Finansier din drømmebolig

Annonce

Der er mange veje til at finansiere din drømmebolig, men det er ikke sikkert du kender dem så godt, som du måske tror. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan din drømmebolig måske kan komme lidt mere indenfor rækkevidde.

Drømmeboligen er ikke nødvendigvis langt væk

De fleste af os har en drømmebolig i tankerne, der ikke nødvendigvis hænger sømløst sammen med vores økonomi lige her og nu. Derfor er det relevant at kigge nærmere på finansiering, der kan gøre boligkøbet muligt. Der er jo ingen pointe i at hverken købe eller låne for dyrt, hvis man kan finde en god løsning.

Skal man låne penge til bolig?

Mange danskere er bange for at have gæld, men det er faktisk en uundgåelig faktor i de fleste tilfælde, hvis man gerne vil købe en bolig. Dette gælder især, hvis man vil købe en bolig i en af de store byer. Der er det nemlig et meget aktivt og attraktivt boligmarked, der kan gøre det svært at komme ind på markedet til en favorabel pris. Det er ingen tvivl om, at det var mere gunstigt at købe bolig i byer som Aarhus eller København for mange år siden. Nu begynder boligmarkedet at tegne sig mere som det ser ud i andre Europæiske storbyer som London eller Paris. Det er ingen overraskelse, men det efterlader en lidt anden økonomisk virksomhed til dem, der står og skal købe bolig her og nu, end dem der skulle ind på markedet for flere år siden. Derfor skal vi måske også ændre vores mentalitet i forhold til lån.

Virkeligheden for langt de fleste er at man skal låne penge, hvis man gerne vil købe en bolig. Man kan spare mange penge op, uden at det er nok til at købe en bolig i sig selv. Derfor er det i stedet mange, der sparer til indskuddet for at kunne låne til den bolig man ønsker. Her kan du finde mere information om finansiering.

Danskerne har et anstrængt forhold til gæld

En af årsagerne til, at vi danskere ikke har et fortroligt forhold til gæld, er at vi får meget foræret. Vi skal ikke længere, end til nabolandet Norge, hvor det er normalt at sidde med en studiegæld på flere hundrede tusind efter end studietid. I Danmark får vi mere af vores SU helt gratis, og dermed kan de fleste komme sig gældfri ud af studietiden. Derfor skal der også meget til, før vi vil påtage os gæld. Men det er ikke altid til at undgå, når man skal købe bolig, og nogle vil måske også argumentere for, at jo længere man venter, jo dyrere bliver det at komme ind på boligmarkedet.

Derfor er det måske værd at undersøge de reelle muligheder for finansiering, og finde ud af, hvordan man kan spare penge, så man har nok til et eventuelt indskud, og kan finansiere den løsning man ønsker.

Finansieringsmuligheder

For at kunne finansiere drømmeboligen, findes der flere muligheder. I dag kan man låne penge i en fysisk bank, men man kan også finde lån online. Der er lidt forskellige vilkår for forskellige lån, og dermed skal man være klar over, hvad de forskellige lån indebærer.

Når man låner penge i en fysisk bank, er det som regel tale om det, der hedder lån med sikkerhed. Det vil sige, at du skal stille sikkerhed for det beløb du gerne vil låne, i form af ejendom eller andre værdigenstande. Det er for at banken skal kunne sikre sig at få sine penge, hvis du mod al formodning ikke kan overholde låneaftalen du indgår med banken.

Hvis du vælger at finde finansiering online, så er det oftest det, der kaldes lån uden sikkerhed. Her skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Dermed skal banken eller lånestedet på nettet finde en anden måde at sikre sig, hvis du ikke kan betale. Derfor er der som regel lidt højere renter og gebyrer på denne type lån. Det har dog intet at gøre med sikkerhed, det er trygt at låne penge online, hvis man vælger en troværdig bank eller platform. De seneste år er denne type lån også blevet langt mere reguleret, for at gøre det tryggere for dig som forbruger at låne penge online.

Spar penge i din hverdag

Hvis du vil spare penge til at nedbetale til din bolig eller stille med et indskud til et banklån, så er det en god ide at lægge et smart budget for en billigere hverdag. På den måde kan du nemlig sørge for at holde udgifterne nede på et fornuftigt niveau, hvor du kan prioritere opsparing til bolig eller nedbetaling af lån.

Det første du skal gøre, er at få god oversigt over, hvad du rent faktisk bruger. På den måde kan du lægge et realistisk budget, og finde de punkter, hvor du kan spare penge. Så er du klar til at kigge nærmere på finansiering af bolig, enten online eller i en fysisk bank.