Få hjælp til dit boliglån

ANNONCE

Der er mange overvejelser forbundet med boliglån, både at finde boligen og pengene til selve købet kan forekomme uoverskueligt. Det kan være svært at gennemskue hvilke faktorer der skal påregnes, ved et huskøb. Der findes forskellige firmaer, der tilbyder overskuelige guides til dette, beregn dit boliglån her.

Hvilke lån har du brug for?

Når tiden til boligkøb nærmer sig, er det vigtigt at vide, hvilke lån du har brug for. Der findes forskellige typer af lån, der tilsammen udgør den samlede udbetaling:

  • Realkreditlån
  • Banklån
  • Forbrugslån

Som regel stræbes der efter et så stort realkreditlån som muligt, da dette lån i langt de fleste tilfælde er det billigste. Et typisk realkreditlån vil enten være et annuitetslån eller et serielån. Ens for disse lån er, at de begge fordrer realkreditinstitutterne, som samarbejder med din bank. Realkreditinstituttet har obligationer i banken. Disse obligationer er de penge, du tager lånet i.

Skal lånet være et annuitetslån?

Med annuitetslånet sikrer du dig realkreditlånets billige løsning og kan nemt overskue tilbagebetalingen. Annuitetslånet er et termin-baseret lånetilbud. Med et termin-lån tilbagebetaler låntageren altså således lånet over en bestemt periode, ofte over 1-30 år. 

I starten vil annuitetslånet primært være betaling af de fastsatte renteudgifter. Renten betales som kompensation for institutionens ydelse af lånet.

Hvilket realkredit?

Der findes overordnet to typer realkreditlån med forudbestemte, faste renter og med variabel rente.

Fordelen ved et lån med faste renter er, at renterne, pudsigt nok, er faste. Med et fastforrentet lån bliver den månedlige ydelse højere end med et variabelt fastforrentet lån.

Fordelen ved fastforrentede lån er, at du kender den månedlige udgift. Kendes den månedlige udgift slipper du for pludselig at skulle kompensere for en rente, der har været for lav.

Et realkreditlån kan være afdragsfri. Det vil sige, at du i visse måneder kan planlægge ikke at betale af på afdraget, men blot renter og institutionsomkostninger.

Brug eventuelt din mulighed for at få et banklån

Hvis din egen finansiering af købet plus et realkreditlån er nok til selve udbetalingen, er dette super fint og tilstrækkeligt. Hvis det forholder sig, som i mange andre tilfælde, sådan, at egenfinansiering og et realkreditlån ikke er helt tilstrækkeligt, så er turen kommet til et godt og gammeldags banklån. Banklånets nødvendige størrelse finder du ved at trække realkreditlånet og egenfinansierings samlede sum fra den nødvendige endelige sum til udbetalingen.

Det beløb, der mangler, kan du nu låne som et banklån.

Et godt alternativ til banklånet – forbrugslånet

Hvis du har råd, er det en god idé at mindske løbetiden på et evt. banklån, da du på den måde vil begrænse dine lange lån og hurtigere vil kunne reducere dine månedlige udgifter.

Hvis du har brug for et lån med lidt længere løbetid, kan et forbrugslån være den rigtige løsning for dig. Forbrugslånet er, som navnet antyder, et lån rettet primært mod forbrug.

Mange online-hjemmesider tilbyder hurtige og nemme forbrugslån, da lånet skal bruges akut til f.eks. reparation af computer, håndvask eller andet. Hvis du vælger at oprette et forbrugslån er en mulighed at snakke med din bank angående planlægning af tilbagebetalingen. En anden mulighed er at benytte en af de mange, online forbrugslåns beregnere.

Det rette boliglån til den rette bolig

Inden du kaster dig ud i diverse boliglåns-beregninger og spenderer mange aftener på at forstå ukendte termer og uvante regnestykker, er det vigtigt at lånet bruges på den rigtige bolig. At finde den rigtige bolig kan for mange tage en hel livstid, og man skal oftest igennem mange forskellige “prøve-boliger”.

Enkelte heldige finder ud af ganske tidligt, at de er bymennesker, og kan principielt set klare sig med indbetalinger til forskellige lejligheder med fast leje. 

Husk at tjekke drømme boligens tilstand

Det kan lyde som en selvfølge, men er en vigtigt ting mange husejer-aspiranter desværre glemmer.

Hvis den købte bolig efter et halvt år begynder at udvikle svamp eller fugt, er det ærgerligt ikke at have kigget nøjere på denne begyndende skade. Det er derfor en god idé at få en professionel til at kigge nærmere på huset.

Tæt på byen eller tæt på stranden?

Der findes mange forskellige muligheder, når der angår boligkøb. At tage et boliglån er en god idé og kan gøres efter behov. Inden beslutningen om boliglånet skal tages, bør du først overveje, hvilken bolig du vil have, hvor lang tid du skal bo der – og med hvem.

Disse overvejelser er gode at fundere over tidligt, så du ikke ender med at skulle flytte på ubelejlige tidspunkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *