Hvem dækker fugtskader i en lejebolig?

Sponsoreret indhold:

Bor du til leje i en bolig, er det måske ikke lige fugtskader du tænker over. Måske, har du aldrig været ude for, at sådan en skade er sket i en bolig du selv har boet i. Men det kan altså ske, også af forskellige årsager. Derfor, er det en rigtig god idé at vide, hvordan man skal reagere hvis der kommer fugt i boligen. Læs med her.

Hvorfor kommer der fugt i boligen?

Fugt kan eksempelvis komme, hvis der er et koldt rum som så bliver opvarmet. Det som der sker er, at der dannes kondens af fugten. Kondensen bliver så til vand som så kan sætte sig rundt omkring som fugt. Fugt, kan altså blive til skimmelsvamp, hvilket kan give problemer med helbredet. Det er altså ikke et problem som man skal ignorere. Man bør tage kontakt til sin udlejer om problemet og finde ud af, hvad der så skal ske. Måske skal der tages fat i en akut vvs. Tag dog en snak med din udlejer omkring det.

Udlejningsboliger og fugt

Det er vigtigt at finde ud af, hvem der står med ansvaret når man bor i en lejebolig, om det er udlejer eller lejer. Det er en god idé at læse op på ens rettigheder som lejer, men man skal selvfølgelig informere udlejeren om problemet.

Gode råd til at modvirke fugt i en bolig

Sørg for at få luftet ud hver eneste dag og flere gange dagligt. Det drejer sig om frem til 10 minutter hver gang. Brug emhætten når du laver mad, og tør tøjet udendørs eller i en tørretumbler. Sørg for, at hjemmet har en jævn temperatur hele vejen rundt indenfor. Og ikke for koldt. Rengøring, er desuden også vigtigt i kampen mod fugt, så sørg for at holde dette ved lige. Det handler desuden også om at holde hjemmet så tørt så muligt.