Sådan gør vinter-sikrer du dit drivhus

Sponsoreret indhold:

Er du forholdsvis ny inden for drivhuse, så er det med at suge relevant information til dig. For nok kan der være meget at lære omkring, hvordan man skal plante, så og passe diverse grøntsager i et drivhus i de varmere måneder. Men der er også nogle generelle råd for, hvordan man skal agere i forhold til vinteren som drivhusejer. Læs med her.

Selvom det danske vejr ofte byder på mildere vejr, så er det et faktum at de køligere måneder byder på både storm, sne, kulde og andre vejrfænomener. Disse ydre påvirkninger kan være hårde for et drivhus og derfor er det vigtigt at sikre det så det stadig står og forhåbentligt er intakt efterfølgende. Alt dette kan du blive klogere på i de følgende afsnit.

Tagrenderne på drivhuset

I løbet af de køligere måneder kan der være blade som sidder fast i tagrenderne. Det er derfor vigtigt at både blade og andet fjernes derfra. Det kan være en god idé at skylle nedløbsrøret. Hvis ikke rørene bliver tømt, kan det ske at der ophober sig vand i rørene som kan fryse til, hvilket kan medføre at rørene springer.

Pas på med storm

Et drivhus kan være sårbart i forhold til storme. Det er derfor en god idé at spænde møtrikker og skruer ekstra godt fast. Det er endvidere relevant at sikre sig at vinduesåbnerne er spændt fast og låst, hvilket man for eksempel kan gøre med strips. Hvis ikke der er lukket i drivhuset under en storm eller kraftig blæst, så er det man kan risikere at ruderne simpelthen springer på grund af trykket.

Sne og drivhuse

Når det sner på taget af et drivhus vil der være en del vægt som det skal bære. Det er derfor vigtigt at sørge for at fjerne det så vidt muligt. Det er vigtigt at understrege at et drivhus altså ikke er designet til at modstå vægten fra eksempelvis sne. Hvis drivhuset er placeret et sted, hvor der en reel chance for at der kommer til at falde meget sne, så er det en god idé at lave en slags støtte. Støtten skal være fra gulvet og op til tagrygningen. Dette er for at tagrygningen ikke kommer til at bøje på grund af vægten fra sneen.

Planter og vinter

I forhold til planterne så er det også vigtigt at vide, hvad du skal gøre i vinterhalvåret. Der er forskel på forskellige planter og derfor giver det god mening at læse op dem som du har i drivhuset.

Den korte tjekliste

  • Fjern løse genstande omkring drivhuset
  • Lås døre og vinduer på drivhuset
  • Fastspænd døre og vinduer
  • Fjerne sne på drivhusets tag
  • Tjek efter at du har ’forberedt’ drivhuset på det kommende vejr