måde undgå du at være stavnsbundet til din bolig, hvis du vil flytte en gang i fremtiden. 

Find den bedste seng til dit nye hjem

Dette indeholder sponsoreret indhold 

Når du har fundet dit nye hjem, er det altid rart med en helt ny seng også. Men der er rigtige mange forskellige typer af senge og madrasser på markedet, og det kan derfor være svært helt at finde den type seng, der passer ind i dit nye hjem. Hos bedre nætter finder du alt i senge, madrasser, sengerammer, sovesofaer og diverse tilbehør til sengen. Hvis du mangler en ny seng, dyner eller sengetøj, er det på bedrenætter.dk du finder det. Hvis du derimod gerne vil læse mere om, hvordan du finder den bedste seng til dit nye hjem, læs med her. 

Find den bedste seng 

Vi bruger en rigtig stor del af vores liv i sengen, faktisk så bruger vi næsten en tredjedel af vores liv i sengen. Men ikke nok med det, er vores nattesøvn vigtig for vores fysiske og psykiske helbred. Derfor er det altså vigtigt, at finde den bedste seng til dit nye hjem. Men der findes mange forskellige sengen, som hver kan noget specielt. Det kan derfor være en god ide at kende til de forskellige typer af senge, så du kan finde den der passer bedste til dine behov og giver dig den bedste nattesøvn.

Boxmadras

En af de typer af senge der findes på markedet er en boxmadras. En boxmadras er en praktisk men komfortabel madras, hvor der er indbygget sengeramme. Det er en form for færdig løsning, hvor du egentlig bare skal skrue ben på og toppe den med en topmadras for at forlænge sengens levetid. Hvis du gerne vil have en god seng, men ikke gider at bøvle med det helt store, er en boxmadras den perfekte løsning til at få en komplet sen. hvis du køber en boxmadras får du altså en samlet seng, uden at skulle gå på kompromis med hverken  komforten eller kvaliteten. 

Kontinentalseng 

Hvis du gerne vil have en seng, hvor du kan tilpasse komforten i madrasserne lidt mere, skal du vælge en kontinentalseng. Det er ofte en dyre løsning, men samtidig får du også alt det du har brug for i en seng. Kontinentalsengen består af tre madrasser, en boxmadrass, springmadrass og topmadrass. Den nederste del af sengen er en boxmadras, som danner støtte for hele sengen. I midten finder du en komfortabel spring- eller skummadras, hvor det er muligt at vælge forskellig fasthed til madrassen, så du sikre dig den rigtige komfort. På toppen finder du topmadrassen, der tilføjer ekstra komfort til sengen og beskytter den, så den kan leve mange år fremover. En kontinentalseng er altså den bedste seng til maksimal komfort. 

Elevationsseng 

Den sidste, og nok dyreste løsning er en elevationsseng. En elevationsseng er en seng, der kan hæves og sænkes i fodenden og hovedgærdet ved hjælp af en motor i madrassen. På den måde har du altså mulighed for at indstille sengen efter dit behov. En elevationsseng er god, hvis du eksempelvis har rygproblemer eller bare godt kan lide og læse i sengen. Med en elevationsseng i dit nye hjem, får du altså en seng, der kan indstilles til dine behov. 

Leje af garage – sådan griber du det an

Annonce

Mange der bor inde i byerne i lejlighed vil gerne have en garage, hvor de kan holde deres bil, motorcykel, have værksted eller bare til at kunne opbevare alle de ting, der fylder og roder i lejligheden. Men selvom leje af en garage kan synes simpelt, er der en række forhold, du bør have styr på.

Er garagen fx en del af et boliglejemål, eller udlejes den separat?. Det kan være en god idé at undersøge med en fagperson, hvilket forhold den garage, du påtænker at leje, hører under, samt hvilke regler og love der derfor gælder.  

Sørg for at lave en lejeaftale, når du lejer en garage

Inden du lejer en garage, er det vigtigt, at du sørger for at have en skriftlig aftale med den, der udlejer garagen, således at der er nogle retningslinjer for, hvordan I hver især forholder jer, i forskellige situationer og eventuelle twister, der måtte opstå i lejeperioden.

Listen over relevante ting kan være lang, men herunder kan du se nogle af de gængse ting:

-Opsigelsesvarsel – hvordan kan lejemålet opsiges? Både af lejer og udlejer. 

-Anvendelsesformål – er der retningslinjer for, hvad garagen må anvendes til?

-Hvem dækker variable udgifter til fx vand eller strøm?

-Adgang til lejemålet – hvem må have adgang til garagen i lejeperioden?

-Er der en forsikring, der dækker, hvis der er indbrud, vandskade eller andet?

-Hvem dækker vedligehold fx af elektrisk port til garagen eller andet?

Hvis ikke der foreligger en lejeaftale, når du kigger på en garage, du ønsker at leje, så bed udlejer om at udfærdige en, som I sammen kan gennemgå og underskrive, inden du overtager lejemålet. Dette sikrer begge parter en tryg og god lejeperiode.

Snak med udlejer om udbedringer og forbedringer inden du overtager lejemålet

Når du har ovenstående afklaret, kan det være en god idé, hvis du overvejer, om der skulle være nogle forhold, du ønsker udbedret eller forbedret, inden du overtager lejemålet af en garage. 

Ofte er udlejere nemmere at tale med, hvis de ting du påpeger, øger værdien, brugsmulighederne eller er en god investering for lejemålet. 

Ønsker du fx at benytte garagen som værksted, hvor du kommer til at bruge en masse timer der, ja så kan det måske være en god idé at tale med udlejer om at få installeret noget ordentlig belysning. Her er en rigtig god mulighed at få installeret led armatur, som ofte giver godt lys, er billige i drift og har en lang levetid. Få inspiration hos PlusLED her: https://www.plusled.dk/led-armatur.html. Der findes en række smarte løsninger, som er nemme at opsætte, så det er til at gå til. Samtidig kan det gøre lejemålet mere attraktivt til eventuelle andre fremtidige lejere.

Bør du tale med udlejer omkring øget sikring af garagen? Mange garager er et nemt bytte for en indbrudstyv, så hvis du fx påtænker at skulle opbevare bil, motorcykel eller dyrt værktøj i garagen, så vil du nok helst have, at det er godt låst inde.

Er der tag på garagen? Det kunne måske være en god idé at inspicere taget blot for at sikre, at det ser ud til at være i forsvarlig stand, så du ikke risikerer at få vandskade i garagen, når først du har fået alle dine ting derind.

Forhåbentlig har artiklen her hjulpet dig i forhold til nogle af de ting, der kan være rare at have styr på, inden du lejer en garage. God jagt!