Sådan gør du hvis din bolig er trist og grå

For at føle dig bedst muligt tilpas i dit hjem, har du tænkt nogle tanke og truffet nogle valg – og dette med stor omhyggelighed. Du har måske valgt en sofa, der er lige så pæn, som den er praktisk. Og så har du malet væggene i en præcis farve og udvalgt det perfekte nips og pynt. Dette giver alt sammen rigtig god mening, da du opholder dig størstedelen af dit liv indendøre. Men ydersiden af dit hjem har også brug for opmærksomhed og et pyntende element, ikke mindst for din boligen og din egen, men også i tilfælde af at du en dag skal sælge. I denne artikel gives der råd til, hvordan du bedst holder standen på ydersiden af dit hjem. 

Rengøring på alle ledder og kanter 

Helt ligesom du kan komme an med kost og spand indendørs, så kan du også rengøre fladerne udendørs. Dog skal der nogle lidt andre midler, og nok i særdeleshed en ordentligt omgang knofedt, til. Når man skal “gøre rent” udenfor drejer det sig om andre og grovere materialer. Samtidigt er der også mere skidt og en anden slags belægning end man typisk ser indenfor, hvilket for eksempel ses ved at der dannes mos og alger på både lodrette og vandrette flader. Hvis du ikke selv kan løse opgaven med at fjerne denne slags belægning, kan du ty til en algebehandling. Behandlingen udføres af en professionel og dette med stor effekt.

Mal farve på 

Når overfladerne endeligt er blevet rengjort, kan du med fordel male dem. Som man oplevet det så mange gange før, så får hvad end man nu maler, et næsten strålende udtryk, når det er malet færdigt. Hvis dit hjem allerede er malet en farve, kan du genopfriske denne eller prøve en ny farve for lidt forandring. Er dette dog en lige lovligt omfattende opgave, kan du i stedet vælge at male træværket på og omkring din bolig. 

Find de grønne fingre frem 

Hvis dit ydersiden af dit hjem faktisk står lige så skarpt, som du vil have det, kan det være, at du skal rette blikket mod haven. Mange forsømmer havearbejdet, da det er krævende både fysisk og tidsmæssigt. Men med simple tiltag som ukrudtslugning, en tur med græsslåmaskinen og at plante nogle herlige planter og blomster, kan du danne en grøn og smuk ramme om boligen. Hele dit hjem vil altså give folk udefra velbehag at kigge, men endnu vigtigere vil det også give dig selv velbehag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *