Boligjagt kan være en svære størrelse at give sig i kast med. Overalt i Danmark er der efterspørgsel på boliger – og jo større by man ønsker at flytte ind i, desto svære bliver det at finde en ordentlig bolig. Specielt svært er det hvis man er studerende med et begrænset budget – der er nemlig rigtig mange omkostninger forbundet med at flytte fra sted til sted, og det kan kræve mange penge på kontoen. I København er der f.eks. kun studieboliger til 20 % af de studerende, og det tvinger langt størstedelen af de studerende ud på det private boligmarked for at lede efter værelser, 1-værelses lejligheder mv.
I denne artikel kigger vi på, hvordan man kan få råd til det bolig indskud, der følger med at flytte til et nyt sted. Udlejer kan nemlig kræve et depositum samt tre måneders forudbetalt husleje for, at man kan flytte ind i en ny bolig. Der er selvfølgelig altid muligheden for at Låne penge her og nu, hvis man står og mangler pengene til et indskud.
Se oversigt over lånebeløb og regn ud hvilket lån, der er billigst. Det kan nemlig være forskellige fra lån til lån – og derfor bør man læse med i denne artikel, hvor vi går igennem, hvad man kan gøre for at skaffe sig flere penge til boligindskuddet.
Skab overblik over udgifter og indtægter
Som studerende har man en relativt lille privatøkonomi, medmindre man har et godt betalt studiejob. Derfor kan det være svært at finde penge til boligindskud, når man står og vælger, hvad der skal skæres fra. En ting man kan gøre er at skabe et overblik i sin økonomi ved at lægge et budget for indtægter og udgifter – på den måde udregner man det såkaldte rådighedsbeløb, der indikerer, hvor mange penge man har til sig selv, hver måned. På den måde kan man se, hvad der er at gøre med og hvor mange penge man kan spare op.
Find ud af, hvor man kan spare penge i budgettet
Det kan ligeledes lade sig gøre at finde ud af, hvor mange penge der i budgettet bliver brugt til unødvendige ting. Kan man måske spare et streamingabonnement eller en måltidskasse her og der, løber det op i mange penge over tid. På den måde kan man gå igennem alle dele af sit budget og se om man kan spare penge et sted eller to. Alle disse mindre udgifter ser ikke ud af så meget, men faktisk koster et Netflix-abonnement jo 99 kr. x12 om året, hvis man bare vælger mellempakken. Det frigiver 1200 kr. og endnu mere, hvis man havde den store pakke – insisterer man på at have et streamingsabonnement, så er det en god idé at finde nogle at dele udgiften og abonnementet med.
Desuden kan man også spare en hel del, hvis man kigger på sit madforbrug og måske begynder at lave madplaner og maksimalt handler 1-2 gange om ugen – hop og måltidskasser og junkfood, mens du spiser sundt i en periode – så rækker pengene længere og du kan spare op til boligindskuddet langt hurtigere.