Kloakken – den oversete sikringsmulighed

Annonce

Som boligejer bør du have lige så meget tjek på din kloak som dit tag og dine vinduer. Mange boligejere tildeler desværre ikke kloakken en opmærksomhed svarende til, hvad den reelt har af betydning for boligen. Og gode råd kan være dyre, når først skaden er sket. Ønsker du blot et sundhedstjek af kloakken eller er en egentlig udbedring nødvendig, så er der behov for kloakservice. Kloakservice kan med fordel foretages af en autoriseret kloakmester fra Danske kloakmestre

Hvad kan gå galt og kan man forebygge?

Problemer med kloakken handler ofte om tilstopninger, rotter eller vand i kælderen. Ofte er det brud på rør og manglende vedligehold, der bærer skylden. Det øgede antal af skybrud er også blevet en markant årsag til mange problemer, som mange boligejere har erfaret.

Er du som boligejer på forkant med kloakkens tilstand er chancerne for at undgå større problemer dog markant større. Det er derfor tilrådeligt at få dannet sig et overblik over risici og mulige løsninger.

Som udgangspunkt skal du tænke over, hvad du skyller ud i kloakken og jævnlige gennemskylninger med kogende vand kan forebygge mange tilstopninger. Vær også opmærksom på forhold, der kan vedrøre kloakken, såsom fugt på vægge i kælderen, fliser der synker og regnvand, der ikke løber væk.

At du rådfører dig med en certificeret kloakmester og måske får udført et egentligt sundhedstjek kan kun anbefales. Kloakmesteren kan afgøre om du har behov for egentlige udbedringer, rottebekæmpelse eller måske klimasikring. Med en eventuel kloak TV-inspektion er du bedst muligt sikret i forbindelse med ombygninger, forsikringssager, fejlfinding og reparationer, rotteskader, tilstandsrapporter og ejendomshandler.