Det lille hjem – god indretning på få kvadratmeter

Annonce

Bor man i en af de større byer i landet såsom København, Aarhus eller Odense, så vil man uden tvivl have oplevet at pladsen ikke er altid er i overflod. Lejlighederne i byerne er små og de skal ofte deles med én eller flere bofæller. Når hjemmet er småt, så skal man være kreativ med indretning, men hvordan gør man egentlig det?

Her får du et par gode råd til boligindretning i små hjem samt tips til boligsøgning generelt. 

Find din bolig først

Inden du kan begynde at tænke på indretningen, så er det selvfølgelig essentielt at du først finder et hjem, hvor du kan bo i en periode, og hvor det derfor kan betale sig at tænke på indretning.

Hos Boliglisten kan du søge efter lejeboliger i hele landet, og med fordel kigge efter de kriterier som er et must for dig. Kampen kan være hård, så det handler om at være grundig med sin søgen, hvis man vil finde et godt match. 

Indretning vælg løsninger med flere formål

Når man skal indrette et hjem med få kvadratmeter, så kan det være en god idé at vælge løsninger som kan tjene flere formål. Ofte vil man blot have én enkelt rum til rådighed, og der skal både være plads til stue, spisestue, soveværelse, kontor og gæsteværelse.

Ved f.eks. at vælge en foldemadras frem for en sofa eller en ekstra seng, så kan man bruge den som gæsteværelse, når det er nødvendigt og som en almindelig sofa i hverdagen.

På samme måde kan man kigge sig om efter et spisebord der kan slås ud, som man til daglig kan bruge det som skrivebord, og når man har gæster til middag kan man slå det ud til et stort spisebord.

Den slags løsninger er der mange af, og det handler om at tænke praktisk og kreativt i det lille hjem.

Fuldautomatisk træpillefyr

Annonce

Det kan være svært at holde varmen hen over de mange kolde måneder i Danmark. At opvarme hjemmet kan i nogle tilfælde være en stor udfordring, og nogle gange kan almindelige radiatorer ikke følge med. Der er ikke noget værre end at sidde derhjemme og fryse, men heldigvis er der gode muligheder for at finde løsninger, der kan opvarme hjemmet nemt og hurtigt. Nemlig et træpillefyr.

Nemt og simpelt for dig

Et træpillefyr er et rigtig godt valg for at opnå en god og behagelig temperatur i hjemmet, som ellers er svær at få fra andre varmekilder. Renenergi er en importør af ÖkoFEN i Danmark. ÖkoFEN laver smarte fuldautomatiske træpillefyr, der gør det enormt nemt for dig at opvarme dit hjem. Du behøver ikke at bekymre dig om at fyre op, da dette gøres automatisk. Faktisk er det eneste, du skal tænke på at tømme fyret for aske nogle få gange om året. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for at bestille træpiller til at fylde på fyret. Men derudover klarer det det hele selv. Du skal derfor ikke holde øje med ilden eller rense fyret.

Et træpillefyr er altså en super smart løsning til dig, der er kuldskær, og som gerne vil have noget, der virker!

Ikke flere kolde aftener

Når du har fået dig et træpillefyr vil du med garanti opleve en langt bedre temperatur i dit hjem. Du behøver altså ikke at frygte de kolde vinteraftener længere. Du skal ikke bruge flere lag af tæpper for at kunne holde varmen, og det er fantastisk at vende hjem til et dejlig lunt hjem, når man har været ude i kulden. Det er desuden også langt nemmere at stå op om morgenen, når hele hjemmet ikke føles som en iglo, hvilket vi sikkert er mange, der kan nikke genkendende til.

Sådan får du mere luft i privatøkonomien

Står du også og mangler lidt penge i hverdagen? Det er et forholdsvist almindeligt problem, som rigtig mange kæmper med, men desværre er det ofte noget, folk ikke har det godt med at snakke om. Det er en skam, da økonomiske bekymringer kan være tunge at gå rundt med alene. Men der er muligheder for at hjælpe sig selv ved at tage et lån. 

Masser af muligheder

Der er rigtig mange muligheder, nå der kommer til at tage lån. Det kan være uoverskueligt at finde ud af, hvilket der er det bedste valg for dig og din situation. Derfor er det godt, at der findes sider, der kan hjælpe dig med at få et overblik og lære mere om de forskellige muligheder. Heriblandt er der www.mrfinans.dk, der i høj grad er en smart side at besøge for at lære mere om lån og lære, hvilke der er at vælge i mellem.

Med sider, der skaber et overblik, kan de at skulle kaste sig ud at tage et lån virke noget mindre skræmmende. Det er nemmere at finde et lån, der passer til ens situation, og som man ved, man kommer til at have råd til at betale tilbage.

Få råd til det uforudsete

Det kan være, at bilen skal til reparation, at du skal betale en tandlægeregning eller noget helt tredje. Uforudsete omkostninger kan være med til at ødelægge månedsbudgettet og gøre det svær at få det hele til at hænge sammen. Det er ikke alle, der har mulighed for at have luft i økonomien, og derfor kan sådanne regninger være et stort problem. Det er her, et lån kan komme dig til gode. Det kan hjælpe dig med at få betalt de pludselige udgifter og stadig give dig råd til at betale din husleje og købe mad. Du behøver altså ikke at føle dig fuldstændigt slået ud – der er hjælp at hente.

Skal dit hjem renoveres? Find det rigtige håndværkerfirma

Annonce

Står du og skal have dit hjem renoveret, så er det først og fremmest vigtigt, at du får udført noget håndværk af høj kvalitet. Det er dit hjem, det drejer sig om, og i og med at du befinder dig inden for hjemmets fire vægge i store dele af dit liv, så er det selvsagt vigtigt, at der ikke er blevet gået på kompromis med noget.  

I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du sørger for at finde de rigtige håndværkere, når der skal renoveres i hjemmet. Selvom det måske lyder meget enkelt, så er det faktisk noget, der godt kan være udfordrende. Der findes i dag en masse håndværkerfirmaer, og det kan ofte være svært at finde ud af, hvilket firma der er bedst. Typisk vil firmaerne faktisk have forskellige spidskompetencer, og som forbruger er det din opgave at finde ud af, hvilke ekspertiseområder de enkelte håndværkerfirmaer har. 

Anmeldelser på nettet kan give gode indikationer

Når du handler på nettet, så vil du typisk tjekke op på de anmeldelser, som den enkelte butik har fået – medmindre du har handlet der før, naturligvis. Det samme bør gøre sig gældende for håndværkerfirmaer. I og med at der findes så mange af dem, og kvaliteten kan være svingende, så bør du tjekke de anmeldelser, der ligger til offentlig skue på nettet.

Dette vil give dig en god indikation om, hvorvidt der er faresignaler omkring den enkelte håndværkerforretning, eller om du med sikkerhed kan vide, at det givne firma er det rigtige for dig.

Du kan indhente 3 tilbud fra håndværkere

I dag er situationen faktisk den, at du ikke nødvendigvis behøver at ringe de enkelte håndværkerfirmaer op i dit lokalområde. Du kan derimod få dem til at komme til dig. I dag kan du nemt indhente 3 gratis tilbud fra håndværkere på din specifikke opgave.

Det er både nemt, billigt og hurtigt. Faktisk koster det dig som forbruger gratis, hvis du ønsker at indhente tilbud. Det kan være en god måde at få en indikation om, hvad det skal koste at få udført det arbejde, som du skal have udført.

Har du allerede fået et tilbud fra en håndværker, så kan det være rart at få 3 andre firmaers syn på sagen. På den måde kan du i sidste ende sammenligne dine tilbud og ud fra disse vælge det firma, som du har størst tillid til.

Sørg for at være meget specifik i din opgavebeskrivelse

Når du skal ud og indhente tilbud på renovering af hjemmet, så er det meget vigtigt, at du er specifik i din opgavebeskrivelse. Er du ikke specifik eller detaljeret nok, så kan du risikere, at håndværkerfirmaet giver dig et forkert prisestimat. Prisestimater bliver udarbejdet på baggrund af den information, som du opgiver. Du bør derfor altid sørge for at gøre denne information så præcis som overhovedet muligt, så du ikke pludselig bliver overrasket på negativ vis.

Den billigste løsning er ikke altid den bedste

Selvom du får lov til at sammenligne priser, så er det vigtigt at huske på, at det ikke altid er den billigste løsning, der er den bedste. Kvalitet bør du vægte højt, og ofte koster kvalitet lidt ekstra kroner og ører. Vores anbefaling lyder på, at du husker at tænke over, at det er dit hjem, der skal renoveres. Derfor er det alfa og omega, at det bliver gjort ordentligt. Koster det derfor lidt ekstra, at du er sikret ordentligt håndværk, så vil vi anbefale, at man tager dén løsning. Ellers risikerer du at stå med et resultat, som du langt fra er tilfreds med, og så skal du i sidste ende alligevel betale ekstra for, at et andet firma kan udbedre fejlene inden for den nærmeste fremtid. 

Hvad må man lave om i en lejebolig?

Annonce

Er du på nuværende tidspunkt lejer af en lejebolig, og ønsker du at lave nogle ting om, så lejeboligen bliver rarere at bo i? Mange lejere fristes til at renovere eller lave ting om i deres hjem – det er dog de færreste, der kender til de helt konkrete regler, der findes på området. For at du ikke ender i problemer, så er det en god idé at læse op på disse regler, før du foretager nogle større og markante ændringer af boligen.

I denne artikel gennemgår vi nogle af de vigtigste regler, der findes inden for emnet. Vi opfordrer dog til, at du på egen hånd søger efter flere kilder, så du er dækket ind fra ende til anden. Ønsker du endvidere at blive klogere på renovering og byggearbejde generelt, så kan vi anbefale denne byggeblog.

Hvilke ændringer må du foretage?

Vi starter med at kigge på de ændringer, du gerne må foretage. Tommelfingerreglen her er, at der er tale om mindre ændringer. Dette indebærer:

  • Dekorationer (hænge malerier, billeder eller spejle op)
  • Hylder på væggene
  • Male væggene i de farver, du ønsker det

Du skal dog være opmærksom på, at du selv vil skulle stå for at udbedre de ændringer, du har foretaget. Har du derfor malet en af væggene i en helt anden farve, end da du flyttede ind, så skal du ved fraflytning sørge for, at væggen males eksempelvis hvid igen. 

Sædvanlige installationer må du gerne stå for

Der kan komme et tidspunkt, hvor der er behov for at installere et nyt køleskab eller komfur. Disse må du gerne stå for; her er der nemlig tale om sædvanlige installationer.

Det er dog altid en god idé at være i tæt dialog med sin udlejer, så man sikrer sig, at man ikke overgår nogle el-kapaciteter eller afløbskapaciteter. 

Du må ikke ændre ved lejlighedens identitet

Dette punkt er et af de vigtige at huske på. Du må ikke ændre ved boligens eller lejlighedens identitet. Det kan lyde en anelse flyvsk, og det er det måske også – derfor understreger vi igen, at skulle du være i tvivl, så bør du forhøre dig hos udlejer eller hos en ekspert.

Et eksempel på identiteten er en væg. Du må med andre ord ikke rive en væg ned, bare fordi du mener, at det vil gøre lejligheden bedre. Skulle du dog have nogle gode argumenter for, hvorfor du mener, at det bør gøres, så kan du prøve at fremlægge det over for udlejer, som herefter kan beslutte sig for, om du skal have lov til det eller ej.

Spørg hellere en ekspert en gang for meget end en gang for lidt

Det er vigtigt, at du ikke overtræder de regler, der er. Derfor anbefaler vi altid, at du spørger enten din udlejer eller en ekspert omkring de spørgsmål, du måtte sidde inde med. På den måde kommer du ikke til at krydse nogen grænser, som i sidste ende kan komme til at koste dyrt.

Få råd til din kommende flytning med billige møbler

Annonce

Det er aldrig billigt at flytte. Selvom man forsøger at gøre det så billigt som muligt, så vil der næsten altid være nogle udgifter, som ender med at komme bag på en. Medregner man samtidig de penge, der bliver skåret væk fra ens depositum, så bliver det hurtigt meget klart, at det bestemt ikke er nogen god forretning at flytte fra bolig til bolig.

Det kan dog være en nødvendighed at flytte. De fleste kommer ikke udenom at skulle flytte en del gange i løbet af livet, og derfor kan der være god idé i at tænke over, hvordan man kan spare lidt på flytningen. Derfor kommer vi herunder med nogle gode råd til, hvordan især billige møbler kan være med til at give en lettere start på den nye tilværelse.

Møbler er en stor udgiftspost hos de fleste

Langt de fleste danskere går meget op i, hvordan der ser ud inden for hjemmets fire trygge rammer. Derfor bliver der ofte kastet mange tusinde kroner efter møbler. Nogle danskere går op i, at det er designermøbler, der pryder hjemmet. Andre er mere til genbrugsmøbler og de helt rustikke designs.

Hvad end man er til det ene eller det andet, så kan det være rart at vide, hvordan man sparer lidt penge på møbler. Det er nemlig en stor udgiftspost hos langt de fleste danskere, der skal flytte fra et sted til et andet.

Brugte møbler er typisk relativt billige

Man kan først og fremme starte med at kigge på, om der i nærområdet sælges nogle brugte møbler, som kunne passe ind til boligen. Selvom brugte møbler måske ikke er det første, man som forbruger tænker på, når der skal investeres i hjemmet, så kan der godt være god økonomisk idé i at handle brugt.
Brugte møbler kan blandt andet købes her:

  • Den lokale Facebook gruppe med køb og salg af brugte ting
  • DBA.dk
  • GulogGratis.dk
  • Lokale loppemarkeder og garagesalg
  • Tradono

Der er ofte mulighed for at gøre nogle gode fund. Det er dog en god idé at vide på forhånd, hvad man går efter. Derudover kan der være møbler, som man ganske enkelt ikke ønsker at købe brugt, hvorfor disse naturligvis vil skulle findes andetsteds.

Møbler på afbetaling kan være en mulighed

En af de muligheder, der er opstået de senere år, er at købe møbler på afbetaling. Før vi dog kommer videre i forklaringen af, hvad det indebærer, så vil vi gerne understrege, at man skal være yderst varsom med at købe møbler på afbetaling. Man skal have styr på sin privatøkonomi, og man skal endvidere forstå udtryk såsom ÅOP, renter og løbetid. 

Er man presset på likviditeten i privatøkonomien, så kan køb af møbler på kredit være en mulighed. For at det dog bliver en god valgmulighed for en selv, så er der nogle helt konkrete aspekter, der skal være styr på. Du skal først og fremmest være sikker på, at du kan betale beløbet. Et køb på afbetaling er i bund og grund et lån, og du må derfor ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan betale de løbende afdrag. Dernæst skal du være opmærksom på de omkostninger, der typisk bliver tilknyttet lånet. Det kan både være renteomkostninger, stiftelsesomkostninger og gebyrer.

Vi anbefaler altid, at man køber sine møbler kontant, hvis man har mulighed for det. Afbetaling er udelukkende noget, som man skal kaste sig ud i, hvis man har styr på sin privatøkonomi og kan vurdere konsekvenserne af en sådan aftale. 

Køb møbler af venner og familie

Dine bekendte, venner og familiemedlemmer vil typisk have et møbel eller to stående, som de ønsker at komme af med. Ofte får de dog ikke gjort noget ved det, hvorfor det sagtens kan give pote at spørge dem. De fleste af os har noget stående derhjemme, som vi ønsker at sælge. Derfor vil du ofte kunne gøre nogle gode køb, hvis du spørger i din omgangskreds. 

Sådan får du din drømmebolig i København

Indeholder sponsoreret indhold

At finde sin næste bolig i Danmarks hovedstad er måske ikke helt ligetil. Det er typisk ikke en nem sag – specielt ikke i København. For mange er København ønskescenariet, da det er en en by i konstant udvikling, flot natur og mange begivenheder. Af den årsag er der mange om buddet, når lejeboligerne bliver slået op. Det betyder ikke, du skal tage den første og bedste lejebolig, der bliver slået op. Hvis ikke, du har prøvet at finde en lejebolig før, eller du bare er på udkig efter din næste lejebolig i københavn, kan du læse med her. På den måde bliver du klædt mere på og klogere på, hvad det kræver at finde din næste bolig.

Kend dine områder

Om du er ny eller kender til København, er det altid en god idé at sætte sig ind i byens områder. Nørrebro, Østerbro, Vesterbro, Frederiksberg og så videre. Nogle har helt særlige præferencer, mens andre er lidt mere rummelige. Man skal huske på, at hvert område repræsenterer hver deres del af København. Nørrebro er for eksempel kendt for at være multietnisk, hvor Frederiksberg er lidt mere traditionelt. Det er en god idé at holde mulighederne åbne i forhold til lejeboliger i København, nu hvor der er mange om buddet. Dermed ikke sagt, du ikke kan have præferencer, men der findes også rigtig gode lejeboliger omkring Amager, som der gør på Østerbro. Det er en god idé at undersøge byen på egen hånd, så du ikke bliver påvirket af, hvad andre mener. Mærk efter, hvad du søger. Vil du gerne bo et sted, hvor der ikke er langt fra hjem til skole eller arbejde, eller betyder det mere for dig at være tæt på natur og havnebad? I indre by mærker du storbyens puls, men her skal du typisk også give mere for din lejebolig. Når du har dannet dit eget indtryk af områderne, bliver det automatisk lettere at finde din type af lejeboliger i København.

En bolig efter dit behov

Når du har gjort dig en nogenlunde ide om hvilket område, der matcher dit behov, kan du kigge på boligtype. For nogle er det helt passende med en kælderbolig, mens andre foretrækker alt over anden sal. Sæt dig ned og skriv en liste af faciliteter og inventarer, du finder nødvendigt. Er din hverdag i forvejen tidsmæssigt presset, kan det være at en vaske- og opvaskemaskine er helt essentielt. Andre kan klare sig med at have vasketiderne med de andre lejere i vaskekælderen. Skal der være parkering med, eller kan du have det fint med at parkere et stykke fra, hvor du bor? Der er faktisk mange ting, du kan og bør overveje, inden du leder på livet løs. Spar derfor din tid ved at finde ud af, hvor du ser dig selv bo, og hvilken slags bolig, du kan lide.

Pift boligen op med farverige og moderne plakater

ANNONCE

Vi er for alvor ved at bevæge os væk fra de hvide vægge og den entydige minimalisme der har domineret trendbilledet indenfor interiør de sidste mange år. Nu er der ved at komme farver på bordet, og der er nogle nemme greb du kan tage, for at give mere liv, personligt præg og farve til din bolig. 

Liv og farver igen 

Det hele behøver ikke at være minimalisme mere. Der er kommet meget mere fokus på farve og hygge når det kommer til interiør. Der er også blevet mere almindeligt at introducere tunge teksturer som velour og uld i sit hjem, i stedet for det helt klinisk rene. Vi er ved at vende tilbage til runde former og alle overflader behøver ikke længere at være fri for ting. Vi skal nu også bo i vores hjem, og der skal være rum for personligt præg og stil i indretningen. Det lukker op for farve, ikke bare når det kommer til møbler, men også med vægge. 

En løsning på dette kan være at male en enkelt væg eller to i en statement farve. Dette er en trend der er meget populær og som nok også kommer til at vare ved de næste år. Det giver et pift til dit hjem, at få lidt farve på væggene. Det samme gælder også for tapet. Tapet er noget der helt klart er på vej tilbage i modebilledet og der er mange der vælger at tapetsere en enkelt væg eller to i stedet for et helt rum. Vi ska nok lige vænne os lidt til tanken om farve og tekstur i hjemmet igen, efter det hvide og rene 2000 og 2010-tal. 

Vi elsker at hænge ting på vores vægge, og det er en trend der nok ikke vil stoppe med det første. Det behøver nemlig ikke at være så drastisk som at blive kvit de hvide vægge fuldstændigt og med det samme, det er nemlig også godt muligt at hænge noget på væggen og få personligt præg og farve i hjemmet. Da er plakater en oplagt løsning. Plakater giver et fantastisk personligt præg, fordi plakater i stor grad afspejler din personlige smag i foto, kunst, sport eller mode. Der findes nærmest ingen begrænsninger når der kommer til plakater, og folk kan læse meget om hvem du er, ud ifra hvilke plakater du har i dit hjem. Det ene udelukker dog ikke det andet, du kan for eksempel sagtens hænge personlige plakater på en farverig væg. 

Nye husprojekter

ANNONCE

Foråret nærmer sig, og vi har så småt vænnet os til at det er et nyt årti. Måske har det betydet, at I har foretaget radikale ændringer derhjemme, eller blot at I havde tænkt jer at det skulle ske – det kan også godt være, at I bare har levet videre fuldstændigt ligesom i forrige årti.

Men de varmere himmelstrøg motiverer os altid til at nå lidt ekstra, og til at få gjort hytten sommerklar.

Få styr på haven

Hvis I er nogen af dem, som er så heldige at have en have, så kan det godt være, at I synes der er meget arbejde i det. Det er der også tit med en have. Men den kan også bringe så meget glæde og hygge til sommeren, hvis man har skabt rammerne ordentligt omkring den.

Specielt hvis du har børn, så kan haven bruges til noget ekstra. Om I har gyngestativ og rutchebaner, den bedste trampolin eller et legehus, så er der virkelig mange muligheder for at benytte haven optimalt med børn om sommeren.

Haven kan også udnyttes som en form for nyttehave, hvis man har en smule grønne fingrer, og gider at bruge sin fritid på at hygge lidt om den.

Skab rammerne omkring hyggen’

Nye puder og tæpper kan hurtigt gøre en kæmpe forskel for udtrykket i dit hjem. Lige så vel som du kan rykket rundt på rummene eller tingene i de forskellige rum. Derudover så kan du ændre grebene på dine skabe, dørhåndtagene på dine døre, eller udtrykket i lejligheden generelt med noget nyt tekstil.

I kan også mikse materialer og farver, så det hele ikke går i et. Spisebordsstole i træ eller velour kan skabe en varme i jeres måske ellers så hvide eller grå hjem.

Du kan også finde et hav af hacks på nettet hvor, at du kan ændre eller genoplive dine gamle skatte. Måske er du træt af det, som du har boet i i så mange år. Men inden I tager forhastede situationer, så prøv at tænke over hvilke af dine møbler, som kunne renoveres en smule og derved stå som ny igen.

Det giver en hel speciel tilfredsstillelse, hvis man selv kan sætte sit eget præg på hjemmet. Er du til det lidt skæve så skal du på jagt efter genbrugsguld i de andres skrald på loppemarkeder og i forskellige antikke forhandlere.

Renovering og optimering af dit hjem

Skal du renovere eller blot indrette?

Selvom renovering som bekendt ikke er hverken gratis eller helt billigt, så kan det i sidste ende være en rigtig god idé. Udover at en renovering i sidste ende kan øge værdien på dit hjem og derved give dig en større indtjening, når du en dag skal flytte, så kan det også hjælpe dig med at spare penge i længden.

Har du brug for hjælp til din renovering, så kan du opsøge ingeniørrådgivning, og få kompetent vejledning til dit projekt.

At renovere dit hjem eller føle, at du gør noget nyt derhjemme, behøver hverken at koste en million eller at være er stor post på budgettet. Det kan gøres på mange forskellige måde, og det er kun fantasien (og lidt økonomien) som sætter grænserne.

Når man snakker om at renovere, kan det hurtigt virke meget uoverskueligt det hele. Det behøver det ikke at være. Måske er en decideret renovering slet ikke nødvendig. Det er op til dig hvad, at du magter og hvad der er nødvendigt. Renovering kan både være for det praktiske men i høj grad også for det æstetiske.

Detaljerne der gør din bolig til noget særligt

Annonce

Er du lige flyttet hjemmefra, købt hus eller trænger du blot til at opgradere din bolig? Så er du landet det rette sted. Oftest fokuserer du på, hvilke store møbler og malerier, som du skal indrette med, men dette er ikke nok. Det smukke og særlige udtryk ligger i detaljerne. Hvad er disse så?

Grundlæggende giver et godt håndværk det flotte udtryk i din bolig. Det dækker over gulve, som er lagt flot, lige lister og fuger der står skarpe. Når du så skal vælge alt fra dørhåndtag til lågegreb, så finder du også detaljerne. Dørgreb er sjældent det de fleste tænker mest over, da det blot skal være funktionelt. Se udvalget her af flotte håndtag, som kan give dig inspiration til en mere særlig bolig. Du kan også overveje hængsler du har på dine låger, hvordan din knagerække ser ud, eller hvilke lampeophæng, der kan give din bolig mere spændende og særlig blot ved hjælp fra få detaljer.