Udsmyk dit hjem med en smuk pendellampe

Noget af det første man ligger mærke til, når man træder ind i et nyt rum, er pendlen, eller loftlampen som den også hedder i daglig tale. Her kan du læse tips og tricks til, hvordan du vælger den rigtige pendel.

Pendler til spisebordet

Pendlen over spisebordet er en super betydningsfuld lampe. Til dels fordi den er en enorm stor del af indretningen. Man ser den med det samme når man træder ind i spisestuen, da den nærmest hænger i øjenhøjde. Den type pendel som hænger over spisebordet afspejler ofte resten af spisestuen, dette gælder både i stil og i farver.

Spisestuen er som regel samlingspunkt for hele familien, og det er ikke unormalt at der indtages flere måltider dagligt ved spisebordet. Derfor er også utroligt vigtigt, at den lampe som hænger over bordet giver et lys som er tilstrækkeligt. Derudover skal man også kunne kigge personen på den anden side af bordet i øjnene uden at blive blændet.

4 Gode råd om pendler

Herunder finder du fire gode råd, som du kan have i mente inden du foretager dit næste køb af en pendel.

  1.       Find ud af dit behov – Til at starte med, skal du finde ud af, hvor i dit hjem du mangler lys og hvilket slags lys lampen skal give. Vil du have hyggebelysning i hjørnekrogen i stuen, funktionelt lys til køkkenet, eller en loftlampe til dit spisebordet?
  2.       Hvis du skal have en pendel over dit spisebord, anbefales det, at du hænger din pendel et sted mellem 60-75cm over bordet.
  3.       Hæng dine pendler på række eller i en klynge. Mulighederne er mange og det er kun din fantasi der sætter grænser for, hvordan du kan hænge dine pendler. Hvis de skal hænge på række kan man hænge lamperne i en strømskinne, mens de kan hænges i en baldakin hvis de skal hænge i en klynge.
  4.       Pendler som hyggebelysning. Pendler er ikke bare funktionelt loftlys, men kan også bruges til at udsmykke dit hjem. En varm pære i den rigtige pendel, kan virkelig sprede hygge i en stue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *