Få et lån uden sikkerhed til det du mangler

Der kan opstå mange situationer, hvor et lån kan være en stor hjælp. Det kan være, du har brug for eller lyst til at købe noget til boligen eller måske er der en større udgift i den nærmeste fremtid, som du ikke har budgettet til. Her kan et lån hjælpe dig videre gennem situationen. Men det kan være svært at blive godkendt til et lån, og derfor er det en god idé at kigge efter mulighederne for at tage et lån uden sikkerhed.

Man kan hurtigt finde sig selv i en situation, hvor man bare ikke har de økonomiske midler til at dække visse udgifter. I disse situationer, kan det være enormt stressende og bekymrende, hvis man ikke umiddelbart kan få lov til at tage et lån. Derfor er det en stor hjælp at være forberedt og have et indblik i, hvilke lån man vil kunne komme til at tage forholdsvist problemfrit. Her kan lån uden sikkerhed ofte være en oplagt løsning.

Hvad er sikkerhed på et lån?

Hvis du ikke før har hørt om lån med og uden sikkerhed, så er det en god idé at stifte bekendtskab med dette. Når en bank eller en udbyder af et lån kræver sikkerhed, betyder det, at du skal pantsætte værdier for at få lov til at modtage lånet. Du skal derudover også redegøre for, hvad lånet skal bruges til. Det giver udbyderen en sikkerhed for, at de kan få deres penge tilbage, selv hvis du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet. Det er altså en sikkerhed, der kommer udbyderen til gode.

Når du tager et lån med sikkerhed, skal du altså have værdier, der kan stilles til sikkerhed. Disse værdier kunne være bolig, bil, opsparing eller værdipapirer. Det kaldes “reel sikkerhed”. Har du ikke muligheden for dette, kan du i stedet stille “personlig sikkerhed”. Her tager du lånet i samarbejde med andre – for eksempel samlever eller familie. Disse personer vil derfor kautionere for dig og være påkrævet at betale for dit lån, hvis du ikke selv kan.

Fordelen ved at kunne stille sikkerhed for dit lån er, at udbyderen typisk vil kunne tilbyde dig en noget lavere rente på lånet. Sikkerhed er noget, der oftest bliver krævet på realkreditlån og billån samt større privatlån. Det er altså typisk lån af en stor størrelse, og mange banker har en fast grænse for, hvornår der skal stilles sikkerhed.

Lån med sikkerhed er til at finde på nettet, men det er mere almindeligt at finde dem hos banker. Banker har nemlig typisk strengere krav til dig som låntager, og det er derfor normalt sværere at få lov til at tage et lån hos en bank end hos en online udbyder.

Hvilke lån er uden sikkerhed?

Hvis du skal købe en bolig og bruge et lån, skal du desværre ikke regne med at kunne komme udenom sikkerhed. Disse typer af lån er af en stor størrelse, og skal bruges til at dække specifikke udgifter. Men der er masser af andre lån på markedet, der kan tages uden at skulle stille sikkerhed. Disse lån kan være netop dem, der hjælper dig ud af en økonomisk presset situation.

Blandt de mest almindelige lån uden sikkerhed, finder du for eksempel kviklån og forbrugslån. Disse kan variere meget i størrelse, og det er faktisk ofte muligt at låne flere hundrede tusind kroner uden at stille sikkerhed. En anden fordel er, at ansøgningsprocessen er langt kortere for lån uden sikkerhed, og du vil derfor hurtigere få lånet udbetalt. Det er en stor hjælp, hvis du står i en presset situation med store regninger, der skal betales.

Det er vigtigt at notere, at du skal imødekomme visse krav, hvis du vil tage et lån uden sikkerhed. Typisk kræves det, at du ikke er registreret i RKI, og at du har fast bopæl og opholdstilladelse i Danmark.

Find det bedste lån uden sikkerhed

Hvis et lån uden sikkerhed er det, du står og mangler, gælder det bare om at finde det rette. Det kan dog være nemmere sagt end gjort, da der findes et stort udvalg af disse lån både hos banker og online udbydere. Selvom du måske står i en økonomisk presset situation, er det dog ikke nogen god idé at springe for hurtigt ud i at tage det første lån, du finder. Der kan være stor forskel på, hvor meget et lån kommer til at koste dig, og det er derfor vigtigt at finde et godt et.

Heldigvis behøver du ikke selv at besøge hver eneste udbyders hjemmeside for at finde frem til det bedste lån. Hvis du anvender en sammenligningsportal, kan du hurtigt finde det rette lån med en målrettet søgning. Portalen vil give dig en overskuelig liste over lån, og det gør det enormt nemt for dig at spotte og vælge det billigste lån. Og så er du hurtigt godt på vej mod at overkomme dine økonomiske udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *