Sådan vælger du den rigtige elevationsseng til din nye bolig!

Er du netop flyttet i en ny bolig, og er du derfor på udkig efter en ny elevationsseng? Så frygt ikke. I dagens artikel giver vi dig nyttig viden omkring valget af en ny elevationsseng. Det kan godt være svært at navigere imellem de mange forskellige forhandlere samt muligheder, der er på markedet i dag. Vi vil dog gøre vores bedste for, at du er i stand til at træffe den rigtige beslutning, efter at have læst denne artikel.

Du skal først og fremmest kende til størrelsen på din elevationsseng

Senge kommer i mange forskellige størrelser. Derfor du skal du først gøre op med dig selv, om du er ude efter en elevationsseng 90×200 (dette vil kaldes en enkeltmandsseng), eller om du i stedet er på udkig efter en, der er endnu bredere. Det kunne eksempelvis være i størrelsen 160×200 eller 180×210. 

Som du allerede nu kan fornemme, så er det muligt at købe en seng med elevationsmotor i mange forskellige størrelser. Skal du sove alene, så vil det nok give mening med en halvandenmandsseng (det vil typisk være 120×200 cm eller 140×200 cm) hvorimod at du som par vil have en seng, der er lidt bredere.

Husk at måle værelset op!

En fejltagelse, som rigtigt mange begår, er at glemme at måle sit værelse op. Det er ærgerligt, da det ofte medfører, at elevationssengen skal byttes. Det er i forvejen udfordrende at få en seng ind i sin bolig, og man ønsker bestemt ikke at skulle igennem den bagvendte proces. Sørg derfor for at have målt nøje efter, før du sætter dig for at købe en elevationsseng.

Hvilken madras skal der være på din elevationsseng?

Skal du have en seng, som kan eleveres ved hjælp af en fjernbetjening, så er det vigtigt, at du får en god madras. Det er i høj grad madrassen, som kommer til at være bestemmende for, om du får en god søvn eller ej. Topmadrassen må bestemt ikke undervurderes, og det kan derfor godt betale sig at sætte lidt tid af til at stifte bekendtskab med de vigtige faktorer, der her spiller ind. 

Nogle af de spørgsmål, du kan stille dig selv, er følgende.

  • Ønsker jeg en latex topmadras til elevationsseng, eller har jeg brug for en med memory skum?
  • Skal det være en ventilerende topmadras, eller er det ikke vigtigt for mig?
  • Hvor høj skal topmadrassen være?

Ovenstående spørgsmål skal være med til at sikre, at du træffer det helt rigtige valg.

Hvor skal du købe elevationssengen henne?

Ovenstående spørgsmål er hyppigt blevet stillet på nettet. Det kan være svært at svare på, når man ikke kender til de behov, der ligger til grund for investeringen. En tommelfingerregel er dog, at man typisk vil kunne finde senge billigere på nettet, end hvad man vil kunne i de fysiske butikker. Der er naturligvis også nogle ulemper forbundet ved at handle på nettet, som man skal opveje. Derfor anbefaler vi, at du både kigger nærmere på udvalget i de fysiske butikker såvel som på nettet, så du har et godt grundlag at sammenligne forskellige modeller og priser ud fra. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *