Sådan kommer du i gang med byg-selv projekter i boligen

Sådan kommer du i gang

Annonce

Har du fået mere overskud og kunne du nu godt tænke dig at gøre mere i gør det selv-projekter? Det er også en god ide, da gør det selv-arbejde kan give dig mange ekstra penge i hverdagen samt give dig en større respekt for de møbler og ting, du omgiver dig med. Men, det skal gøres med omtanke, da det ellers nemt kan dræne dig for energi eller gå galt. 

Det er altid lidt federe, når man kan fremvise et møbel, en terrasse eller måske endda et skur, som du selv har lavet og bygget. Men det kræver overskud – ikke kun til at lave det men også til at sætte sig ind i, hvad det rent faktisk kræver. 

Hvad skal man være opmærksom på ved gør det selv-projekter? 

Det er altid godt at starte gør det selv-projekter ud med selverkendelse og selvindsigt. For er du rent faktisk i stand til at udføre arbejdet? Og kan du overkomme opgaven rent teknisk? 

Hvis du har lavet små projekter derhjemme før, er det naturligvis ikke noget problem. Men hvis det er første gang, du skal kaste dig ud i det, er det en god ide at læse artikler om byg-selv projekter på nettet og anden viden i artikler på nettet og i fagblade. Det giver ret god forståelse for det at lave møbler med mere selv!

Skal du bygge noget så vildt som et skur eller en garage, er du også nødt til at sætte dig ind i de byggetekniske regler, så du er sikker på, at det du får bygget er lovligt og lever op til diverse krav. 

Vigtigst er selvfølgelig at overveje, om du kan overskue projektet. 

Hvordan kommer man godt i gang? 

Selvom det naturligvis kræver et godt håndelag at lave projekter derhjemme selv, kræver det også gode materialer, det rette værktøj og en sans for det byggetekniske og æstetik – for det skal jo også være pænt at se på efterfølgende. 

I forhold til værktøjet er det en fordel at købe ind, hvad du skal bruge. Du løber hurtigt sur i at låne eller leje udstyr for ikke at nævne den tid, du skal bruge på det. Med dit eget værktøj bliver det en fornøjelse – i hvert fald hvis du sørger for at købe det rette. 

Når det kommer til materialer, kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra. Kvalitet er altid godt, særligt hvis du skal bygge et møbel. Men tænk også på, om det passer til omgivelserne. Udvalget af byggematerialer er i dag enormt, så der er gode muligheder for at finde netop det, du har brug for til dit projekt. 

Slutteligt er det selvfølgelig også nødvendigt, at du har hænderne godt skruet på og har en forståelse for konstruktion, detaljer og sikkerhed. Meget af det kan du heldigvis læse dig til eller se videoer om på nettet. Husk også at have det æstetiske in mente, så du og evt. familien også er glade for dit projekt i lang tid fremover. 

Brug god tid 

For at undgå at køre sur i det eller komme til at lave nogle fejl i et uopmærksomt øjeblik, er det fornuftigt at gå til projektet med god tålmodighed og tid. For sætter du god tid af til det og gør det til et hyggeprojekt, får du et langt bedre resultat, end hvis du skynder dig igennem det bare for at blive færdig. 

God tid har altid gjort godt. Det gør det også i det her tilfælde, hvor det kan gøre forskellen på, om du er tilfreds med resultatet eller ej. 

Tilbage er der kun at sige held og lykke med gør det selv-projektet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *