Boligsøgende i Sønderjylland? Sådan finder du hurtigt et nyt hjem

Sponsoreret indhold:

Hvis du er tilflytter til Sønderjylland, er ung og skal flytte hjemmefra eller bare gerne vil flytte for at prøve noget andet, må du ud på lejeboligmarkedet for at lede efter en lejlighed.

Der kan være mange udfordringer forbundet med at flytte, men den første og for de fleste største udfordring er at finde en lejlighed. Der er ofte rift om lejlighederne i de store sønderjyske byer, og det kan derfor tage ubelejligt lang tid at finde en bolig, selvom du er 100 % klar til at flytte.

Der er dog visse ting, du kan gøre for at forstørre dine chancer for at finde en lejebolig i Sønderjylland hurtigt, så du kan komme videre med dit liv uden alt for meget unødvendig ventetid. 

Fokuser på dine kvaliteter og skil dig ud fra mængden

Hvis du skal søge bolig i en by, hvor der er rift om de gode lejligheder, er det vigtigt, at du prøver at skille dig ud fra mængden ved at fokusere på de fordele, der er ved at vælge netop dig som lejer. Det nytter derfor ikke noget at skrive en besked til en potentiel udlejer, der lyder som alle andre beskeder, udlejeren modtager.

Her betaler det sig at skrive om, hvad der gør dig til en god lejer, i stedet for kun at skrive, at du er meget interesseret i lejligheden og lignende. Fokuser på dine kvaliteter i beskedens indledning ved at skrive, at du er en rolig person, en sød familie, en ikke-ryger eller lignende, da dette vil fange en udlejers interesse i mængden af beskeder.

Søg bolig på det rette tidspunkt

Når det kommer til at søge bolig, findes der gode tidspunkter og dårlige tidspunkter. Derfor er det en god idé, hvis du kan undgå at søge bolig omkring studiestart, da det er her, der er absolut mest pres på lejeboligmarkedet.

Det kan naturligvis være svært, hvis du selv skal være studerende, men du kan alligevel prøve at søge et par måneder tidligere, så du får et forspring og slipper udenom de store mængder af andre studerende, der søger bolig på samme tid.

Hvis du ikke er studerende, og hvis du er fleksibel, kan du med fordel søge bolig lige omkring december og januar, da det typisk er her, der er mindst pres på lejeboligmarkedet.   

Når du bliver inviteret til fremvisning

Hvis du gør et godt indtryk og skiller dig ud fra mængden, når du kontakter en udlejer, vil du på et tidspunkt blive inviteret til en fremvisning. Her er det naturligvis endnu vigtigere at gøre et godt indtryk, da fremvisningen typisk tilbydes til flere personer på samme tid, så du igen skal skille dig ud for at blive valgt frem for de andre.

Derfor kan du med fordel møde op i god tid. Du kan nemlig være heldig, at udlejer allerede er på adressen, hvorfor du kan komme ind først og få et par personlige ord med udlejer, inden de andre boligsøgende dukker op.

På den måde vil udlejer huske dig blandt mængden, og hvis du gør et godt indtryk ved fremvisningen, forøger du chancen for at få den pågældende lejlighed. Du kan gøre et godt førstehåndsindtryk ved at være pænt og samtidig naturligt klædt på, give et høfligt og fast håndtryk, være smilende og åben samt virke nysgerrig og positivt stemt over for lejemålet.