3 idéer til at indrette dig med vitrineskab

Sponsoreret indhold:

Vitrineskabet er en dekorativ genstand i sig selv, særligt hvis du vælger en håndlavet model i smukt kvalitet. Men skabet er også genialt til både opbevaring og udstilling af hjemmets mange ting og sager.

Der er mange gode grunde til at indrette dig med et vitrineskab, og ikke mindst mange idéer til hvordan du kan gøre det. I det følgende får du tre bud på, hvordan du kan få det bedste ud af det franske skab i din indretning.

1. Brug dit vitrineskab til udstilling

Et vitrineskab er helt oplagt til udstilling. Glaslågerne gør nemlig, at man kan se ind, og beundre, de forskellige genstande, du stiller i skabet. Det kan således være perfekt at stille små skulpturer, flotte vaser og lignende i vitrineskabet. Det kan også være, at du har en smuk porcelænssamling, du gerne vil udstille.

For at udstillingen bliver så komplet som muligt, er det en god idé at vælge et vitrineskab, der er lidt af et skuestykke i sig selv. Du kan eksempelvis vælge et håndlavet skab i de lækreste materialer og den fineste kvalitet. Nu vil det ikke bare være udstillingsgenstandene, men også selve skabet, der bliver beundret – af dig selv og andre.

2. Hold styr på dine køkkensager

Vitrineskabet gør sig rigtig godt i køkkenet. Her giver det nemlig rig mulighed for at opbevare tallerkener, glas, kopper med videre. Det kan også være, at du har noget flot stentøj, eller farverige gryder og pander, som vil klæde skabet.

Er skabet udstyret med skuffer eller låger, som ikke er i glas, kan du benytte disse rum til viskestykker, klude og lignende. En anden oplagt idé er at stille lækre olier og eddiker i skabet, samt glas med krydderier. Det er nemlig som regel ret dekorativt.

3. Indret entréen med vitrineskab

Du kan også vælge at placere vitrineskabet i entréen. Ligesom i køkkenet vil man nemlig ofte have en hel del genstande her, som skal have opbevaringsplads. I entréen kan dit vitrineskab således blive hjem for alt fra hatte til tørklæder og handsker.

Det kan hurtigt blive flot at se på, hvis stofferne er farverige og af høj kvalitet, og hattene er særprægede. Ja, faktisk kan du også bruge vitrineskabet som skoskab, hvis du har lækkert fodtøj, der er en udstilling værdigt. For mange er skoene lidt af en pladstyv i entréen, hvorfor et møbel til sko kan være en helt genial investering.

Generelt er det en god idé at sørge for, at der er en vis orden bag glaslågerne. Ellers kan vitrineskabet hurtigt komme til at tage sig rodet ud. Skabe og skuffer uden glasfront kan så bruges til mindre pyntelige genstande, og måske behøver de heller ikke være organiseret helt lige så nøje.