Hvilken hæk skal du vælge til haven? – 4 forskellige hæktyper der er værd at overveje

Sponsoreret indhold:

Der er mange grunde til at så og plante en hæk i haven. Hække pynter ikke blot på havens udseende, de er også med til at give mere privatliv. Hække kan ofte erstatte stakitter for eksempel, dog ser de bare mere naturlige ud. Der er dog mange hække at vælge imellem, hvorfor det kan være en god idé at sætte sig nøje ind i forskellige typer. Læs med her.

De mange typer hække som egner sig til de danske haver, kræver desuden også forskellig udplantning og pasning. Du skal derfor være opmærksom på, at nogle hæktyper altså er mere krævende end andre.

Nåletræer som hække

Nogle nåletræer egner sig rigtig godt til hække og disse kan fås i forskellige nuancer alt efter, hvad der egner sig til den have man har. Nåletræs hække er gode til haver, hvor der er børn da de ikke stikker. Med en nåletræs hæk får man desuden en tætpakket hæk som holder på farven.

Bøgehækken

Denne hæk er én af de mest populære typer som findes i de danske haver. Bøgehækken er vokser både godt og så er den både tæt og særdeles flot at kigge på i foråret. På denne tid af året, kan man nemlig nyde den smukke, nærmest neon grønne farve. En fordel ved denne hæk, er desuden at den er billig.

Ligusterhækken – en af favoritterne i Danmark

Denne hæktype er hurtigt voksende smukke hæk, er er meget ensartet og så den nem at passe. Ligusterhækken får både smukke blomster om sommeren og giftige bær om vinteren. Fuglene er glade for ligusterhækken og lokker dem derfor til, netop for at de kan bygge rede.

Rufa – Bambushækken

Hvis du gerne vil have det mere eksotiske look til haven, så er ’Rufa’ bambushækken et godt valg. Denne bambus sort er nemlig hårdfør til det danske klima og så er den utrolig flot. Den kan både klare minusgrader og direkte sol og så vokser den hurtigt.

Hvordan udplanter man en hæk?

Som nævnt før, er der forskel på hvordan man skal udplante hække. Det er derfor enormt vigtigt at læse op på den rette vejledning når du skal i gang. Der kan være forskel på, hvordan hullerne til rødderne skal plantes og, hvorhenne i haven de skal plantes.

Pasning af hække

Der findes hække som skal beskæres i forhold til vedligeholdelsen. Også der er det vigtigt at sætte sig ind i dette før et muligt køb af hækplanter. Hvis du er på udkig efter en hæl som kræver meget lidt pleje, så bør du have det med dig i overvejelserne. Det er nemlig ikke kun udseendet på hækken som spiller ind.