Skal du flytte hjemmefra: Disse 4 praktiske ting skal du huske

Sponsoreret af Lead Supply

Når man for første gang flytter hjemmefra, er er mange forskellige nye ting, som man skal huske at forholde sig til og have styr på. Det sjoveste er selvfølgelig at indrette sit nye hjem, men der hører altså også nogle mindre spændende ting med, som også er en vigtig del af flytteprocessen. Så hvis du står og skal til at flytte hjemmefra for første gang, kan du læse med i nedenstående og få 4 gode råd til praktiske ting, der er vigtige at huske i forbindelse med din flytning.

1. Få styr på dine forsikringer

Når du flytter hjemmefra, er en af de vigtigste ting at få styr på dine forsikringer. Du har nok været vant til at være dækket af dine forældres forsikringer, men sådan forholder det sig ikke længere, når du er udeboende. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i og får undersøgt de forskellige muligheder, der findes for at få tegnet de mest optimale forsikringer. En af de vigtigste forsikringer, er indboforsikringen, som dækker hovedparten af dine materielle ejendele, og som faktisk også dækker, hvis du kommer til at ødelægge andres ting.

2. Undersøg dine muligheder for boligstøtte

Når du flytter hjemmefra, vil det være en god idé at undersøge, om du er berettiget til at modtage boligstøtte. Hvis du er studerende og ikke har andre store indtægter, er dine chancer for at modtage boligstøtte stor. Et godt råd er at søge allerede inden du flytter, da behandlingstiden på din ansøgning godt kan tage et stykke tid.

3. Læg et budget

Som udeboende er det godt at have et budget, som man hver måned kan støtte sig til, for ellers kan det godt være udfordrende lige pludselig at skulle have fuldstændig styr på sin økonomi. Som udeboende får du nemlig ekstra udgifter i form af bl.a. husleje, varme, vand og el. Et budget hjælper dig med at få din økonomi til at hænge sammen, og kan på den lange bane og være med til at spare dig for at bruge en masse unødvendige penge. Står du på nuværende tidspunkt og mangler penge, er det en god ide at undersøge mulighederne for finansiering. Du kan søge massere af information på nettet om hvad du skal vide inden du optager lån. Måske står du i en økonomisk stram situation. Det kan være du har optaget flere privatlån som koster dyrt i renter og er svært at afbetale. Her kan du undersøge mulighederne ved at afsøge samlelån lav rente, da det potentielt kan spare dig penge på renter. Samtidigt kan det give et bedre overblik at have en kreditor, i stedet for flere. Vi anbefaler at du læser grundigt op på tingene inden du kaster dig ud i et nyt lån, uanset typen.

4. Husk at anmeld din flytning

En væsentlig ting at huske, når du flytter ud, er at melde din flytning til Folkeregisteret. Dette skal ske senest 5 dage efter, at du er flyttet. Heldigvis kan du nemt og hurtigt anmelde din flytning online på Borger.dk, og det tager ikke mere end 2 minutter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *