Finansier din drømmebolig

Annonce

Der er mange veje til at finansiere din drømmebolig, men det er ikke sikkert du kender dem så godt, som du måske tror. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan din drømmebolig måske kan komme lidt mere indenfor rækkevidde.

Drømmeboligen er ikke nødvendigvis langt væk

De fleste af os har en drømmebolig i tankerne, der ikke nødvendigvis hænger sømløst sammen med vores økonomi lige her og nu. Derfor er det relevant at kigge nærmere på finansiering, der kan gøre boligkøbet muligt. Der er jo ingen pointe i at hverken købe eller låne for dyrt, hvis man kan finde en god løsning.

Skal man låne penge til bolig?

Mange danskere er bange for at have gæld, men det er faktisk en uundgåelig faktor i de fleste tilfælde, hvis man gerne vil købe en bolig. Dette gælder især, hvis man vil købe en bolig i en af de store byer. Der er det nemlig et meget aktivt og attraktivt boligmarked, der kan gøre det svært at komme ind på markedet til en favorabel pris. Det er ingen tvivl om, at det var mere gunstigt at købe bolig i byer som Aarhus eller København for mange år siden. Nu begynder boligmarkedet at tegne sig mere som det ser ud i andre Europæiske storbyer som London eller Paris. Det er ingen overraskelse, men det efterlader en lidt anden økonomisk virksomhed til dem, der står og skal købe bolig her og nu, end dem der skulle ind på markedet for flere år siden. Derfor skal vi måske også ændre vores mentalitet i forhold til lån.

Virkeligheden for langt de fleste er at man skal låne penge, hvis man gerne vil købe en bolig. Man kan spare mange penge op, uden at det er nok til at købe en bolig i sig selv. Derfor er det i stedet mange, der sparer til indskuddet for at kunne låne til den bolig man ønsker. Her kan du finde mere information om finansiering.

Danskerne har et anstrængt forhold til gæld

En af årsagerne til, at vi danskere ikke har et fortroligt forhold til gæld, er at vi får meget foræret. Vi skal ikke længere, end til nabolandet Norge, hvor det er normalt at sidde med en studiegæld på flere hundrede tusind efter end studietid. I Danmark får vi mere af vores SU helt gratis, og dermed kan de fleste komme sig gældfri ud af studietiden. Derfor skal der også meget til, før vi vil påtage os gæld. Men det er ikke altid til at undgå, når man skal købe bolig, og nogle vil måske også argumentere for, at jo længere man venter, jo dyrere bliver det at komme ind på boligmarkedet.

Derfor er det måske værd at undersøge de reelle muligheder for finansiering, og finde ud af, hvordan man kan spare penge, så man har nok til et eventuelt indskud, og kan finansiere den løsning man ønsker.

Finansieringsmuligheder

For at kunne finansiere drømmeboligen, findes der flere muligheder. I dag kan man låne penge i en fysisk bank, men man kan også finde lån online. Der er lidt forskellige vilkår for forskellige lån, og dermed skal man være klar over, hvad de forskellige lån indebærer.

Når man låner penge i en fysisk bank, er det som regel tale om det, der hedder lån med sikkerhed. Det vil sige, at du skal stille sikkerhed for det beløb du gerne vil låne, i form af ejendom eller andre værdigenstande. Det er for at banken skal kunne sikre sig at få sine penge, hvis du mod al formodning ikke kan overholde låneaftalen du indgår med banken.

Hvis du vælger at finde finansiering online, så er det oftest det, der kaldes lån uden sikkerhed. Her skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Dermed skal banken eller lånestedet på nettet finde en anden måde at sikre sig, hvis du ikke kan betale. Derfor er der som regel lidt højere renter og gebyrer på denne type lån. Det har dog intet at gøre med sikkerhed, det er trygt at låne penge online, hvis man vælger en troværdig bank eller platform. De seneste år er denne type lån også blevet langt mere reguleret, for at gøre det tryggere for dig som forbruger at låne penge online.

Spar penge i din hverdag

Hvis du vil spare penge til at nedbetale til din bolig eller stille med et indskud til et banklån, så er det en god ide at lægge et smart budget for en billigere hverdag. På den måde kan du nemlig sørge for at holde udgifterne nede på et fornuftigt niveau, hvor du kan prioritere opsparing til bolig eller nedbetaling af lån.

Det første du skal gøre, er at få god oversigt over, hvad du rent faktisk bruger. På den måde kan du lægge et realistisk budget, og finde de punkter, hvor du kan spare penge. Så er du klar til at kigge nærmere på finansiering af bolig, enten online eller i en fysisk bank.

Lynhurtigt mobilnetværk med 5G

Når du flytter ind i din bolig, har du sikkert gjort dig en del overvejelser om møbler og interiør. Men når du vil have det fulde ud af hjemmet, kan det være en fordel at have et godt netværk, så du ikke føler dig begrænset, når du er online. Her på siden kan du blive klogere på, om 5G i hjemmet er det rette valg for dig.

En lettere hverdag med 5G-mobilnetværk

At have hurtigt og stabilt internet er nok i virkeligheden den ideelle situation for mange. Med et lynhurtigt mobilabonnement kan du sagtens være online, uanset om du surfer, gamer eller streamer. Med 5G-abonnement og 5G-dækning vælger du fremtidens netværk, som er langt hurtigere end det nuværende 4G-netværk.

I september 2020 åbnede TDC NET for 5G i Danmark. Du vil derfor med stor sandsynlighed være blandt de første, hvis du får et mobilabonnement med 5G til din 5G-mobil. Der er mange fordele ved at vælge internet, der er lidt ud over det sædvanlige. Med 5G-dækning vil du kunne mærke en markant forbedring i hastigheden i forhold til ældre netværk. Det vil sikkert være med til at gøre hverdagen lettere for dig, når du bruger netværket.

Undgå afbrydelser med 5G-mobilabonnement

Hvis du streamer mange film og videoer, kan du med det nye netværk se film på en helt nye måde. Du kan eksempelvis opleve det lynhurtige 5G på de nye iPhone-modeller fra Apple, heriblandt iPhone 12, iPhone 12 Max og iPhone 12 Pro. De nyeste iPhones fra Apple er udstyret med fremtidens mobilnetværk, så du hurtigt kan bruge internettet, som det passer dig.

5G er din unikke mulighed for at opleve en verden fuld af forskellige tjenester og underholdning. Mange kalder også det lynhurtige netværk for 5. generations mobilnetværk, der netop er forkortelsen for 5G. Netværket er designet til at håndtere et stigende antal internetforbundne produkter i samfundet, så det er på mange måder en stor forbedring af 4G.

Hurtigere mobilforbindelse med 5G

Hvad er forskellen på 5G- og 4G-netværket? Først og fremmest har det nye netværk en meget større kapacitet samt højere download- og uploadhastigheder, så flere brugere kan bruge nettet på samme tid. Dernæst er den højere hastighed med til at give en langt kortere responstid, hvilket eksempelvis resulterer i, at internetforbundne enheder kan kommunikere langt hurtigere med hinanden. Det skaber en kommunikation med langt mindre forsinkelse.

Der er nok ingen tvivl om, at det effektive 5G-netværk kan komme til at have en stor indflydelse på vores hverdag. Foruden at 5G vil blive brugt privat til iPhones, tablets og andre produkter, forventes det også at kunne påvirke internetforbindelsen til en lang række andre produkter. Da det nye netværk kommunikerer langt hurtigere, vil det også kunne være til gavn, når man for eksempel bruger overvågningskameraer og termostater. Faktisk forventes det også, at mobilnetværket vil kunne anvendes i selvkørende biler. Når netværket fungerer lynhurtigt og stabilt, vil det nemlig kunne sørge for, at bilerne ikke kun kan kommunikere med internettet, men også med andre biler. 5G er derfor på mange måder en spændende udvikling af netværket, som allerede nu er med til at gøre en stor forskel i vores hverdag.

Sådan undgår du problemer i byggeprocessen

Det er ikke nogen lille beslutning at bygge om eller bygge nyt. Hvad end dit byggeprojekt måtte være, kan det være til stor gavn og tryghed at invitere professionelle med ind i processen. På den måde kan du få råd og sparring, og du undgår problemer i byggeprocessen. Læs mere her! 

Det er spændende og forfriskende at bygge om og bygge nyt. Selv mindre byggeprojekter kan føre til store forandringer og en følelse af fornyelse. Men byggeprojekter kan desværre også føre til en del bekymring, især hvis du ikke har prøvet det før. 

Det kan lette processen, og virkelig være værd at overveje, at investere i byggestyring. Byggestyring er kort fortalt professionel rådgivning, og som ordet antyder, har du ikke længere ansvar for at styre hele byggeprojektet selv. 

Få svar på alle dine spørgsmål 

Når du begynder på et byggeprojekt, er det næsten uundgåeligt, at der opstår en række spørgsmål, du bare ikke selv har svaret på. Hvordan er det lige, du søger byggetilladelse? Og har du overhovedet brug for sådan én? Hvilke krav er der i øvrigt til byggeprojektet? Kan du nu klare det hele selv, og hvis ikke, hvem skal så hjælpe dig, og hvordan sikrer du dig, at du får en rimelig pris? 

Puha, man kan blive træt, før man overhovedet er begyndt, og det er faktisk almindeligt at miste motivationen på den måde. Men med byggestyring og hjælp fra professionelle får du alle disse svar, lige når du har brug for dem. Du får guidens og støtte hele vejen gennem projektet, og det er enormt trygt og ustressende. 

Hvilke fordele er der ved byggestyring? 

Udover et nedsat stressniveau og en større fornøjelse ved byggeprojektet er der også mange andre fordele ved at investere i byggestyring. Professionelle rådgivere kan fx hjælpe dig med at lave en tidsplan for byggeprojektet, og de kan hjælpe dig med at kommunikere med håndværkere. 

Du kan også få en mere omfattende løsning, hvor de tager ansvar for alt lige fra myndigheder til entreprenører og arkitekter. Og så kan de sørge for, at du får de bedste tilbud, så du ikke bliver snydt undervejs – tværtimod. 

Har jeg brug for en boligadvokat, når jeg køber ny bolig?

Ifølge dansk lovgivning skal du ikke have en boligadvokat, når du køber eller sælger en bolig. Men det betyder ikke, at det ikke er en god idé. Der er mange love på området – kontrakter, rapporter og processer, der skal håndteres og klares korrekt, så du ikke ender med at snyde dig selv eller modparten. Har du ikke en juridisk baggrund, eller forstår du ikke alle de forskellige dele af boligmarkedet, er en boligadvokat næsten uundværlig for dig.

Med en boligadvokat slipper du for at bruge timevis på at forstå de mange dokumenter, der automatisk følger med et boligkøb, så du kan koncentrere dig om det vigtigste for dig: pakning og forberedelse på en ny start i en ny bolig.

Find din boligadvokat nemt og hurtigt

Første skridt er at finde en boligadvokat. Det er en god idé at indhente tilbud og tale med forskellige advokater, før du vælger – både hvis du er sikker på, at du har brug for en, og hvis du er lidt i tvivl om, hvorvidt du skal investere i advokathjælp eller ej.

Colego.dk er en nem måde at finde tilbud på advokater, der er specialiseret i køb og salg af bolig, boligkontrakter osv. Du har sikkert allerede en masse at tænke på, når du har startet processen med at sælge din bolig og leder efter et nyt sted at bo, så derfor skal det ikke være endnu en byrde at finde en boligadvokat.

Du udfylder blot formularen på siden med en beskrivelse af din opgave og tidshorisont, og om du leder efter hjælp som privatperson eller virksomhed. Colego indhenter derefter tilbud til dig fra tre advokater, der kan varetage din opgave. Herefter er det op til dig at kigge tilbuddene igennem og bestemme dig for, om du vil ringe til nogle af dem – der er ingen binding: Du kan vælge at ringe til alle eller ingen af dem. Uanset hvad du vælger, er det gratis at modtage tilbuddene.

Boligadvokatens vigtigste opgaver

En boligadvokat har mange opgaver, og mængden og omfanget af dem kommer an på, hvad du har brug for, eller hvad lige præcis dit boligkøb stiller af krav. Din boligadvokat sikrer, at du ikke får nogle ubehagelige overraskelser i løbet af købsprocessen og står til rådighed med vejledning, så du kommer sikkert gennem købet eller salget.

Rådgivning

En af boligadvokatens opgaver er at rådgive dig om alle trin i købsprocessen, og rådgivningen omfatter blandt andet at gennemgå købsaftalen med dig. Det vil sige, at din boligadvokat sikrer købsaftalens vilkår, gennemgår alle dokumenter og udarbejder en godkendelsesskrivelse, hvis du eller din advokat har nogle forbehold til aftalen – for eksempel hvis der er en fejl et sted i dokumenterne, som sælger skal rette.

Boligadvokaten hjælper dig også med at fastsætte købesummen, der skal deponeres hos mægleren, hvorefter der skal stilles bankgaranti for resten af beløbet. Vilkårene i købsaftalen gennemgås også, og du kan få hjælp til at forhandle om dem, for eksempel i forbindelse med pris, istandsættelsesarbejde eller overtagelsesdag.

Berigtigelse af handlen

Berigtigelse af bolighandlen betyder, at handlen gennemføres i henhold til købsaftalens fastsatte vilkår. Din boligadvokat sørger for at udarbejde et skøde og få dette tinglyst, og du får hjælp til at udregne tinglysningsafgiften til staten, der betales samtidig med tinglysningen.

Det anbefales at tegne en udvidet ejerskifteforsikring, og det kan din boligadvokat også hjælpe dig med. Så er du sikret mod skader, der eventuelt er opstået før ejerskiftet. Når dit skøde er underskrevet og tinglyst, ejer du boligen – og det foregår helt uden besvær, fordi du har haft din boligadvokat til at tale med banken om nye og gamle lån, sørge for at klare underskrifterne i tide og både godkende og berigtige skødet.

Advokatforbehold

Noget af det vigtigste i forbindelse med et boligkøb er et advokatforbehold i købsaftalen. Det vil sige, at selvom du underskriver en handel, er det din advokats underskrift, der tæller som sidste godkendelse. Så sikrer du, at din advokat kan nå at finde fejl eller mangler i kontrakten, som du måske har overset, hvis du ikke har haft en boligadvokat med i processen fra starten.

Et advokatforbehold giver altså mulighed for at ændre i købsaftalen, hvis det er nødvendigt. Uden et advokatforbehold koster det dig 1 % af købsprisen, hvis du fortryder handlen, efter du har underskrevet aftalen – med et advokatforbehold koster det dig ingenting, hvis du fortryder.

Få et lån uden sikkerhed til det du mangler

Der kan opstå mange situationer, hvor et lån kan være en stor hjælp. Det kan være, du har brug for eller lyst til at købe noget til boligen eller måske er der en større udgift i den nærmeste fremtid, som du ikke har budgettet til. Her kan et lån hjælpe dig videre gennem situationen. Men det kan være svært at blive godkendt til et lån, og derfor er det en god idé at kigge efter mulighederne for at tage et lån uden sikkerhed.

Man kan hurtigt finde sig selv i en situation, hvor man bare ikke har de økonomiske midler til at dække visse udgifter. I disse situationer, kan det være enormt stressende og bekymrende, hvis man ikke umiddelbart kan få lov til at tage et lån. Derfor er det en stor hjælp at være forberedt og have et indblik i, hvilke lån man vil kunne komme til at tage forholdsvist problemfrit. Her kan lån uden sikkerhed ofte være en oplagt løsning.

Hvad er sikkerhed på et lån?

Hvis du ikke før har hørt om lån med og uden sikkerhed, så er det en god idé at stifte bekendtskab med dette. Når en bank eller en udbyder af et lån kræver sikkerhed, betyder det, at du skal pantsætte værdier for at få lov til at modtage lånet. Du skal derudover også redegøre for, hvad lånet skal bruges til. Det giver udbyderen en sikkerhed for, at de kan få deres penge tilbage, selv hvis du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet. Det er altså en sikkerhed, der kommer udbyderen til gode.

Når du tager et lån med sikkerhed, skal du altså have værdier, der kan stilles til sikkerhed. Disse værdier kunne være bolig, bil, opsparing eller værdipapirer. Det kaldes “reel sikkerhed”. Har du ikke muligheden for dette, kan du i stedet stille “personlig sikkerhed”. Her tager du lånet i samarbejde med andre – for eksempel samlever eller familie. Disse personer vil derfor kautionere for dig og være påkrævet at betale for dit lån, hvis du ikke selv kan.

Fordelen ved at kunne stille sikkerhed for dit lån er, at udbyderen typisk vil kunne tilbyde dig en noget lavere rente på lånet. Sikkerhed er noget, der oftest bliver krævet på realkreditlån og billån samt større privatlån. Det er altså typisk lån af en stor størrelse, og mange banker har en fast grænse for, hvornår der skal stilles sikkerhed.

Lån med sikkerhed er til at finde på nettet, men det er mere almindeligt at finde dem hos banker. Banker har nemlig typisk strengere krav til dig som låntager, og det er derfor normalt sværere at få lov til at tage et lån hos en bank end hos en online udbyder.

Hvilke lån er uden sikkerhed?

Hvis du skal købe en bolig og bruge et lån, skal du desværre ikke regne med at kunne komme udenom sikkerhed. Disse typer af lån er af en stor størrelse, og skal bruges til at dække specifikke udgifter. Men der er masser af andre lån på markedet, der kan tages uden at skulle stille sikkerhed. Disse lån kan være netop dem, der hjælper dig ud af en økonomisk presset situation.

Blandt de mest almindelige lån uden sikkerhed, finder du for eksempel kviklån og forbrugslån. Disse kan variere meget i størrelse, og det er faktisk ofte muligt at låne flere hundrede tusind kroner uden at stille sikkerhed. En anden fordel er, at ansøgningsprocessen er langt kortere for lån uden sikkerhed, og du vil derfor hurtigere få lånet udbetalt. Det er en stor hjælp, hvis du står i en presset situation med store regninger, der skal betales.

Det er vigtigt at notere, at du skal imødekomme visse krav, hvis du vil tage et lån uden sikkerhed. Typisk kræves det, at du ikke er registreret i RKI, og at du har fast bopæl og opholdstilladelse i Danmark.

Find det bedste lån uden sikkerhed

Hvis et lån uden sikkerhed er det, du står og mangler, gælder det bare om at finde det rette. Det kan dog være nemmere sagt end gjort, da der findes et stort udvalg af disse lån både hos banker og online udbydere. Selvom du måske står i en økonomisk presset situation, er det dog ikke nogen god idé at springe for hurtigt ud i at tage det første lån, du finder. Der kan være stor forskel på, hvor meget et lån kommer til at koste dig, og det er derfor vigtigt at finde et godt et.

Heldigvis behøver du ikke selv at besøge hver eneste udbyders hjemmeside for at finde frem til det bedste lån. Hvis du anvender en sammenligningsportal, kan du hurtigt finde det rette lån med en målrettet søgning. Portalen vil give dig en overskuelig liste over lån, og det gør det enormt nemt for dig at spotte og vælge det billigste lån. Og så er du hurtigt godt på vej mod at overkomme dine økonomiske udfordringer.

Mangler du penge til et indskud?

Hvis du har fundet drømmelejligheden, men mangler pengene til at betale indskuddet eller depositummet, så giver vi dig her nogle konkrete råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du optager et lån til formålet.

Når du flytter ind i en lejelejlighed og vil låne penge til at betale indskuddet, bliver lånet generelt dyrere, end hvis du låner til andre boligtyper. Det sker, fordi du ikke kan stille samme sikkerhed for lånet, som hvis du låner penge til en ejer- eller andelsbolig.

Du har mulighed for at optage et lån gennem din kommune, hvis lejligheden er i et almennyttigt boligselskab eller alment byggeri. Derudover stiller kommunen krav til, at du kun kan låne et beløb, der svarer til indskuddet. 

Din husstand må heller ikke have en samlet årsindkomst på mere end 257.670 kr. i 2021, og huslejen må ikke være mere end halvdelen af din årsindkomst. Kommunen tilbyder dog en god rente, og du kan vente med at betale af på lånet de første fem år. Det kan du læse mere om på borger.dk.

En anden mulighed er at låne gennem en bank eller anden låneudbyder. Her er der ikke de samme krav om maks. indkomst, huslejeniveau eller boligtype som ved lån gennem kommunen, og de udbetaler pengene hurtigere. 

Du får også muligheden for at låne penge til mere end indskuddet, hvis du mangler penge til møbler, flytning eller andre udgifter. Gennem en bank får du samtidigt mulighed for at blive hurtigere gældfri, da du selv er med til at bestemme løbetiden.

Lån til indskud gennem banken

Bankerne vurderer hver især din økonomi individuelt, så der kan være stor forskel på, hvad den enkelte låneudbyder tilbyder af renter og gebyrer. Derfor er det en god idé at indhente tilbud fra flere banker, inden du optager et lån.

Derfor bør du altid gøre følgende, inden du låner til dit indskud:

1. Undersøge markedet – Der findes mange forskellige låneudbydere, så du gør dig selv en tjeneste ved at få tilbud fra flere.

2. Indhent personlige tilbud fra de udvalgte låneudbyderne – Dermed forholder bankerne sig til din økonomi, og du kan vælge den bank, der tilbyder den laveste rente og ÅOP.

3. Lån hele beløbet ét sted – Hvis du låner pengene hos én låneudbyder, bliver lånet typisk billigere, da du slipper for at betale oprettelses- og administrationsgebyrer flere steder.

4. Undgå høje etableringsomkostninger – Din ÅOP bliver lavere, jo lavere dine etableringsomkostninger er, da forbrugslån typisk har en kortere løbetid. Du har også mulighed for at trække dine renteudgifter fra i SKAT, som man ikke kan med gebyrer.

5. Vælg den rigtige løbetid – Hvis du vælger et lån med en lang løbetid, bliver den månedlige ydelse lavere. Hvis du til gengæld vælger et lån med kort løbetid, bliver dine samlede omkostninger for lånet lavere.

LendMe har hjulpet flere tusinde

I 2020 hjalp LendMe flere tusinde danskere med at indhente lånetilbud i forbindelse med indskud. Her kan du nemlig få muligheden for at få gratis tilbud fra op til 12 banker, og du vælger selv, om du tager imod et tilbud.

Derfor er TV-inspektion i kloakken en god idé

Hvis du har mistanke om, at du har en skade i din kloak, er udsat for at rotteangreb eller oplever problemer med afløb, så kan det være en rigtig god idé at få udført en TV-inspektion af din kloak. Læs med her og få tips til, hvad du kan få ud af en TV-inspektion af din kloak.

Problemer med kloakken er ikke usædvanligt. Der kan opstå brud på kloakledningen, kloakken kan være udsat for et rotteangreb eller du kan gentagne gange opleve problemer afløb eller tilstoppede rør. Hvis du kan nikke genkende til disse problemer, så kan det være en rigtig god ide at få lavet en TV-inspektion af din kloak. Med en tv-inspektion kan du blandt andet få styr på eller i hvert fald identificeret årsagen til et problem i din kloak. Lad os se på, hvilke:

  •       Få overblik over omfanget af skaden
  •       Få identificeret et eller flere problemer
  •       Få en rapport over kloakrørenes tilstand
  •       Få et tilbud på udbedring

En TV-inspektion er altså en moderne, effektiv og sikker måde at få undersigt sin kloak på. Kloakmesteren vil føre et kamera ind i kloakledningen og kan på den måde undersøge væggene i kloakken. Men kameraet kan kloakmesteren filme hele 360 grader og kan helt sikkert med stor præcision lokalisere problemerne i dine kloakrør uanset om problemet drejer sig om rødder, brud på røret eller rotteskader.

Priserne på en TV-inspektion starter på 1.000 kr. og opefter. Priserne vil afhænge af inspektions omfang eller hvis der nu viser sig at være uforudsete problemer. Derfor er det en god idé at få et prisoverslag på din opgave. Oftest vil pengene for en TV-inspektion være rigtig godt givet ud. Der kan nemlig ske meget større skader, hvis du ikke opdager dem i tide og for dem lavet.

Gør huset til et hjem med det rette udstyr

Uanset om du bor i drømmehuset eller ej, så ved du også, at det kræver meget mere en bare vægge og vinduer for at skabe et hjem. Et er selvfølgelig de mennesker, der bor i huset, noget andet er de møbler og ting, som vi fylder rummene og værelserne ud med. For at gøre huset til et hjem kræver det nemlig, at du finder de ting, som kan gøre huset helt perfekt. Læs videre her og få masser af inspiration.       

Et hus uden ting er også et hus uden mennesker. Og et hus uden mennesker bliver derfor heller aldrig et rigtigt hjem. Har du investeret i dit drømmehus, så skal du også ud for at finde de helt rigtige ting til din nye bolig. Med de rigtige ting får du nemlig muligheden for at indrette dit hus i lige den stil, du gerne vil have. 

Indret køkkenet efter god smag 

På Osmedhus.dk kan du finde masser af online tests af de ting, I står og mangler. Det kunne f.eks. være en splinterny kaffemaskine. De kommer i mange slags både kapselmaskiner og espressomaskiner med mælkeskummere. På den måde kan du let finde en kaffemaskine, der passer perfekt til et moderne køkken, hvor det hele gerne må gå lidt stærkt. 

Du kan også finde meget mere om køkkenudstyr med tests af stegepander og vaffeljern. God mad hører nemlig hjemme i et godt køkken, og du kan give dig selv mulighederne for at lave god mad hver dag med de rette køkkenredskaber. På hjemmesiden finder du tests, så du kan se, hvilke stegepander, der går godt til den mad, du allerbedst kan lide. Så snart duften af din livret spreder sig i køkkenet, så får du aldrig lyst til at forlade hjemmet igen. 

Til både hus og have 

Hvad er et hus uden en have? En have er en essentiel del af ethvert hjem, og du kan gøre din have endnu bedre ved at se, hvad osmedhus.dk kan vise dig. Et bålfad kan f.eks. gøre en kæmpe forskel både på terrassen og i haven hele året rundt. Det betyder, at du sammen med din familie kan sidde ude året rundt og varme jer omkring bålet.

Et bål hjælper nemlig med at holde på hyggen. Og i modsætning til en bålplads kan du flytte rundt på et bålfad, så du kan få bålet derhen, hvor du ønsker det. Det kan være på terrassen eller et sted i haven, der ligger i læ for vinden. Det betyder, at I pludselig kan bruge haven meget mere end tidligere også i de kolde måneder.

Du finder også tests af haveudstyr som havefræsere, hækkeklippere, brændekløvere og robotplæneklippere. Det giver jer alle tiders mulighed for at holde haven fin og pæn året rundt samtidig med, at I får mest ud af den. Du kan gøre haven sommerklar allerede nu ved at planlægge, hvor blomsterne skal plantes, og græsset skal sås. På osmedhus.dk finder du alt, hvad du skal bruge for at gøre både hus og have til et lækkert hjem.   

Fordele og ulemper ved varmepumper

Har du hørt om varmepumper? Hvis du kender lidt til regeringens planer for udfasningen af oliefyr inden 2030, så kommer du til det. For enten skal de husstande, der hidtil har brugt oliefyr som varmekilde, enten kobles til fjernvarmenettet eller have en varmepumpe installeret. Og der er masser af fordele ved at installere sådan en ikke bare for klimaet, men også for din privatøkonomi. 

Varmepumpen er kommet for at blive, og den bliver unægtelig en del af en mere klimavenlig fremtid. Inden 2030 skal alle oliefyr udfases i Danmark, og her kommer varmepumpen til at spille en stor rolle. Ikke alle husstande ligger et sted, hvor de kan kobles til fjernvarmenettet, og derfor er varmepumpen er god mulighed for både at spare på energien uden at komme til at fryse og endda til en billigere pris. Læs mere om varmepumper her

Hvad er en varmepumpe?

Der findes grundlæggende tre typer af varmepumper, der alle fungerer efter samme princip: Jord-til-vand varmepumper, luft-til-vand varmepumpe og luft-til-luft varmepumper. Princippet er, at en varmepumpe tager varmeenergien i enten luften eller jorden udenfor og overfører den til enten vand eller luft inden for. Med en vandtank installeres vil en varmepumpe varme vandet op, så det på den måde kan føres rundt i huset ligesom fjernvarme. 

En luft-til-luft varmepumpe fungerer lidt anderledes, fordi det suger energien ud af luften udenfor for så at blæse den ind. Lidt på samme måde som et køleskab suger energien ud af luften i et lukket rum og overfører den til et varmeelement bag på, gør en luft-til-luft varmepumpe det samme bare omvendt. Sådan en varmepumpe er populær blandt sommerhusejere, fordi den også kan blæse kold luft ind, når det er for varmt inden for.  

Dette skal du vide om varmepumper

Der er flere fordele ved en varmepumpe, end der er ulemper:

  • Bedre for klimaet end et oliefyr
  • Billigere på længere sigt, spar 50% på din varmeregning
  • Fungerer selv ved lave temperaturer
  • Kræver en omfattende installation af vandtanke og udendørs varmeanlæg.

Ulempen ved en varmepumpe er selve installationsprocessen. En jord-til-vand varmepumpe kræver nemlig, at der graves varmeelementer ned i jorden, og afhængig af hvordan din have ser ud, kan det tage lidt tid. Så skal vandtanken også installeres, men det er ikke meget anderledes end at få en vandvarmer op. Det er dog alt sammen noget, man skal overveje, inden man kaster sig ud i projektet.

Fordelene er alligevel mange særligt på længere sigt. Det er nemlig anslået, at du kan spare op imod 50% på din varmeregning i forhold til et oliefyr. Så selvom installationen koster lidt til at begynde med, så er besparelsen på i fremtiden enorm.

Og så er der selvfølgelig klimabelastningen. Med en varmepumpe kommer du til at bruge langt mindre energi på den samme mængde varme. Der er meget mindre, der går tabt. Og det er vejen frem, både når det kommer til din privatøkonomi, men sandelig også klimaet. Der er behov for, at vi gør en forskel allerede i dag.    

Sørg for at gøre dit nye hjem til dit – både i indretning og på papiret

Står du til at eje et hus snart? Mangler du inspiration til indretning? Elegant indretning kan sige meget om dit hjem, men også om din personlighed. Indretning er blot en af de mange måder man kan udtrykke sig kreativt på og virkelig lade sin rige personlighed skinne igennem på!

Hvad enten du ønsker et klassisk hjem med mørke trætoner, et moderne hjem med masser af læder og sorte overflader, et hjem inspireret af den franske landstil, så er et splinternyt hjem den perfekte mulighed til at udfolde sig kreativt.

Men udover at det selvfølgelig er sjovt at indrette sit nye hus, er det bestemt også vigtigt at gøre sig sine sikkerhedsforanstaltninger selv inden købet afsluttes.

Gør dig dine sikkerhedsforanstaltninger

Der er naturligvis mange ting der skal på plads inden selve indretningen, hvis du gerne vil købe en bolig. Det kan være en kompliceret og til tider frustrerende affære, men det hele vil uden tvivl flaske sig til sidst, når du står med nøglerne til dit eget hus i hånden.

Et hus du har frie tøjler til at gøre med, lige præcis hvad du har lyst til, hvornår du har lyst til det. Sørg blot for at du har slået den rigtige aftale af med den person du købte huset af, så du ikke bliver snydt i processen.

Hvis du føler, at der måske er svindel forbundet med salget af huset, kan du frit kontakte en advokat for at få rådgivning om dette inden du skriver under på købskontrakten, hvilket kaldes for boligadvokatforbehold. Det er meget vigtigt at gøre sig disse sikkerhedsforanstaltninger inden købet afsluttes i tilfælde af at køberen har i sinde at sælge dig et hus, der slet ikke lever op til de forventninger du havde.

Sofaer til en flot ny stue

Festen går først i gang, når du står i dit splinternye, tomme hus og skal til at indrette. Vigtigst af alt er at tjekke at vandet, varmen og lyset fungerer først inden alt andet går i gang.

Derefter anbefales det at gå i gang med potentielt at renovere køkkenet eller badeværelset, hvis toilettet eller køkkenvasken er gammelt. I mellemtiden kan du tænke over hvilken slags stil du vil gå efter. Skal det være strømlinet, så alle farver i huset er i det samme farvespektrum eller er du tryggere ved at efterlade det tilfældighederne til fordel for en mere åbensindet, eklektisk udseende indretning.

Du kan i hvert fald starte med at kigge på for eksempel sofaer fra Illums Bolighus, der kommer i en lang række forskellige størrelser og farver – alle i unikt og elegant design samt i materialer der både er æstetisk flotte, men som vigtigst af alt kan holde til lidt af hvert.