Miniguide: Få din bolig til at skille sig ud inden salg

Det er ikke alle boliger, der sælger sig selv. Har du bestemt dig for at sætte din lejlighed eller dit hus til salg, skal der derfor gøres mere end bare at sætte et Til Salg-skilt op i indkørslen. Din bolig skal skille sig ud, så køberne kan blive interesserede fra starten, og den skal klargøres, så køberne kan se dem selv bo der og få lyst til at købe den.

Der er meget, du selv kan gøre for at få din bolig til at skille sig ud, så den bliver solgt hurtigere. Læs med i vores miniguide herunder, hvor vi giver nogle gode tips til at gøre din bolig klar til salg, så den skiller sig ud fra de andre på markedet.

Få hjælp af en ejendomsmægler

En ejendomsmægler kan hjælpe med meget i løbet af et boligsalg – og ikke kun de mange juridiske elementer og forvirrende dokumenter. Du behøver ikke tænke på markedsføring af din bolig, åbent hus-arrangementer, forhandlinger, købsaftaler og nøgleoverdragelse: Din ejendomsmægler klarer det hele, så du kan fokusere på din nye bolig og flytningen.

Det er altid en god idé at vælge en ejendomsmægler med erfaring i lokalområdet. Kig derfor efter en ejendomsmægler i København, som kender markedet og køberne, og på den måde kan finde de bedste købere til din bolig.

Ryd op indenfor og udenfor

Førstehåndsindtrykket er vigtigt. Noget af det første, køberne ser, er dit rod – både indenfor og udenfor. Er der legetøj, løst elektronik, halvdøde planter og for meget nips på hylder og i vindueskarme, giver det et rodet og utilfredsstillende udtryk, som påvirker førstehåndsindtrykket negativt.

Sørg derfor for at rydde op – både indvendigt og udvendigt – før der skal tages billeder til salgsannoncen og før åbent hus-arrangementerne begynder. Alt efter hvor minimalistisk du har indrettet, passer det ofte med, at du skal fjerne cirka halvdelen af dine ting: bøger, nips, personlige billeder, elektronik, hygiejneting fra badeværelset og måske endda overflødige møbler, der kan give et rodet udtryk.

Gør hovedrent – eventuelt med professionel hjælp

Det andet, køberne lægger mærke til, er, om der er rent. Det er også en stor del af, at der ser opryddet ud, og til det formål kan du ikke nøjes med en overfladerengøring. En hovedrengøring fra gulv til loft og af alle de små kringelkroge og steder, du altid springer over, når du gør rent, er det, der skal til. Du kan overveje at få professionel rengøringshjælp, hvis du vil være sikker på, at det står skarpt, inden der kommer potentielle købere. Det er en udgift, der hurtigt kan komme til at betale sig.

Skab rum og lys i små københavnerlejligheder

En stor del af boligmarkedet i København er ældre, charmerende lejligheder. Om end de er charmerende, sælger de ikke sig selv, medmindre de har en fremragende placering. Vil du have succes med at sælge din københavnerlejlighed, bør du fokusere på at skabe mere lys og rum i rummene, som ofte er små, mangler lys i nogle rum og har skæve vinkler, der er svære at indrette.

Det kræver ikke nødvendigvis en større ombygning at rette op på de problemer. Brug lyse farver på væggene, slib gulvene, så de bliver lysere og friske at se på, indret med lyse og enkle møbler, og udnyt de skæve vinkler med for eksempel hjørneskabe eller en stor, grøn plante. Og vigtigst af alt: ryd op og ryd ud, så du kun har det mest nødvendige stående både af møbler, nips og planter.

Udnyt og vis rummets muligheder

Købernes evne til at se muligheder i din bolig er et af de vigtigste parametre i et salg. Lige meget om du har små eller store rum, rette eller skæve vinkler, masser af lys eller halvmørke gange og kroge, er det vigtigt, at du har udnyttet rummene så godt som muligt – på en måde, så køberne kan se og forestille sig, hvad man kan gøre med rummene. Ovenover har vi nævnt hjørneskabe til skæve vinkler, men der er også andre muligheder.

Brug for eksempel en stor og dyb vindueskarm som skrivebord eller krea-område med et par barstole, vælg en seng med masser af opbevaringsplads under og indret med multifunktionelle møbler. En multifunktionel indretning er en god måde at skab et overskueligt rum, selvom det har flere funktioner. Det er især en god idé til åbne køkkener, soveværelser med kontor eller andre kombinerede rum, der ofte opstår i små boliger med få rum.