Sådan indretter du dit hjem personligt, selvom du bor til leje

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du skal til at flytte ind i en lejebolig, så bør du være opmærksom på, at du som lejer er underlagt visse restriktioner og regler for, hvordan boligen må se ud. Hos nogle udlejere er der strengere regler end hos andre, men det kan være alt lige fra, at du ikke må male væggene til, at du ikke må bore huller til malerier eller hylder til, at du egentlig må gøre alt andet end at rive mure ned. Det er altså meget forskelligt, men én ting er fælles: Der er nogle åbenlyse indretningsmæssige begrænsninger, der gør det svært at gøre en lejebolig til sin helt egen. Så hvis du står over for en flytning, og du ikke helt ved, hvordan du skal få dig indrettet på en personlig og hyggelig måde, så bør du læse med her. Det kan også være, at du allerede har boet til leje i mange år og kender til alle restriktioner og begrænsninger, men du har blot brug for inspiration til at indrette din lejebolig personligt uden at lave for store ændringer.

Pynt med gulvlamper

Det kan måske godt lyde som et banalt tip, men du bliver overrasket over, hvad gulvlamper gør ved et rum. Gulvlamper kan give en både hyggelig, stemningsfuld og samtidig effektiv belysning, der kan passe til alt lige fra aftenlæsning, romantisk middag og filmaften. Du kan desuden vælge mellem utallige forskellige modeller af gulvlamper, så du nemt kan finde lige netop dén type, der passer ind i din indretningsstil. Det kan eksempelvis være, at din indretning er præget af den klassiske og romantiske stil, og du dermed leder efter en elegant gulvlampe, der har en varm behagelig belysning samt med en lampeskærm i en blød og sart pastelfarve. Det kan også være, at du har en mere minimalistisk og moderne stil, og du derfor går efter gulvlamper med et enkelt design og tynde ‘ben’. Der eksisterer et stort udvalg af gulvlamper, så det er bare med at gå på jagt.

Dekorér dine vægge

Det kan være, du bliver forvirret nu, fordi vi ovenover nævnte, at nogle udlejere ikke ønsker, at du slår søm i eller borer i væggene i din nye lejebolig. Men det behøver du ikke bekymre dig om, for der er masser af andre muligheder for at dekorere dine vægge. En god idé kan eksempelvis være at stille dine billeder og malerier op ad væggen i stedet for at hænge dem op. Hvis du har en rustik bænk, der kan stå langs væggen, giver det en fed effekt at stille en masse billeder og plakater i rammer samlet på bænken. Stil dem eventuelt en anelse rodet både foran og ved siden af hinanden på bænken, således de læner sig op ad væggen. Det giver også en enorm fleksibilitet i forhold til at skifte motiver og rammer ud, hvis du er typen, der hurtigt bliver træt af at kigge på de samme billeder hver dag og har brug for fornyelse ret ofte. En anden mulighed er at hænge billeder og plakater op med elefantsnot eller en tape, der ikke laver mærker på væggene. På den måde kan du sagtens dekorere dine vægge uden at lave permanente ændringer. Du skal dog være opmærksom på, at en sådan ophængning ser lidt mere sløset og ufærdig ud, men det kan samtidig også give dit hjem og din indretningsstil en form for skødesløs elegance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *