Aktiviteter under lockdown – havearbejde giver ro

Aktiviteter under lockdown - havearbejde giver ro

Annonce

Det er ikke lige nemt for alle at finde på aktiviteter som man kan beskæftiger sig med under denne igangværende lockdown. Mange mennesker kan ikke passe deres arbejde, og bruger derfor adskillige timer i hjemmet. Men er man så heldig at have et hjem, hvor der er have til, så vil man unægtelig kunne gå i gang med mange opgaver som kan opfylde den langsommelige tid.

På trods af den hærgende virus er foråret stadig på vej, så der er et utal af oplagte opgaver for de mange haveejere i landet.

Plantearbejdet skal i gang; ny hæk eller frugttræer?

Selvom at den slidende lockdown har givet anledning til mange timers kedsomhed, så er vi dog så heldige at denne svære tid kommer sideløbende med foråret. Det betyder at vejret bliver lunere, og at vi derfor kan tilbringe mere tid i haven.

Som haveejer er der i den forbindelse mange ting at tage hånd om i forbindelse med klargøringen af haven. Man kan for eksempel gå i gang med sine hækplanter, som man i de foregående år har prioriteret fra på grund af tidsmangel. Er der områder i haven som mangler hæk eller mangler man at plante en hæk mellem sin egen og naboens have, så er denne karantæne-tid det perfekte tidspunkt til at tage hul på dette projekt.

At plante en lang hæk kan tage tid, og er man i disse dage hjemme fra arbejde, så er det oplagt at man kaster sig ud i tidskrævende opgaver.

Udover at håndtere sine hækplanter, så betyder forårets ankomst også at andre ting kan plantes. Det mildere vejr giver anledning til plantevækst, og man kan med fordel anlægge sin køkkenhave, kigge på sine trætte altankasser eller efterse krukkerne på terrassen.

Også terrassen skal gøres klar

Udover at man som haveejer kan tages sig af ting såsom hæk, så er der i høj grad også terrassen at tænke på. Denne del af vores udendørs arealer er måske den mest brugte, og det er her at vi bruger meget af vores tid i forårs- og sommersæsonen.

Med foråret følger grillsæsonen, og det er som regel på terrassen at vi bruger vores grill og får venner og familie på besøg til hyggelige sammenkomster.

Hen ad vinteren får terrassen ofte lov til at passe sig selv, og det kolde og våde vejr sætter sine spor på dette hjerterum. Fliserne bliver grønlige, møblerne bliver slidte og planterne i krukkerne mister liv.

Når det lunere vejr kommer kan man med fordel kaste sig ud i at forskønne terrassen. Her er der mange opgaver i vente, og man kan for eksempel starte med fliserens, slibning af havemøbler eller simpel oprydning.

En køkkenhave giver underholdning

Har man styr på hækken og terrassen og har man stadig oceaner af tid på hånden i forbindelse med den igangværende lockdown, så kan man med fordel overveje at kaste sig ud i et køkkenhave-projekt.

At anlægge en køkkenhave kan tage tid, og før man får set sig om kan der går adskillige dage med at anskaffe sig de rette remedier og får køkkenhaven klargjort.

En køkkenhave kræver pleje, og er det kedsomhed man døjer med, så kan en køkkenhave afhjælpe dette problem. Derudover vil køkkenhave stadig stå efter karantænen, og man kan henover sommeren får stor glæde af at følge den, passe den og spise fra den.

En sund køkkenhave er ikke blot tidsfordriv. Den producerer reel mad, som man selv og ens husstand kan nyde godt af. Det betyder at en god og funktionsdygtig køkkenhave ikke blot er smuk at se på og spændende at følge, den er faktisk et reelt bidrag til kosten og på den måde også en besparelse til madbudgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *