Guide: Valget af den helt rigtige terrassevarmer

Annonce:
Er du en af dem, der gerne vil have mere tid på terrassen, men fravælger det på grund af kulde? Vil du gerne forlænge din tid på terrassen? Så er en terrassevarmer måske det helt rette valg for dig.  

Der er flere forskellige muligheder at vælge mellem, når du skal finde en varmekilde til opvarmning af din terrasse. Du kan få terrassevarmere, der brænder på flaskegas, naturgas, bioethanol eller en som bruger elektricitet. Derudover er der også overvejelserne man skal gøre sig i form af monteringsmulighederne, størrelsen, prisen og designet.

Det vil her blive gjort tydligt hvorfor en terrassevarmer er et godt valg, og du vil kort blive guidet gennem de tre former varmekilde og deres fordele og ulemper.

Hvorfor vælge en terrassevarmer?

Terrassen er et udendørs samlingsppunkt, hvor man ofte kan tilbringe flere timer, hvilket for mange gør indretningen og valg af  det rigtige udstyr vigtigt. Det handler om, at gøre terrassen til et sted hvor du gerne vil opholde dig, at gøre den indbydende så du og dine nærmeste får det bedste ud af den tid, i har på den. Så hvorfor ikke prøve at forlænge den tid mest muligt?

Terrassevarmeren er med til at varme din terrasse op, hvilket giver en gylden mulighed for at bruger mere tid udendørs, selvom solen er gået ned og temperaturen er dalet. Udover den vigtige faktor – varmen, så afgiver en stor del terrassevarmere også en flammen, der både giver lys og er med til at skabe en hyggelig stemning. Det betyder blandt andet at havefesten kan fortsætte, den hyggelige familiestund behøves ikke afbrydes for at rykke indendørs, og din afstressende ude-tid skal ikke afsluttes før du er klar til det.

Hvilken terrassevarmer skal man vælge?

Du har måske besluttet dig for, at du vil have en terrassevarme, men er stadigvæk i tvivl om, hvilken du skal vælge og hvilken varmekilde den skal drives af? Én ting er selvfølgelig designet og monteringsmulighederne, om den skal passe til din havemøbler, potteplanter og den øvrige indretning på din terrasse, eller om du går mere op i de praktiske faktorer – hvad den brænder på og om den vil opvarme hele terrassen.

Læs vores beskrivelse neden for eller gå en tur i byen, hvad enten det er Aalborg, Aarhus eller København. Her vil du helt sikkert se mange af modeller på byens caféer og restauranter.

Terrassevarmer til gas

Gas terrassevarmere er særligt effektive når det kommer til udendørs brug, og der er mange ting der taler for at vælge gas til opvarmningen ude – det er nemt, flot og billigt. I korte træk tilslutter du gasflasken, hvorefter terrassevarmeren kan afgive varme i et givent antal timer, hvorefter gasflasken skal udskiftes. Denne metode er simpel og fortrækkes af mange, da varmeeffekten er højt til er relativt lille beløb. Derudover er denne form for terrassevarmer også med til at skabe en hyggelig stemning, da denne brændstofkilde afgiver en levende flamme i en flote orange og blålige nuancer.

Terrassevarmer til bioethanol

Biopejse er fantastiske, da de ikke stille særlig store krav til installationen, og samtidig er mange af modellerne flytbare, og kan derfor både anvendes indendørs og udendørs. Med bordpejsen får du et æstetisk udtryk, og den afgiver en flot flamme, hvilket også skaber en hyggelig stemning. Bioethanol har dog sine begrænsninger, når biopejsen tages med ud på terrassen. Tiltrods for den levende flamme, er varmeeffekten fra biopejsen minimal, da flammen påvirkes meget af vinden, og derfor kan bordpejsen anses som værende et hygge-objekt, der er med til at skabe den god stemning omkring bordet.

Elektisk terrassevarmer

Elektriske terrassevarmere kan være utrolig effektive og behagelige, hvis de vel og mærket hænger efter formålet. Du er måske stødt på elektriske terrassevarmere før, på den lokale café, hvor de har til formål at opvarme det udendørsserveringsområde. Denne form for terrassevarmer anbefales opsat under en overdækning, hvorfor de oftest ses monteret på loftet eller væggen, hvilket også betyder at varmen forbliver inden i området.  Det skal dog siges at elektriske terrassevarmere, tiltrods for nem montering og høj effektivitet, bruger en del strøm til opvarmingen, og kan i mange tilfælde samlignes med udgifterne til almindelig elradiator. Denne form infrarøde el terrassevarmere kan give varme her og nu, men rækker ikke ud i større arealer. De er yderst elegante og anses som værende ideele til stilfulde og moderne boliger eller erhvervsmål.

Selv om det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige terrassevarmere, er det vigtigt at du vælger den helt rigtige. Det kan være, at der er et bestemt formål med den terrassevarmer, du skal have, og det skal der selvfølgelig tages højde for, når du inversterer i en. Skal den afgive en masse varme, skal den fungere som et hygge-element eller noget helt tredje, det er kun dig der kan svare på det, og det er blandt andet nogle af de overvejelser du kan gøre dig, når du skal til at vælge din terrassevarmer.