Vælg dine møbler med omhu

møbler

Hvad enten du skal indrette din stue fra bunden eller blot omrokere og nytænke et eksisterende arrangement, så er én ting sikkert: Dine møbler skaber stemningen og styrer stilen. Derfor giver det god mening at bruge lidt ekstra tid på at overveje farvekoordinering, plads, materialer og udtryk. 

Farvekoordinering og farvekontraster

Farve er alfa og omega, når det kommer til indretning af din stue. Bruger du viden om farvernes sammenspil til at vælge dine møbler, så får du et langt smukkere og mere dynamisk rum. Helt basalt kan farver enten komplimentere hinanden eller kontrastere. Blå og lilla befinder sig i samme ende af farvespektret, mens rød og grøn står i kontrast. Det giver god mening at køre en relativt stringent stil. Køber du en blå sofa, kan du med fordel også købe blå stole og gulvtæpper. På den måde sikrer du kontinuitet, og du kan udvælge komplimenterende farver som et brunt sofabord i træ eller hvide uldtæpper. 

Du kan også vælge at bruge farven på dit møbel til at skille sig helt ud. Forestil dig, hvad en skrigrød sofa kan gøre i den minimalistiske stue domineret af hvide, grå og sorte nuancer. Online kan du lege med forskellige farvepaletter og teste, hvordan farverne på dine udvalgte møbler ser ud ved siden af hinanden. Er du nysgerrig på farvekoordinering, så læs mere på stueindretning.dk.

Materialer: Forskel på læder og træ

Du bør også være meget bevidst om dit valg af materialer til møblerne i stuen. De sender nemlig forskellige signaler. Træ giver en rustik og naturlig fornemmelse og skaber hygge. Læder kan både ose af eksklusivt og samtidig virke meget ”nede på jorden” alt afhængig af, hvilken type du vælger. Glasborde giver en fornemmelse af overblik og ro, mens marmor er utrolig stilet og råt. Velour er kinky og moderigtigt, mens stof er klassisk og flot.

Det giver fin mening at strømline indretningen, så for eksempel sofaer og stole er i samme materiale. Overvej også, hvordan materialer ved sofaborde, stole, sofaer, tæpper, lamper med mere spiller sammen. For eksempel kan stof og træ gå rigtigt godt i spænd, mens glas og læder skaber et meget moderne udtryk. Uanset hvilket materiale du kaster din kærlighed over, så kan du finde møbler i forskellige prisklasser. Går du efter billige møbler til stuen, så kig her.

Tema: Svensk ødegård eller retro?

Et sidste godt tip, når du skal arrangere møblementet i stuen, er at tænke over tema. Hvad skal den overordnede stil være? Er du mest til det moderne og nordiske i kolde nuancer og med simple konstruktioner? Eller går du mere efter en sydlandsk stemning, hvor livsnyder elementet er i fokus, og hvor der godt må rode lidt i hjørnerne? Eller måske skal stuen være mere biblioteksagtig med bløde lænestole og masser af bøger?

Uanset om du er til retro i skrigende farver eller fransk bondegårdsstil, så hjælper det at tænke i koncepter. Det kan du gøre på to måder. Du kan enten udse dig dit drømmemøbel som stuens vigtigste, og så lade det bestemme din indretningsstil. Du kan også nørde på forhånd og finde frem til den type, der passer bedst til din personlighed og smag. På den måde ved du, hvad du skal lede efter. Og om du skal gå efter at fylde stuen godt ud med møbler, eller om der skal være meget fri plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *