Boligninja.dk – indretning af badeværelset

Sponsoreret indhold:

Når du er flyttet til en ny bolig, lejlighed, hus eller kollegieværelse er der tusind ting, der skal gøres. Men når udpakning og rengøring endelig er overstået, og når de vigtigste møbler er samlet og placeret det rigtige sted, – så skal du i gang med det sjove – nemlig indretningen af boligen.

Er badeværelset et overset rum?

Nogle vil mene, at badeværelset er et lidt kedeligt rum. Og måske er det også et overset rum i boligen. Men det er rigtig synd, for det er et rum, hvor vi samlet set tilbringer en del tid. Samtidig er badeværelset også her, du starter og slutter din dag.

Badeværelset behøver ikke at være kedeligt. En lækker indretning er et must, så du f.eks. får en lille luksusoplevelse hver gang du tager bad, og måske lader op til en ny dag.

Det må gerne se indbydende ud, og udstråle varme. Rummet skal præsentere sig nogenlunde pænt og venligt, da dine gæster også skal bruge toilettet.

På badeværelset skal der dufte godt

Rummet må gerne dufte godt. Og en billig måde at få en dejlig duft på toilettet kan f.eks. være at hælde tørrede lavendelblomster i en lille dekorativ skål. Skålen vil både pynte og dufte. Du kan også tilsætte det flydende sæbe i sæbepumpen et par dråber lavendelolie. Eller hvad med at hælde lidt velduftende skyllemiddel i bunden af toiletbørsteholderen.

Ovennævnte råd koster stort set ikke noget. Men du kan også lægge et stykke håndlavet sæbe af råvarer fra naturen i sæbeskålen, det dufter skønt. Duftpinde og duftlys skaber også en hyggelig og rolig stemning, og er smuk dekoration på badeværelset.

Håndklæder

Det er ikke ligegyldigt, hvilke håndklæder du vælger til dit nye badeværelse. Dit valg af håndklæder afhænger af, til hvilket formål de skal anvendes. Skal håndklæderne primært bruges i hjemmet eller skal de også bruges til f.eks. sport eller ved stranden. Hvis du er til tykke håndklæder med kraftig absorberingsevne, skal du vælge håndklæder med over 500 g. pr. m2.

Det er synd at gemme alle dine håndklæder væk i skabe. Lad nogle være fremme. F.eks. kan du lægge dem i en kurv eller folde dem pænt sammen og anbring dem på en hylde.

Pynt på badeværelset

Du kan pynte op på badeværelset ved at sætte flettede kurve frem med småting, muslingeskaller, håndklæder eller toiletruller. Find gamle fine flasker, flakoner og duftlys og lav et lille stilleben til toiletbordet. I flaskerne kan du f.eks. anbringe tørrede blomster eller eukalyptusgrene.

Grønne planter liver også op på badeværelset, og de virker samtidig beroligende. Så hvorfor ikke gøre dit badeværelse grønt og frodigt. Men du skal sørge for at købe planter, som er vant til varme, skygge og fugt.

Badeværelsets vægge

Du må gerne gøre noget ud af badeværelsets vægge, som f.eks. at sætte et farvestrålende tapet op. Efter min mening må der gerne hænge kunst på væggene selv om det ”bare” er et badeværelse. At der er billeder på væggene, kan skabe varme og hygge i et ellers koldt og sterilt rum.

Du kan også hænge sjove plakater med citater op. Eller hvad med emaljeskilte med f.eks. denne ordlyd ”Start each day with a positive thought”. Eller skilte som skal minde dig og dine gæster om at vaske hænder. Skilte med ordet ”gæst” kan hænge over håndklædet til dine gæster eller det kan hænge uden for døren til gæstetoilettet. Der er mange muligheder, og du kan finde flotte toiletskilte her.

Foruden billeder kan du også hænge svævehylder på væggen i dit badeværelse, de kræver ingen gulvplads, hvis der er sparsomt med plads. Og vælger du at hænge flere spejle op, vil rummet syne større, fordi spejlene skaber en illusion af mere plads.