Benyt ejerskifteforsikring ved køb eller salg af din bolig

Dette indhold er sponsoreret.

Står du i den situation, at du skal sælge eller købe en bolig, ved du med garanti også, at der følger en masse praktiske overvejelser og forberedelser med. Disse mange praktiske overvejelser og forberedelser, bør du gøre dig, så du kan få den bedste oplevelse med din bolighandel. Noget af det som hører sig til ved de praktiske overvejelser er blandt andet forsikringer. Når du læser ordet forsikringer føler du dig måske allerede en smule træt, da det ofte kan virke en anelse uoverskueligt, især hvis du ikke ved hvor du skal starte. Ved en eventuel bolighandel, bør du imidlertid gøre dig selv den tjeneste, at sætte lidt ekstra tid af til at sætte dig ind i forsikringer. Denne artikel hjælper dig godt på vej, hvad angår ejerskifteforsikringer. En ejerskifteforsikring dækker nemlig over de potentielle skader, som ikke vil stå nævnt i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten. Det er derfor en en god hjælp, at have tegnet en ejerskifteforsikring for at undgå unødvendige regninger når du enten har solgt din bolig, eller lige har købt dig en. Du kan via dette link; ejerskifteforsikring pris, undersøge hvad det vil koste dig at tegne dig en ejerskifteforsikring.  

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som du kan tegne, hvis du skal sælge eller købe en bolig. Som nævnt ovenfor, vil det klart være fordel for dig som sælger eller køber. Du kan nemlig, med en ejerskifteforsikring i hånden, undgå pludseligt at stå med regninger på skader, som boligen har fået længe efter tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten er færdiggjorte. Står du som sælger, kan du risikere at skulle hæfte for eventuelle skader på din solgte bolig i op til ti år efter salget. Med en ejerskifteforsikring undgår du dette, og kan trygt falde til ro i dit nye hjem, uden at skulle bekymre dig om den fraflyttede bolig. Hvis du står som køber af en bolig, er der også en del fordele at hente i en ejerskifteforsikring. Som køber har du ligeledes stor tryghed i ikke at modtage uventede regninger på skader, når du netop har betalt mange penge for dit nye hjem. Som sælger af en bolig, kan du tilbyde køberen muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring, for at undgå den trælse binding på ti år efter salg. Det er lige så vigtigt for dig, som køber, at takke ja til en ejerskifteforsikring. Hvis ikke du takker ja, har du efterfølgende ikke mulighed for at kræve penge i erstatning hos sælger, hvis der pludselig dukker skader op i din nye bolig. Hvis du vælger ikke at tegne en ejerskifteforsikring, og der dukker eventuelle skader op, kan det være svært for dig, som køber at bevise, at skaderne er opstået før du flyttede ind.  Du kan endda være så uheldig, at være nødsaget til at kontakte personen som har bygget huset, hvis der pludselig skulle være en skade i husets konstruktion. Derfor er det klart en fordel, både for sælger og køber, at tegne en ejerskifteforsikring, da sælger undgå den efterfølgende binding på ti år, og køberen undgår at ende i en kompliceret situation, hvis der skulle opstå skader.  

Hvordan virker en ejerskifteforsikring?

Når du tegner en ejerskifteforsikring, er der en hel række af forskellige skader, som forsikringen dækker. Der er imidlertid også scenarier, hvor ejerskifteforsikringen ikke dækker. De skader, som en ejerskifteforsikring, dækker for dig, er de skader som ikke er noteret i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten, ved køb af boligen. Nogle af de skader, som ejerskifteforsikringen blandt andet dækker, er skader som forringer bygningens værdi eller hvis skaderne er farlige for mennesker eller andre bygninger. Ejerskifteforsikringen dækker også over eventuelle bygningsdele, som mangler ved boligen, skjulte skader og el-installationer eller VVS-installationer, som viser sig ikke at fungere. Samtidig kan ejerskifteforsikringen også give dig en væsentlig og god tryghed som køber, hvis du står i en situation, hvor du uventet og pludseligt skal bevise eventuelle skader over for sælger. Det kan ejerskifteforsikringen hjælpe dig med i en potentiel proces, da du som den nye ejer af en bolig, har overtaget ansvaret for mulige skader fra salget, som sælger ikke kender til. Derudover er det imidlertid også vigtigt at nævne, hvor du ikke er dækket af ejerskifteforsikringen. Forsikringen dækker nemlig kun over de skader, som var på boligen da den blev købt. Skader, som du ikke har haft kendskab til, og som ikke bør/må være i en bolig alder og stand taget i betragtning. Køber du eksempelvis en meget gammel bolig, og der efter indflytning pludselig dukker alvorlige skader op, dækker ejerskifteforsikringen ikke. Opstår der ligeledes en skade efter indflytning, er det kun den nye ejer af boligen, som står for regningerne til disse. 

Andet nyttig viden om ejerskifteforsikring

Ved en ejerskifteforsikring er der også andre vigtige og nyttige informationer, som du bør kende til, før du tegner dig en ejerskifteforsikring. Herunder er der som altid en selvrisiko, som du bør forholde dig til, når du undersøger forsikringer, og prisen på forsikringen. Skal det for eksempelt være den udvidede type eller ej. Selvrisikoen er en vigtig del af en forsikring, da dette afgør hvor meget du selv ender med at skulle betale, hvis skaden sker. Har du en selvrisiko på nul kroner, skal du ikke have egne penge op ad lommen. Det er derfor vigtigt at du har taget stilling til, hvor meget du selv ønsker at betale til en skade udover det forsikringen dækker. Du kan også vælge, om du ønsker en standard ejerskifteforsikring eller en udvidet. Forskellen på disse to er det antal år, som forsikringen kan dække dig samt lidt ekstra ydelse ved den udvidede. Synes du det hele virker uoverskueligt, så frygt ikke, det behøver nemlig ikke være så besværligt, som det kan lyde. Hos tilstandsrapport-pris.dk kan du nemt og enkelt læse meget mere om det, som du skal forholde dig til, når du vælger at tegne en ejerskifteforsikring. På hjemmesiden kan du ligeledes få tre forskellige tilbud på en ejerskifteforsikring, som passer til dig.