Trappen der passer bedst til dit hus

Dette er sponsoreret indhold

Den indvendige trappe fungerer som bindeleddet mellem to eller flere etager inde i din bolig. Det kan være svært at vælge hvilken slags trappe, som netop passer bedst til din type bolig. Spørgsmålet falder formentlig på om du skal vælge en ny kvartsvingstrappe i træ, en spindel- eller vindeltrappe eller en ligeløbstrappe. Det kan du læse mere om her, da denne artikel vil gå i dybden med de typer af trapper. 

Kvart- og halvsvingstrapper i træ

En kvart- eller halvsvingstrappe er en svunget trappe i træ, hvor næsten alle trin er kileformede. Trinene er smallest ud mod rummet ved forvangen og gelænderet og bredest inde langs bagvangen og væggen. Forskellen på en kvart og en halvsvingstrappe er, at kvartsvingstrappen har et kvartcirkelformet forløb, hvor at halvsvingstrappen har et halvcirkelformet forløb. Det mest populære valg falder på kvartsvingstrappen, da halvsvingstrappen fylder forholdsvist meget.

Kvartsvingstrapper har et sving på 90 grader, og er det mest ideelle valg til de fleste boliger som er på jagt efter en indvendig trappe. Svinget har nemmere ved at følge den naturlige ganglinje i huset, og gør det lettere at komme op og ned af trappen. Du kan få skræddersyet din kvartsvingstrappen, så den passer præcis til din boligs arkitektur og din personlige boligstil. 

Vindel og ligeløbstrapper

Spindel- og vindeltrapper er, som navnet indikerer, trapper med en cirkulær ganglinje, hvilket betyder at du går rundt om en midterakse. Forskellen på spindel- og vindeltrapper er, at spindeltrappen har en gennemgående søjle i midten, som alle trin sidder fast i. En vindeltrappe har to krumme bjælker, der bærer alle trin, hvilket betyder at der er åbent ind til den akse, som du går rundt om. De to trappetyper er også kendt som snegletrapper.

Ligeløbstrapper er den helt simple og enkle trappeform. Trappen forbinder de to etager med et lige løb, hvilket betyder uden nogen form for knæk eller sving. Alle trin har samme størrelse, hvilket gør den til den type trappe, der er lettest at konstruere. Det kan være nødvendigt at tilføje en eller flere reposer, en gulvflade som afbryder trappens trin, i trappeforløbet for at undgå at trappen bliver for stejl. 

Når du skal vælge din skræddersyede trappe til lige netop din bolig, afhænger dit valg af trappe derfor af hvilken type design du ønsker til din bolig, eller hvilken slags trappe som passer til din personlige stil. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *