4 tips – sådan skaber du et moderne badeværelse

Start med det badeværelse du har

Det første tip når det kommer til at skabe dit moderne badeværelse, eller et hvilket som helst badeværelse for den sags skyld, er at overveje hvordan du får mest muligt ud af lige præcis dit badeværelse. Du kan læse nok så mange indretningstips og se inspirerende billede på nettet, men du må altid tænke disse sammen med det rum du skal arbejde med.

Alt for mange laver fejlen, at de får en masse gode ideer, der så fejler når de skal laves på deres badeværelse. Derfor, start med det badeværelse du allerede har. Et godt sted at gøre dette, er først ved at overveje hvad der ville passe godt størrelsesmæssigt. Der er selvfølgelig kæmpe for-skel på hvad du kan på et stort badeværelse og hvad du kan på et lille.

Desuden bør du også tænke på lyset i badeværelset. Er der meget naturligt lys, kan det være en fordel at vælge mere dæmpede farver. Har du et lidt mindre vindue, vil et godt stort spejl, eller flere spejle være smart. Det kan også være du ingen naturligt lys har. I så fald er en moderne trend at omfavne dette, og indrette badeværelset lidt hyggeligt og afdæmpet.

Koordiner farver

Farvekoordination er altid vigtig når du indretter din bolig, og et moderne badeværelse er ingen undtagelse. Her gælder både de generelle regler for farver i boligindretningen, men også nogle særlige for badeværelset. Af de generelle, er det for eksempel smart at lave en farveskala på for-hånd. Her udvælger du 4-5 farver, og holder dig, så vidt muligt, kun til dem.

Af de mere badeværelsesspecifikke regler, er det for eksempel lækkert, hvis alt dit armatur mat-cher. Har du for eksempel en gylden vandhane, matcher det dårligt med en mere sølvfarvet bru-ser. Match for eksempel Essence håndvaskarmatur fra Grohe med Loftbrusersættet Rinna fra Bathlife, begge i messing for lækker farvekoordination.

Vælg moderne materialer

Valg af materialer betyder utrolig meget i et badeværelse. Moderne materialer er dermed et vigtigt skridt mod et moderne badeværelse. Du kan gå to veje her. Det ene er at vælge hvad der er mo-derne lige nu. Her er for eksempel farvede fliser i badeværelset blevet populært igen. Desuden er mørke træsorter, i alle rum, men særligt i badeværelset, også blevet det nye sort.

Den anden vej at gå, er at vælge moderne, men også tidløse materialer. På denne måde risikerer du mindre, at dine materialevalg går af mode efter et par år. Her er det særligt ting som glas og rustfrit stål der er i fokus. Byt for eksempel bruseforhænget ud med en brusevæg, à la Unidrains brusevæg i glas og børstet stål.

Eksperimenter med lys

Sidste tip omhandler lys. I de sidste år, er der kommet et øget fokus på forskelligt lys, og skal du have det lækre, moderne badeværelse, er det vigtigt at have fokus på lyset. Grundlæggende er det vigtigste når du laver lys på badeværelset, at det ikke bliver for koldt. Dette kan give badet et kli-nisk og ubehageligt look.

Men udover dette, bør du faktisk tænke kreativt og eksperimentere lidt med lyset, hvis du virke-lig vil have en moderne feel. Et godt eksempel, er at købe et spejl med indbygget lys bagpå. Dermed kommer lyset ud fra siden og kastes blandt andet tilbage fra væggen.

En anden løsning er at bytte loftslampen ud med en LED-stribe. Denne kan løbe langs loftet eller i et hjørne af badeværelset. Skal det være ekstra moderne, er smartlys vejen at gå. Phillips HUE er ret udbredt med løsninger til hele huset, men ønsker du kun at have det på badet, er der også billigere, mindre omfattende alternativer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *