Hjælp! Jeg skal flytte hjemmefra

Du er måske lige blevet færdig med gymnasiet og skal læse videre på en videregående uddannelse? Mange unge vælger at flytte væk fra forældrene og slå pælene ned et godt stykke væk. Det kan føles voldsomt for dine forældre, men det er et sundt valg. Du vil blive tvunget til at blive mere selvstændig, fordi du ikke blot kan komme hjem og spise aftensmad hver dag, eller smutte rundt om hjørnet med din vasketøjskurv. Du ønsker heller ikke at dine forældre kommer forbi hver time, for nu er du ung og klar på at planlægge din egen tid. Det er jo ikke alt de behøver at blande sig i. For at hele dit selvstændige liv kan begynde, så kræver det, at du finder en passende lejlighed. Læs videre i artiklen her, så får du et par gode råd med på vejen til boligjagten. 

Opret en boligagent

Du er langt fra den eneste, som søger en lejlighed op til studiestart. Det er ligegyldigt om det er sommerstart eller vinterstart, du begynder på. Der er altid mange om buddet. Det kan derfor være stressende at forholde sig til alle boligsider og opslag. På de fleste boligsider, kan du oprette en boligagent. Alt du skal gøre er at indtaste dine søgekriterier og så vil du modtage en mail så snart der er en bolig, der matcher netop din søgning. Det kan fjerne meget af forvirringen og unødig tid ved at se på lejligheder, som befinder sig i Aalborg, hvis du søger noget i Odense

Få hjælp til at bedømme de steder du besøger 

Når du har fundet en lejlighed, som du er interesseret i, så skal du ud og se den inden du skriver under på lejekontrakten. Som ung og ny i boligbranchen, har du formentligt ikke meget viden om, hvilke ting ved lejligheden, som du skal være opmærksom på. Det kan f.eks. være fugt, skæve gulve eller helt basalt, om lejebetingelserne ser fornuftige ud. Det kan derfor være en god ide at hente hjælp fra familien, som har mere styr på disse ting. Det eneste problem er blot, at det kan være svært at enes om et tidspunkt. Med den gratis mødetelefon her, kan du nemt oprette et telefonmøde, hvor I alle kan deltage. Du skal blot anskaffe en kode og planlægge tidspunktet for mødet i forvejen. 

Vær kreativ med pladsen 

Du er ung og du skal på SU. Det betyder at pengene er små og derved kan du ikke have råd til en stor lejlighed. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan skabe rum og plads til de ønsker du har dig til dit fremtidige hjem. Der findes en masse muligheder for at skabe mere plads. Du kan købe en seng, hvor der er skuffer eller et åbent rum under. Hér kan du have opbevaringskasser til jakker, sko og tasker som ikke er i brug til dagligt. Du kan også anskaffe dig grene, som du kan benytte som bøjlestænger. Det giver et unikt look, som gør opbevaring smartere. 

Vær fleksibel med afstande 

Det er dyrt at bo i centrum af en populær by, derfor må du være fleksibel med afstanden. Du kan ikke forvente at bo lige ved siden af din kommende uddannelsesinstitution eller bymidten. I storbyer er cyklen meget benyttet og du kommer oftest hurtigere rundt end med offentlig transport såvel som bil. Typisk er afstandene i storbyer, sjældent store, da det meste er samlet. Du vil hurtigt vænne dig til at cyklen kan føre dig længere end du før havde forestillet dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *