Altan til lejlighed giver både komfort og merværdi

Sponsoreret indhold:

En altan er ren komfort og giver lejligheden mere værdi, hvis den en dag skal sælges.

Prisen på en lejlighed stiger når man får en altan monteret

Lejligheder med altaner eller tagterrasser er eftertragtede. Derfor er de også lidt dyrere end lejligheder uden. Der er altså både en fordel nu og her, ved at få monteret en altan og en ekstra fordel, den dag du vil sælge din lejlighed.

Lejligheder med altan er nemmere at udleje

Er du udlejer, så er det også værd at huske på at lejligheder med altan, står højt på lejernes ønskeliste. Det er derfor langt nemmere at udleje en lejlighed med altan, end en lejlighed uden.

Lejeprisen er højere på en lejlighed med altan

Selv om der er loft på hvor meget man må tage i husleje, for en lejlighed, så er altan faktisk stadig en god investering. Lejeprisen for lejlighed med altan er højere end, lejeprisen på lejligheder uden. Er du udlejer, tjener du altså bedst på lejligheder med altaner.

Hvad koster en ny altan?

Det kan være meget forskelligt hvad en altan koster, men der er mulighed for at finde ud af mere, ved at besøge denne side omkring altaner, hvor det bl.a. Er muligt at udregne en pris på en altan og læse meget mere om dine muligheder for en altan.

Altan til lejlighed er det rene luksus

Penge er naturligvis ikke alt, selv om det er rart at vide, at en lejlighed med altan, rent faktisk er mere værd, end en lejlighed uden. Selv det at have en altan, er det rene luksus. I sommerhalvåret er det faktisk som at have en ekstra stue.

Lejlighed med altan føles større

De ekstra kvadratmeter som en altan giver, kan føles som en ekstra stue, i de varme måneder. Mange der har en altan, bruger den som spiseplads, i sommerhalvåret. Selv om der muligvis er en hyggelig baggård, føles det rart og privat at spise på sin egen altan.

Desuden kan en altan bruges til meget mere, end kun at hygge sig på.

En altan kan også bruges rent praktisk

Hele året rundt, kan altanen bruges rent praktisk. Du kan montere tørresnore i den øverste del af altanen. På den måde behøver du aldrig bruge en tørretumbler og du har altid friskt, velduftende tøj. Desuden kan du faktisk også dyrke lidt grønt på din altan. Hvis du ikke gider at have plantekasser og krukker, kan du nemt montere altankasser, og dyrke alle dine krydderurter deri.

I vinterhalvåret kan altanen bruges som et ekstra køleskab. Hvis det ikke er rigtigt frostvejr, kan du med fordel opbevarer både grønsager, mejeriprodukter og drikkevarer på din altan.

Sol eller skygge på din altan

En altan kan monteres med forskellige retninger. Retningen på altanen, har betydning for hvor meget sol du får på din altan. Går du eksempelvis efter et skyggested, i de hedeste måneder, så bør du få en nordvendt altan. Skal du have monteret en ny altan og er der flere sider den kan monteres på, er det værd lige at overveje, hvordan den skal vende og hvor meget sol, du er interesseret i at have på den.

  • Sydvendt altan. En altan mod syd giver sol hele dagen. På en sydvendt altan har du mulighed for at tørre vasketøjet på ingen tid. Du kan indtage alle måltider på altanen sommeren igennem og nyde solen, næsten til den siger godnat. Bliver det for meget med alt det sol, kan du montere en markise, eller bare købe en bred parasol.
  • Vestvendt altan. Den vestvendte altan, giver dig aftensolen. Den er ideel til aftensmaden og de seneste solstråler. Den vestvendte altan giver dig sol, lige indtil den går ned.
  • Østvendt altan. I østen stiger solen op. Den østvendte altan giver dig således, den tidlige sol. Morgenmaden kan nydes i solen, på den østvendte altan. Resten af dagen er altanen i skygge og kan give et svalt sted at trække sig tilbage til, hvis det bliver rigtigt varmt.
  • Nordvendt altan. Den nordvendte altan får ikke meget sol. Den nordvendte altan giver total beskyttelse mod solen og dens, af og til, overvældende varme. Den nordvendte altan er ideel til at finde skygge og til at køle sig ned, på de meget varme dage.

Skab hygge på din altan

Har du fået monteret en altan på din lejlighed, så er det med at udnytte alle dens potentialer.

Grønt skal der til. Er du ikke interesseret i at bruge kvadratmeter på krukker eller plantekasser, kan du nemt montere altankasser på den udvendige side af altanen. Er du ikke til krydderurter og andet grønt, kan du så sommerblomster og nyde deres vækst, direkte fra den gode stol, på din nye altan.

Det praktiske bør besluttes fra begyndelsen. Skal din altan også fungere som tørreplads bør du montere tørresnore fra starten. Tørresnore i loftet, er mere praktisk end et tørrestativ. Tørrestativet kan ganske vist klappes sammen, men så længe du bruger det, tager det også unødvendigt plads.

Møblerne bør også overvejes. Store møbler tager meget plads, men er til gengæld ofte de mest behagelige. Overvej om du skal gå stort men et lille antal, eller småt med plads til flere.