Sådan får du den bedste studiestart

Der er så mange spændende ting ved at starte et nyt studie. Du skal til at have en ny omgangskreds med nye venner, til at lære et nyt studie at kende, og måske skal du til at lære en helt ny by at kende. Men har du samtidig med at være spændt, også en lille frygt, for de samme ting? Er du bange for måske at få hjemve, eller er du bange for ikke at kunne finde en studiebolig? Bare rolig, hjælpen er på vej. I denne artikel kan du finde råd til at få den bedste studiestart.

Start din bolig søgen tidligt

Det er en god idé at starte din studiesøgning, så snart du er sikret en studieplads, eller så snart du er sikker på at du vil flytte. Der er mange måder at finde en studiebolig. På nettet er der mange forskellige hjemmesider, som tilbyder et overblik over studieboliger. Har du ikke held på nettet, er en anden vej du kan gå, ved at bruge dit netværk. Forhør dine forældre, og bed dem om at forhøre deres bekendte. Ofte finder man en studiebolig gennem en person, som kendte en anden, som kendte en tredje. Hvis du vil nå flere mennesker, kan du være kreativ, og lave et ikonisk og anderledes opslag på dine sociale medier, og bede din omgangskreds om at dele opslaget med deres omgangskreds. Med et ikonisk opslag, vil dit opslag skille sig ud fra andre opslag, hvilket måske vil resultere i din fremtidig studiebolig. 

Køb dine studie bøger og møbler brugt

Når du starter dit nye studie, vil du ved at være på forkant med studiet, opleve følelsen af overskud. Forsøg derfor at sætte dig ind i din studieportal før du starter, og forsøg at find en oversigt over dine studiebøger før du starter. Ikke nok med at du vil være på forkant når du har studiestart, så vil du også have mulighed for at købe dine studiebøger brugt. Hvis du samtidig er hurtig til at kigge efter møbler, kan du også købe finde møbler brugt. Der er ofte mange penge at spare ved at købe dine studiebøger og møbler brugt. Ved at spare penge her, vil du have flere penge til at være social med dine medstuderende.

Forebyg din hjemve ved hjælp af din indretning

Når du har fundet en studiebolig, er det næste vigtige skridt din indretning. Mange studerende tager lang tid om at indrette deres studielejlighed/værelse, da det både kræver tid og penge, hvilket man har lidt af i starten af et nyt studie. Men frygter du hjemve, kan det være en god idé at indrette din bolig hurtigt. Lig mærke til hvad dine forældre har af indretning, som gør at du føler dig hjemme, og forsøg at ’kopiere’ de præcise elementer. Hvis din familie for eksempel bruger tid på at samles om fjernsynet og se film sammen, skal du måske overveje et lån til tv. Ved at tage de samme elementer med hjemmefra, der gør at du føler dig ’hjemme’, forebygger du at komme til at føle hjemve. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *