Sådan kan du hurtigt løfte dit hjems udstråling til nye højder med det rette havehegn

Sponsoreret indhold:

For mange husejere er deres hjems uderum et særligt specielt sted. Når vejret tillader det, er der nemlig mange der bruger deres have som et tilflugtssted fra hverdagens travlhed. Et personligt domæne med plads til lidt af hvert.

Men selvom at ens have kan have være en stor kilde til glæde og mange timers frisk luft, er det langt fra alle husejere som er tilfredse med udseendet af deres hjems uderum.

Er du en af dem som føler, at din have mangler et eller andet, så læs med her.

Scenisk iøjnefaldende og stemnings sættende

Når det kommer til at pifte havens udseende og stemning, kan der være et hav af steder, hvor du kan starte. Ikke to haver er nødvendigvis ens, og din have kan se anderledes ud sammenlignet med dine naboers.

Det er fint at hente inspiration fra andre haver og lignende, men det kan stærkt anbefales, at du altid tager udgangspunkt i din egen. Men når det så er sagt, er havehegn en af de faktorer, der har stor indflydelse på hjemmets stemning – og med god grund.

Det første der møder blikket

Havehegnet er noget af det allerførste forbipasserende og besøgende møder på deres vej, når de ser dit hjem. Du har højest sandsynligt selv oplevet at gå forbi et hus, hvor du har betaget hegnet først og dernæst hjemmet – eller måske helt omvendt.

For eksempel kan et nedslidt og affarvet hegn hurtigt give den forbigående et negativt indtryk. Det kan nemlig signalere, at huset er i forfald og der ikke er overskud til at tage sig af det og dets uderum. Til gengæld kan du med det rette havehegn løfte stemning, samt gøre dit hjem mere iøjnefaldende.

Et par hurtige eksempler

Der findes mange havehegn derude, hvorfor det er forståeligt, hvis du føler dig en anelse forvirret. Et godt råd er, at du altid bør tage dit hjems udtryk i betragtning, når du vælger hegnet. På den måde kan skabe den bedste synergi.

  •        Smedejernshegn

Eksempelvis giver smedejernshegn et mere eksklusivt og velhavende udtryk til dit hjem.

  •        Raftehegn

Har du en meget grøn og livlig have kan raftehegn være et meget godt komplimenterende hegnløsning.

  •        Hvidt stakit

Ønsker du noget mere traditionelt og klassisk er hvidt stakit et godt og populært eksempel.