Derfor er fjernelse af asbest vigtigt

Har du som mange andre et gammelt eternittag, som måske står overfor en udskiftning i den nærmeste fremtid, eller har du bare en mistanke om at det indeholder asbest, så er det vigtigt at du håndterer det korrekt.

Hvad er asbest?

Asbest er en række naturlige mineraler, som der er blevet flittigt brugt i mange byggematerialer igennem 1960’erne og 1980’erne. Dengang vidste man ikke hvor skadeligt asbest var, men så kun de fordele som f.eks. at det var et betydeligt mere brandsikkert materiale at bruge, end så meget andet.

Du vil derfor også ret sikkert opleve, at hvis dit eternittag er fra den tid, så indeholder det asbest og du skal derfor være meget opmærksom omkring asbestsanering og videre håndtering heraf.

Støv fra asbest er årsagen til stenlunger

Det er nemlig sådan at asbest har en evne til at dele sig igen og igen, og støv derfra kan blive så småt at det ikke kan ses med det blotte øje. Derudover er støvet som virkelig små nåle, der grundet deres lille størrelse, kan få adgang ned til de fineste afkroge af dine lunger og du kan dermed bl.a. udsættes for det vi i dag kalder stenlunger.

Du kan faktisk selv se om dine eternitplader indeholder asbest. Der står nemlig et nummer på pladerne og hvis dette nummer starter med enten 0 eller 1, så indeholder de desværre asbest og det er derfra vigtigt at asbestsanere.

Der er særlige krav for håndteringen af asbest

Sørg for at bruge professionelle til at udføre arbejdet, så du ikke risikere at udsætte dig selv eller andre omkring dig for fare. De professionelle håndværkere har det rigtige udstyr og værktøj til at udbedre situationen, og kender til alle de krav der findes omkring håndteringen af byggematerialer der indeholder asbest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *