Gode råd til håndtering af de uforudsete udgifter der er som husejer

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Der er mange udgifter forbundet med at eje sin bolig selv. Du kan ikke bare ringe til viceværten for at få fikset det varme vand eller få fjernet vandet i kælderen. Det må du enten selv ordne, hvis du er fiks på fingrene, og ellers er du nødt til at ringe efter hjælp for efterfølgende at modtage en regning fra håndværkeren.

Men hvad gør du egentlig, hvis vaskemaskinen pludselig går i stykker, og du ikke har råd til at købe en ny, og vasketøjskurvene bugner af beskidt tøj? Eller når varmen i gulvet pludselig ikke fungerer, som den skal, og hele huset er som en fryser? Det kan du læse svaret på her i denne artikel, hvor vi ser nærmere på, hvilke muligheder du har for at dække dine uforudsete udgifter, når du selv ejer din bolig.

Opret en husforbedringskonto

Et rigtigt godt trick er altid at være forberedt på det værste. Hvis du har en smule luft i dit budget, så kan du med stor fordel oprette en husforbedringskonto i banken, hvor du hver måned sætter et fast beløb ind på kontoen. På den måde vil du altid have penge på kontoen til de uforudsete udgifter, der som regel er forbundet med at have et hus. Det kan for eksempel være til:

  • Maling af huset
  • Indvendig eller udvendig vedligeholdelse
  • Nye hårde hvidevarer
  • Håndværkere.

Har du et akut behov for at dække udgifterne?

Mange udgifter forbundet med en bolig kommer pludseligt og akut. Det kan for eksempel være, at taget er utæt, eller at hoveddøren pludselig ikke kan lukkes ordentligt. Hvis du ikke har fået oprettet en husforbedringskonto, og derfor ikke har pengene til at udbedre skaderne lige nu og her, så findes der også en anden mulighed; at optage et lån. Det kan for eksempel være et lån på 4000 kr., hvilket i mange tilfælde kan være nok til at finde en hurtig løsning på enhver type skade.

I mange tilfælde vil du også have mulighed for at låne enten mere eller mindre, men uanset hvor mange penge du låner, skal du naturligvis betale hver eneste krone tilbage og mere til i form af renter og gebyrer. Omvendt kan det blive endnu dyrere i længden, hvis der er en skade på dit hus, som ikke bliver repareret, og det gælder især, hvis der er tale om vandskader på taget eller lignende.

Du vil som husejer kunne låne penge mange forskellige steder – det kan for eksempel være i form af forbrugslån, et lån i friværdien eller et almindeligt banklån. Vær dog opmærksom på, at der kan være store forskelle på renterne og etableringsgebyrerne.