Gode rutiner for rengøring af badeværelset

Dette indhold er sponsoreret:

Det er meget vigtigt at have gode rengøringsrutiner for badeværelset, da det er et af de rum i boligen, hvor der er størst risiko for at få bakterier og skadelige mikroorganismer. Især skal man være opmærksom på skimmelsvamp fjernelse, da det er sundhedsskadeligt. Derfor er det en god idé at lave en fast rengøringsplan for badeværelset, så man ikke glemmer nogle af de områder, der skal rengøres.

Sådan rengør du effektivt og hurtigt

Her får du nogle tips til, hvordan du effektivt og hurtigt kan rengøre dit badeværelse.

For det første er det vigtigt at have de rigtige rengøringsmidler. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal have alle mulige slags rengøringsmidler, men det betyder, at du skal have de midler, der passer til de overflader og materialer, du finder på dit badeværelse. For eksempel kan du ikke bruge samme rengøringsmiddel til både gulvet, toilettet og vinduerne.

Dernæst kan det være en fordel at have en fast rengøringsdag, så man ikke glemmer eller skubber opgaven, indtil der er lidt for snavset. For at motivere sig selv til at gøre rent, kan man lytte til god musik eller podcasts, mens man svinger gulvmoppen.

Hvilket rengøringsmiddel er bedst til rengøring af badekarret/brusenichen?

Der findes mange rengøringsmidler på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilket rengøringsmiddel der er bedst til netop dit badekar eller din bruseniche. Som nævnt kommer det an på, om din bruseniche er støbt i fliser eller lavet af glas. Er det fliser, kan man eksempelvis bruge en blanding af vand og brun sæbe, mens man kan spraye en glasbruseniche med glasrens.

Kan der bruges almindeligt sæbevand til rengøring af fliserne i badeværelset, eller skal der bruges noget særligt?

Almindeligt sæbevand kan også sagtens bruges til rengøring af fliserne i badeværelset, men det er ikke nødvendigvis det bedste produkt at bruge. Det er bedre at bruge et rengøringsmiddel, der er beregnet til fliser og klinker, da dette typisk giver et bedre resultat. Derudover er det også vigtigt, at man vælger et rengøringsmiddel uden slibemidler eller andre skarpe ingredienser, da disse kan ridse overfladen på fliserne.

Forhåbentligt har du fået nogle gode ideer til, hvordan du bedst planlægger og udfører rengøringen af badeværelset, så det altid er rent og pænt. Det er både rart for dig selv og for dine gæster, når de træder ind på et badeværelse, som tydeligvis er blevet gjort rent for nyligt. Gode og faste rutiner være vejen frem.