Roder børnenes værelse? Sådan indretter du det bedre

Dette indhold er sponsoreret

Når børn leger, roder de typisk også meget. Børneværelset kan hurtigt komme til at være enormt rodet og svært at få ryddet op igen. Det tager meget tid og kan være en kilde til daglig irritation, men med få simple tricks kan du faktisk forebygge i hvert fald en del af det rod, der opstår. 

Opbevaring til legetøj

De fleste børn har alt for meget legetøj. Gode opbevaringsmuligheder er en af de bedste måder at holde styr på rodet på børneværelset, for det er meget lettere at rydde op, hvis alting har en fast plads. Mangler du opbevaring til legetøj på børneværelset, finder du hos Børnenes Kartel ikke bare et stort udvalg af legetøj, du finder også et stort udvalg af smart og flot opbevaring til det. Sørg for at al dukketøjet ligger i én kasse, alle bilerne i en anden kasse, og al legemaden i en tredje kasse. Udover, at det er lettere at rydde op, er det også langt lettere for barnet at finde det rigtige legetøj. Så slipper du for, at alle tingene bliver hældt ud på gulvet i jagten på en bestemt bil.

Tænk i højder

Dette er særligt relevant, hvis du har mindre børn. Har dit barn nogle legesager, som består af mange små dele, som typisk bliver spredt over hele værelset uden at blive leget særlig meget med, så sæt det så højt, at barnet ikke kan nå det. Dette kan for eksempel være perler eller lego. Så kan I tage det frem, når du har tiden og overskuddet til det. Det gør også legetøjet mere spændende, at det kun bliver taget frem en gang imellem. Du behøver generelt ikke at have alt barnets legetøj stående fremme, så barnet selv kan nå det. Skift ud i, hvad der står fremme, og hvad der står i skabet. Legetøj, der virker nyt, bliver ofte leget med i længere tid.

Lav forskellige temaer

Har du mulighed for det, så lav forskellige zoner med hver sit tema i børneværelset. Hvis de ting, der typisk leges med på samme tid, står ved siden af hinanden, så leger barnet typisk kun i en del af værelset af gangen. Det skaber mindre rod. Lav et bord dedikeret til at bygge med Lego, hvor klodserne er, hæng klæd-ud-tøjet op ved siden af spejlet, sæt kassen med biler ved siden af bil-tæppet på gulvet og lav en lille hyggekrog med alle barnets bøger.