Leje af garage – sådan griber du det an

leje af garage - sådan griber du det an

Annonce

Mange der bor inde i byerne i lejlighed vil gerne have en garage, hvor de kan holde deres bil, motorcykel, have værksted eller bare til at kunne opbevare alle de ting, der fylder og roder i lejligheden. Men selvom leje af en garage kan synes simpelt, er der en række forhold, du bør have styr på.

Er garagen fx en del af et boliglejemål, eller udlejes den separat?. Det kan være en god idé at undersøge med en fagperson, hvilket forhold den garage, du påtænker at leje, hører under, samt hvilke regler og love der derfor gælder.  

Sørg for at lave en lejeaftale, når du lejer en garage

Inden du lejer en garage, er det vigtigt, at du sørger for at have en skriftlig aftale med den, der udlejer garagen, således at der er nogle retningslinjer for, hvordan I hver især forholder jer, i forskellige situationer og eventuelle twister, der måtte opstå i lejeperioden.

Listen over relevante ting kan være lang, men herunder kan du se nogle af de gængse ting:

-Opsigelsesvarsel – hvordan kan lejemålet opsiges? Både af lejer og udlejer. 

-Anvendelsesformål – er der retningslinjer for, hvad garagen må anvendes til?

-Hvem dækker variable udgifter til fx vand eller strøm?

-Adgang til lejemålet – hvem må have adgang til garagen i lejeperioden?

-Er der en forsikring, der dækker, hvis der er indbrud, vandskade eller andet?

-Hvem dækker vedligehold fx af elektrisk port til garagen eller andet?

Hvis ikke der foreligger en lejeaftale, når du kigger på en garage, du ønsker at leje, så bed udlejer om at udfærdige en, som I sammen kan gennemgå og underskrive, inden du overtager lejemålet. Dette sikrer begge parter en tryg og god lejeperiode.

Snak med udlejer om udbedringer og forbedringer inden du overtager lejemålet

Når du har ovenstående afklaret, kan det være en god idé, hvis du overvejer, om der skulle være nogle forhold, du ønsker udbedret eller forbedret, inden du overtager lejemålet af en garage. 

Ofte er udlejere nemmere at tale med, hvis de ting du påpeger, øger værdien, brugsmulighederne eller er en god investering for lejemålet. 

Ønsker du fx at benytte garagen som værksted, hvor du kommer til at bruge en masse timer der, ja så kan det måske være en god idé at tale med udlejer om at få installeret noget ordentlig belysning. Her er en rigtig god mulighed at få installeret led armatur, som ofte giver godt lys, er billige i drift og har en lang levetid. Få inspiration hos PlusLED her: https://www.plusled.dk/led-armatur.html. Der findes en række smarte løsninger, som er nemme at opsætte, så det er til at gå til. Samtidig kan det gøre lejemålet mere attraktivt til eventuelle andre fremtidige lejere.

Bør du tale med udlejer omkring øget sikring af garagen? Mange garager er et nemt bytte for en indbrudstyv, så hvis du fx påtænker at skulle opbevare bil, motorcykel eller dyrt værktøj i garagen, så vil du nok helst have, at det er godt låst inde.

Er der tag på garagen? Det kunne måske være en god idé at inspicere taget blot for at sikre, at det ser ud til at være i forsvarlig stand, så du ikke risikerer at få vandskade i garagen, når først du har fået alle dine ting derind.

Forhåbentlig har artiklen her hjulpet dig i forhold til nogle af de ting, der kan være rare at have styr på, inden du lejer en garage. God jagt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *