8 måder at investere i din fremtid

Der findes mange måder at investere i dig selv og din fremtid, men det er ikke alle der giver lige stort afkast. Alligevel er det lykkedes at samle en liste med ting du kan investere i, og berige både dit liv og dig selv.

1. Invester i en god nats søvn

 Uanset om det er en ny dyne, nye lagner, en bedre hovedpude eller en ødegård i Sverige hvor du kan få indhentet søvn, er en af de allerbedste at investere, at bruge pengene på dig selv og din fremtid, og alle ved efterhånden hvor vigtig en god nats søvn er.

2. Køb en ejendom

Ejendomsinvestering er stadig en god måde at investere ens penge, afhængigt af hvor oppustet markedet er. Investering i ejendomme indebærer at købe en ejendom og sælge den senere med overskud eller at eje ejendom og opkræve husleje som en form for fast indkomst.

3. Skriv dagbog

Du behøver ikke starte hver ny side med “kære dagbog…”, men rutinen med at få formuleret hver dag eller hver uge i ord er en befriende måde at få det ud af systemet.

4. Se mindre tv, og gå efter positive programmer

For mange mennesker spilder deres værdifulde tid ved at se for meget tv, især programmer uden pointe. For at gøre tingene værre bliver man ofte hooked og man bruger masser af tid på at forkæle sig selv med det. De fleste ting på tv i dag lærer os lidt eller intet.

5. Træningsudstyr der gør det sjovere at træne

Har du det også med at lave overspringshandlinger når det kommer til at få trænet meget, eller er du bare træt af at træne med det samme udstyr og de samme bevægelser? En af de bedste måder at investere i dig selv er ved at gøre din træning sjovere og lettere at komme i gang med. Keder du dig i motionscenteret? Hvorfor så ikke springe en gang eller to om ugen over og meld dig til håndbold, fodbold eller en anden holdsport.

6. Betal af på gælden

Det lyder måske kedeligt, men jo før de røde tal på kontoen er væk, er den allerbedste investering du kan foretage i at betale eventuel gæld tilbage. Det giver både ro i sjælen og fred fra kreditorerne. 

7. Aktier

Aktiemarkederne giver år for år et solidt overskud, og det kan være en fantastisk langsigtet investering, især når man investerer bredt, da de individuelle virksomheder jo både kan gå op og ned. Det eneste du skal bruge er en god handelsplatform og et beløb du har råd til at risikere.

8. Lær et nyt sprog

Det ser både godt ud på CV’et og samtidig åbner det op at knytte nye venskaber med mennesker man ellers aldrig ville kunne have en samtale med. Research har også vist det at lære et nyt sprog forbedrer tænke- og hukommelses -evner, oui, oui.