Overvejer du et boliglån? Sådan fungerer det

Dette indhold er sponsoreret.

Et boliglån er et omfattende lån, der ikke blot har stor indflydelse på din økonomi, men også på din livssituation, idet du med lånet kan købe den bolig, hvor du fremover skal tilbringe meget tid. Hvis du er på udkig efter en ny bolig, og har brug for mere viden omkring boliglån, så kan du læse med her. Vi kigger nemlig nærmere på hvad du skal være særligt opmærksom på, når det kommer til boliglån og realkredit lån. 

Hvad er et boliglån? 

Et boliglån er et lån der tilbydes når du skal købe ejerbolig eller hus. Det kan være svært at betale for et hus uden at optage et lån, og det er her boliglånet er en mulighed. For at kunne optage et boliglån, skal du selv kunne betale minimum 5% af den pris som boligen udbydes til, og et boliglån vil derudover kunne betale 15% af boligen pris. De resterende 80% vil kunne blive dækket med et realkreditlån. Der kan hurtigt komme mange lån i spil, og det er derfor en god idé at du har en god opsparing, så du kan betale så meget som muligt af prisen selv. 

Når du kigger efter et boliglån, skal du være opmærksom på blandt andet rentesatser, lånets løbetid og de årlige omkostninger i procent (ÅOP). 

Hvad skal man holde øje med? 

Inden du tegner et boliglån, er det vigtigt at du undersøge lånets renter, hvilket er den pris som du skal betale i månedlig ydelse. Renten afhænger af hvor længe du skal bruge på at betale lånet tilbage, hvor meget du skal låne samt din økonomiske situation. Lånet for et boliglån ligger typisk mellem 3% til 15%, og afhænger også af banken, og om du er fast kunde. 

Lånets løbetid fortæller noget om hvor lang tid du skal bruge på at betale lånet tilbage. Dog kan du også sagtens betale lånet tilbage før tid, hvis du skulle få  mulighed for det. 

ÅOP er en udregning af, hvor meget lånet vil komme til at koste dig i alt, og her kigger man på hvad det koster at oprette lånet, renterne og eventuelle gebyrer. Prisen for et boliglån kan variere, og derfor er det en god ide at du også undersøger, hvad det koster at oprette et boliglån i din bank, inden du tegner et boliglån. Etableringsomkostningerne for et lån er nemlig ikke det samme i alle banker, og derfor er det vigtigt at du sammenligner dine lånemuligheder, og ikke blot vælger det første og det bedste. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *