Hvad kan man plante i højbede?

Dette indhold er sponsoreret

Højbede er en af tidens største trends og tendenser. Hvert år begynder flere og flere at udnytte deres haver til at dyrke deres egne afgrøder i. Det er blevet moderne, at så og dyrke sine egne blomster, bær og grøntsager. Uanset om man bor i hus med have eller en lejlighed med altan, så findes der et hav af muligheder for at dyrke egne grøntsager og krydderurter. Så kan man sidde på bænke udenfor om sommeren, og nyde synet af egne afgrøder. Men hvad er det så lige, man kan plante i de populære højbede, plantekasser eller altankasser? Læs med her i artiklen for at få forslag til, hvad man kan plante i højbede.

Grønne ærter

Højbede på hjul er en god idé, hvis man vil i gang med en køkkenhave, og gerne vil udnytte terrassen. Plantekasser på hjul kan også sagtens anvendes til formålet.  De kan nemlig nemt flyttes rundt uden problemer, så terrassen kan indrettes bedst muligt. Ærter plantes direkte ud i ens højbede på hjul, når sæsonen starter. Man kan med fordel lægge ærtefrøene i vand ca. 24 timer før man sår dem. Afstanden mellem frøene skal gerne være 5-7 cm, og spirer de alle sammen, så kan man tynde lidt ud i dem. De bliver op til 60-80 cm høje. Espalier kan derfor med fordel også anvendes her, så planterne har noget at klatre op ad. Altankasser er også en mulighed, hvis man bor i lejlighed.

Strålende solsikker

Solsikker er en sjov og nem blomst at dyrke i højbede på hjul eller plantekasser på hjul. Højbede på hjul kan man nemt skubbe rundt med, så de tårnhøje blomster ikke er i vejen efterhånden som de vokser. Solsikken er en blomst, som vil lyse op i ens højbede. Espalier kan også være en fordel at anvende her. Espalier giver nemlig muligheden for at binde blomsten op, så den ikke kommer til at lægge sig ned. Bænke placeret rundt omkring i haven, kan med læ fra de høje planter giver nogle dejlige hyggesteder i haven. Plantekasser på hjul og altankasser kan dog også bruges til at så solsikker i. Denne plante er meget gavmild, og giver en masse skønne solsikkefrø, når den er udvokset. Man kan tørre ens solsikkefrø, og plante dem næste år.

Smagfulde krydderurter

Plantekasser og altankasser er ekstremt gode til krydderurter. Hvis man benytter sig af plantekasser og altankasser, så vil man også bedre have styr på ens krydderurter. Derfor kan man også med fordel vælge at investere i flerårige krydderurter som f.eks. purløg og persille. På den måde vil de komme igen år efter år.