Hvad bør du holde øje med når du kigger på lejlighed?

Annonce

Når man skal finde en en lejebolig er der mange ting man skal være opmærksom på. Hvad en det er en bolig i Aalborg, København, Aarhus eller Esbjerg – så er det vigtigt at man har følehornene ude. Her kan det være en fordel at have bekendte eller folk i ens netværk der har ejendomme rundt omkring, eller hvertfald kender folk med ejendomme der skal lejes ud. Noget af det vigtigste man skal være opmærksom på når man er på jagt efter en lejebolig er om det er en privat udlejer eller et boligselskab. Det er for det første ikke de samme regler der gælder, og så er der også ofte stor forskel på hvordan udlejer opfører sig og driver sin såkaldte forretning.

Bøvl med udlejer

Som der nævnes ovenfor, så er der stor forskel på udlejere. Det kan være en forfærdelig oplevelse at bo til leje et sted, hvor udlejer ikke behandler dig ordenligt. Det er frustrerende hvis udlejer ikke opfylder sin del af aftalen, og det er altså typisk private udlejere med et mindre antal ejendomme, der ikke altid overholder reglerne. Det er oftest også disse private udlejere, som du kan løbe ind i problemer med, når du skal flytte ud. Større boligselskaber har procedurer, og ønsker ikke at trække sine lejere i diverse retssager. De private udlejere forsøger ofte at trække så mange penge ud af dig når du flytter. Og det er ligemeget om de reelt set bruger pengene på istandsættelse, eller om de glider lige ned i foret. Og det lykkedes ofte for dem, da det er de færreste lejere der e klar over reglerne, og samtidig ikke orker tage kampen op. Heldigvis er det i dag blevet nemt at få  rådgivning. Selskaber som Digura hjælper alle lejere der står i juridiske problemer. De tager kun en sag op, hvis de mener at lejeren har ret. Husk på det den dag du står og skal fraflytte dit lejemål og udlejer kræver urimelige summer til istandsættelse!

Lejlighedens tilstand ved indflytning

Det er vigtigt at kigge godt på lejlighedens tilstand når du flytter ind. Er den helt istandsat med afslebne gulve og malet vægge, døre og karme? Det er super vigtigt at du tager grundige billeder af lejligheden inden du flytter ind, eller i hvert fald senest 14 dage indflytning. Disse billeder skal du bruge når du flytter ud, da du ikke er berrettiget til at aflevere lejligheden i bedre stand end ved indflytning. Så var karmene ikke malet, og er der kun spor af almindelig brug, så skal du ikke betale for istandsættelse heraf. Det er på netop dette punkt at private udlejere forsøger at snyde uvidende lejere. Dette gør de specielt fordi der ikke er noget at tabe. Udlejer kan altså ikke blive straffet for at forsøge. De kan altså kun vinde på at forsøge. Og desværre lykkedes det ofte, da den almindelige lejer ikke kender sine rettigheder og ej heller magter at tage kampen op. 

Derfor må konklusionen være, at det er en fordel at finde et større boligselskab, hvor tingene bliver gjort rigtigt. Dermed er du også sikker på at tingene bliver ordnet skulle de gå i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *