Sådan opgraderer du dit badeværelse

Er det måske på tide med en lille opgradering af badeværelset? De fleste af os drømmer om et nyt og lækkert badeværelse, men hvad skal der egentligt til, og hvor meget kan man forvente, at det skal koste? Det kan du læse mere om her.

Hvad skal opgraderes?

Det er først og fremmest en god ide at tage sit badeværelse eller sine badeværelser nøje i betragtning. Hvad er det egentligt, der trænger til en lille overhaling? Er det bare skønhedsfejl, som at det kunne være lækkert med et nyt spejl og håndklædeholder, eller er det rent faktisk på tide med en totalrenovering?

Der er nemlig mange små ting man potentielt set kan gøre, for at få badeværelset til at se lækkert ud, men det er ikke altid nok. Hvis man gerne vil prøve det, inden man tager skridtet ud og renoverer badeværelset, så kan det være en god ide at skifte enkeltelementer. Det kan være så enkelt som at gå til indkøb af nye, lækre håndklæder, måske i egyptisk bomuld, der giver badeværelset et luksuriøst præg. Man kan samtidigt kigge på en grøn plante, der kan skabe lidt liv og stemning på badeværelset. Hvis man vil unde sig lidt luksus, så er et godt duftlys aldrig noget, der slår fejl. Dette er i øvrigt også tips, der kan komme godt med, også efter en totalrenovering af badeværelset. Det kan også være, at du bare har brug for at opgradere opgraderingen lidt. Hvad med at udskifte plastikkasser med lækre kurver? Og en bademåtte i teak? Det giver hvert fald hurtigt et helt andet helhedsindtryk, selv om badeværelset i sig selv måske ikke er helt up to date. Man kommer nemlig langt med indretning og tekstiler, hvis man vælger de rigtige. Her kan man med fordel tage inspiration fra hoteller, der bruger få elementer til at sætte lækkert særpræg på et badeværelse.

Renovering af hele badeværelset

Hvis der er mere der skal til, så er det tale om en renovering af hele badeværelset. Da skal fliser, toilet, håndvask og bad udskiftes, og det er ikke bare lige noget man kan gøre selv. Man kan selvfølgelig prøve, men det er svært vigtigt at bad, der er et vådrum bliver godkendt af de rigtige instanser, og derfor kan man ikke bare pudse op som man vil. Man skal altså følge en række regler, når man renoverer et badeværelse, og det kræver som regel en professionel, der kan udføre de ændringer, der skal til for at det bliver som det skal.

Renovering af badeværelse kan koste alt fra 25.000 til flere hundrede tusind kroner, alt afhængig af hvor stort arbejde, der skal laves, og hvilke materialer man vælger. Man kan få et badeværelse i alle prisklasser, men det er som regel noget, der altid vil koste forholdsvis mange penge. De fleste vil gerne vælge at investere det lille ekstra for at få et lækkert og moderne badeværelse. Det er jo et forholdsvis vigtigt rum i et hjem. Man bruger badeværelset flere gange om dagen, og det er et rum, der er skabt for ro og velvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *