Er indeklimaet i dit hjem sundt?

Sponsoreret indhold:

Et sundt indeklima kan have betydning for flere ting som blandt andet dit ve og vel. Det er derfor vigtigt at du har et sundt indeklima hver dag, vinter som sommerperiode.

Når du bor i et nyere hus kontra et gammelt hus

Bor du i et gammelt hus, er der som oftest ikke de store problemer med et sundt indeklima, for her kan bygningens vægge, døre og vinduer være knap så tæt pakkede og man siger at huset kan ånde. Det er en helt anden situation hvis du bor i et af de nyere byggerier, for her er der sikret at der ikke fyres for gråspurvene, men på bekostning af den naturlige ventilering der ses ved ældre byggerier.

I nyere bygninger er det derfor vigtigt at der etableres en form for boligventilation for at der opretholdes et sundt indeklima. Vigtigheden skyldes at det både kan påvirke dig og din krop at have dårlig ventilation men også at der vil være en højere tendens til at bygningen bliver angrebet af skimmelsvamp.

Husk boligventilation når du bygger dit nye hjem

Hvis du står overfor at skulle bygge nyt, så husk at det er vigtigt at tænke boligventilationen ind i dine overvejelser. Der er krav til boligventilation i nyere byggerier der sikrer dig at du ikke glemmer det vigtigste, men der er dog stadig forskel på hvilken form for boligventilation du vælger at få installereret i huset.

Et godt ventilationsanlæg er et anlæg der for det første opfanger de dårlige partikler der ellers vil flyve rundt i luften. Luften udefra kan indeholde en masse skadelige partikler som f.eks. bilos, pollen og lignende udefra, mens luften indendørs helt sikkert vil være mere fugtig end hvad godt er, fordi vi levende væsner generer en del ved ud og indånding. Du kan desuden få stor glæde af at vælge et støjsvagt anlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *